Chapter_46-__Disorders_of_Skin_Integrity_and_Function My Nursing Test Banks

 

1.

Manifestations of superficial dermatophytosis of the skin include:

A)

scaling.

B)

erythema.

C)

vesicles.

D)

infiltration.

2.

Onychomycosis initially causes the toenail to appear ____ as the fungus digests the nail keratin.

A)

black

B)

cracked

C)

opaque

D)

eroded

3.

A yeast-like Candida albicans fungal infection can be differentiated from a tinea fungal infection by the presence of:

A)

circular patches.

B)

satellite lesions.

C)

fungal spores.

D)

raised borders.

4.

Warts develop when _____ are invaded by human papillomavirus (HPV).

A)

melanocytes

B)

keratinocytes

C)

sebaceous glands

D)

subcutaneous cells

5.

Allergic and hypersensitivity dermatoses are characterized by:

A)

target lesions.

B)

dark erythema.

C)

epidermal edema.

D)

silver-white scale.

6.

Papulosquamous dermatoses, such as psoriasis, are a group of skin disorders characterized by:

A)

scaling papules.

B)

granular scabbing.

C)

raised red borders.

D)

nodular ulcerations.

7.

A thermal burn described as involving the entire epidermis and dermis is classified as:

A)

full third-degree.

B)

deep first-degree.

C)

partial second-degree.

D)

full-thickness second-degree.

8.

The main cause of decubitus ulcers (bedsores) is _______ that impairs the flow of blood and lymph.

A)

external pressure

B)

shearing forces

C)

tissue edema

D)

thrombosis

9.

Dysplastic nevi are precursors of malignant melanoma that are:

A)

larger than other nevi.

B)

oval epidermal nests.

C)

dermal cords of cells.

D)

brown rounded papules.

10.

Which one of the following skin disorders seen in elderly persons is considered a premalignant lesion?

A)

Cherry angiomas

B)

Actinic keratosis

C)

Solar lentigines

D)

Telangiectases

11.

Which of the following disorders of the skin is most likely to respond to treatment with systemic antibiotics?

A)

Acne vulgaris

B)

Urticaria

C)

Atopic dermatitis

D)

Verrucae

12.

Dry, itchy plaques on her elbows and knees have prompted a 23-year-old woman to seek care. The clinician has subsequently diagnosed the patient with psoriasis, a disorder that results from:

A)

increased epidermal cell turnover.

B)

an IgE-mediated immune reaction.

C)

hormonal influences on sebaceous gland activity.

D)

human papillomaviruses (HPV).

13.

A patient has been admitted to the intensive care unit of the hospital after developing toxic epidermal necrolysis (TEN) consequent to the administration of a sulfonamide antibiotic. What pathophysiologic phenomenon is likely the greatest immediate threat to this patients health?

A)

The development of bacterial cellulitis on compromised skin surfaces

B)

Fluid and electrolyte imbalances resulting from the loss skin integrity

C)

A cascading autoimmune response that may result in shock

D)

The presence of diffuse lesions and skin sloughing on the patients mucous membranes

14.

A mans winter vacation to a tropical destination has been accompanied by repeated sunburns. What process accounts for the damaging effects of the suns radiation?

A)

Initiation of an autoimmune response

B)

Compensatory increases in melanin production

C)

Damage to epidermal cell DNA and free radical production

D)

Hyperkeratinization and the formation of microscopic, subcutaneous lesions

15.

A 44-year-old man has been brought to the emergency department by emergency medical services with severe electrical burns resulting from a workplace accident. The most immediate threat to this patients survival at this time is:

A)

infection.

B)

hemodynamic instability.

C)

acute pain.

D)

decreased protein synthesis and impaired healing.

16.

A 79-year-old patient has been confined to bed after a severe hemorrhagic stroke that has caused hemiplegia. Which of the following measures should his care team prioritize in the prevention of pressure ulcers?

A)

Prophylactic antibiotics

B)

Repositioning the patient on a scheduled basis

C)

Applying protective dressings to vulnerable areas

D)

Parenteral nutrition

17.

Which of the following actions involves the greatest risk of skin shearing?

A)

Inserting a peripheral intravenous catheter

B)

Rolling the patient from a supine to side-lying position

C)

Pulling the patient up in bed

D)

Helping the patient ambulate after surgery

18.

What neoplasm of the skin is associated with the poorest prognosis?

A)

Malignant melanoma

B)

Basal cell carcinoma

C)

Intraepidermal squamous cell carcinoma

D)

Invasive squamous cell carcinoma

19.

The transition of a melanoma from radial growth to vertical growth is associated with:

A)

failure of the integrity of the basement membrane.

B)

involvement of the nonkeratinizing cells.

C)

spontaneous resolution.

D)

an increased risk of metastasis.

20.

A 5-year-old girl has been presented for care by her father due to her recent development of macules on her trunk, extremities, and mucous membranes. The child is mildly febrile but her primary symptom is extreme pruritus. What disorder of the skin should the clinician who is assessing the child first suspect?

A)

Varicella

B)

Lichen planus

C)

Rosacea

D)

Impetigo

Answer Key

1.

A

2.

C

3.

B

4.

B

5.

C

6.

A

7.

D

8.

A

9.

A

10.

B

11.

A

12.

A

13.

D

14.

C

15.

B

16.

B

17.

C

18.

A

19.

D

20.

A

Page 1

Leave a Reply