Chapter_44-_Disorders_of_the_Skeletal_System My Nursing Test Banks

 

1.

Disorders that affect cortical bone typically result in:

A)

fractures of long bones.

B)

impaired collagen synthesis.

C)

infection.

D)

vertebral fractures.

2.

The condition that contributes to the pathology of all metabolic bone diseases is:

A)

impaired vitamin D synthesis.

B)

osteosarcoma.

C)

infection.

D)

osteopenia.

3.

In contrast to osteoporosis, osteomalacia causes _______ without the loss of bone matrix.

A)

stress fractures

B)

calcium excretion

C)

bone cortex thinning

D)

defective mineralization

4.

Rheumatoid arthritis is a systemic inflammatory disease with joint manifestations described as:

A)

dysplasia.

B)

polyarticular.

C)

asymmetrical.

D)

osteophytes.

5.

A feature of rheumatoid arthritis that differentiates it from other forms of inflammatory arthritis is the development of:

A)

pannus tissue.

B)

tophi deposits.

C)

subluxations.

D)

autoantibodies.

6.

HLA-B27 antigen may be linked to other genes that determine the pathologic autoimmune phenomenon in:

A)

gout syndrome.

B)

rheumatoid arthritis.

C)

osteoarthritis syndrome.

D)

ankylosing spondylitis.

7.

Osteoarthritis is a degenerative form of joint disease that is often evidenced by:

A)

spongy joints.

B)

cartilage hypertrophy.

C)

crepitus and grinding.

D)

systemic inflammation.

8.

Systemic sclerosis (scleroderma) is an autoimmune disease of connective tissue characterized by:

A)

fibrosis.

B)

thin fragile skin.

C)

collagen deficiency.

D)

avascular necrosis.

9.

The most commonly occurring early symptoms of systemic lupus erythematosus (SLE) include:

A)

arthralgia.

B)

tendon rupture.

C)

facial hair growth.

D)

pyelonephritis.

10.

Premature osteoporosis is being seen increasingly in female athletes because of an increased prevalence of:

A)

amenorrhea.

B)

high protein intake.

C)

abnormal body fat.

D)

osteoarthritis.

11.

For many patients, the first indication that they have osteoporosis is:

A)

bone pain that is not alleviated by rest.

B)

a bone fracture.

C)

craving high-calcium foods.

D)

decreased range of motion in the hip and knee joints.

12.

Which of the following measures should a public health nurse recommend to middle-aged women to reduce their chances of developing osteoporosis later in life?

A)

Weight-control and daily use of low-dose corticosteroids

B)

Genetic testing and range of motion exercises

C)

Calcium supplementation and regular physical activity

D)

Increased fluid intake and use of vitamin D supplements

13.

A 77-year-old woman has been admitted to the geriatric medical unit of the hospital for the treatment of pneumonia. The nurse providing care for the patient notes the presence of nasal calcitonin, vitamin D, and calcium chloride on the patients medication administration record. The nurse should conclude that this patient likely has a history of:

A)

scleroderma.

B)

osteoarthritis.

C)

rheumatoid arthritis.

D)

osteoporosis.

14.

An elderly resident of an assisted-living facility has had his mobility and independence significantly impaired by the progression of his rheumatoid arthritis (RA). What is the primary pathophysiologic process that has contributed to this patients decline in health?

A)

A mismatch between bone resorption and remodeling

B)

Immunologically mediated joint inflammation

C)

Excessive collagen production and deposition

D)

Cytokine release following mechanical joint injury

15.

Which of the following signs and symptoms should prompt a 29-year-old womans primary care provider to assess for systemic lupus erythematosus (SLE)?

A)

Chronic nausea and vomiting that is unresponsive to antiemetics

B)

Joint pain and increased creatinine and blood urea nitrogen

C)

A history of thromboembolic events and varicose veins

D)

Dysmenorrhea and recent spontaneous abortion

16.

A 26-year-old woman has sought care for increasing pain at the back of her ankle and the bottom of her foot over the past 2 weeks. The patient states that she is generally in good health, although she completed a course of antibiotics for a chlamydial infection 6 weeks earlier. This patients recent history suggests the possibility of:

A)

systemic sclerosis.

B)

ankylosing spondylitis.

C)

osteoarthritis.

D)

reactive arthritis.

17.

A 55-year-old male patient has reported joint pain in his feet. Which of the following blood work results should prompt further testing to rule out primary gout?

A)

Increased C-reactive protein (CRP)

B)

Increased serum uric acid

C)

Increased polymorphonuclear leukocytes

D)

Increased serum cortisol

18.

Despite differences in onset, involvement, and symptomatology, all of the spondyloarthropathies involve:

A)

sacroiliitis.

B)

calcinosis.

C)

excessive bone turnover.

D)

autoimmune etiology.

19.

The clinical course of osteoarthritis (OA) culminates in:

A)

osteonecrosis and loss of synovial fluid.

B)

formation of tophi in the synovial space.

C)

osteophyte formation and erosion of cartilage.

D)

separation of the epiphyseal plate.

20.

Which of the following disorders of the skeletal system occurs exclusively in older adults?

A)

Polymyalgia rheumatica

B)

Psoriatic arthritis

C)

Reiter syndrome

D)

Ankylosing spondylitis

Answer Key

1.

A

2.

D

3.

D

4.

B

5.

A

6.

D

7.

C

8.

A

9.

A

10.

A

11.

B

12.

C

13.

D

14.

B

15.

B

16.

D

17.

B

18.

A

19.

C

20.

A

Page 1

Leave a Reply