Chapter_43-_Disorders_of_the_Skeletal_System My Nursing Test Banks

 

1.

Characteristics of a patient that is at high risk for falling and fracturing a hip include:

A)

obesity and short stature.

B)

excessive sugar intake.

C)

hearing impairment.

D)

chronic osteoporosis.

2.

A pathologic stress fracture occurs in bones subjected to:

A)

sudden direct force.

B)

weakening by disease.

C)

repeated excessive use.

D)

massive muscle contraction.

3.

Shortly after a closed fracture has occurred, early manifestations include localized:

A)

tetany.

B)

deformity.

C)

necrosis.

D)

numbness.

4.

In order to initiate the cellular events essential to bone healing, there must be ________ formation at the fracture site.

A)

callous

B)

hematoma

C)

ossification

D)

fibrin meshwork

5.

In contrast to structural scoliosis, postural scoliosis:

A)

compresses vertebrae.

B)

corrects with bending.

C)

is apparent at birth.

D)

becomes painful.

6.

Factors that may adversely affect bone healing include______ of the bone.

A)

immobilization

B)

weight bearing

C)

delayed union

D)

tight alignment

7.

The distinguishing characteristic of chronic osteomyelitis is the presence of:

A)

sequestrum bone.

B)

abscess formation.

C)

severe bone pain.

D)

external drainage.

8.

Developmental dysplasia of the hip (DDH), formerly known as congenital hip dislocation, is suspected when an infant has:

A)

gluteal fold asymmetry.

B)

lengthening of the thigh.

C)

joint capsule tightness.

D)

delay of knee crawling.

9.

Osteonecrosis is most often caused by:

A)

stress fractures.

B)

bacterial infection.

C)

synovial inflammation.

D)

bone marrow ischemia.

10.

The patient has a fractured tibia. After the cast is applied he is at high risk for compartment syndrome caused by:

A)

inflammation.

B)

joint immobility.

C)

muscle atrophy.

D)

extremity elevation.

11.

A college baseball player has seen his season cut short by a rotator cuff injury. Rotator cuff injuries are frequent because of:

A)

the inherent instability of the shoulder.

B)

the absence of ligaments at the glenohumeral joint.

C)

the vulnerability of the shoulder menisci.

D)

the large mass of the humeral head.

12.

A patients clavicular fracture has healed in the weeks following a bicycle accident. Which of the following events takes place in the remodelling stage of bone healing?

A)

Formation of granulation tissue

B)

Development of fibrocartilage that resembles the appearance of the original bone

C)

Deposition of mineral salts into the callus

D)

Reduction in the size of the callus

13.

A child has been hospitalized for the treatment of hematogenous osteomyelitis. The defining characteristic of this type of osteomyelitis is:

A)

the presence of dead bone tissue.

B)

introduction of microorganisms from the bloodstream.

C)

bacterial proliferation in the absence of the classic signs of infection.

D)

destruction of the vascular network in the endosteum.

14.

Following a lengthy series of diagnostic tests, a patients chronic hip pain has been attributed to advanced osteonecrosis. What treatment is this patient most likely to require?

A)

Joint replacement surgery

B)

Intravenous antibiotics

C)

Injections of corticosteroids into the synovial space

D)

Transfusion of packed red blood cells

15.

Which of the following neoplasms of the skeletal system is likely to require the most timely and aggressive treatment?

A)

Exostosis

B)

Osteochondroma

C)

Endochondroma

D)

Osteosarcoma

16.

A patient with a diagnosis of small cell lung carcinoma has developed bone metastases, a finding that has prompted a series of new interventions. What are the primary goals of the treatment regimen for this patients bone cancer?

A)

Prevention of brain metastasis and early identification of osteonecrosis

B)

Promotion of bone remodeling at tumor sites through calcium and vitamin D supplements

C)

Prevention of pathologic fractures and maximization of function

D)

Pain management and prevention of osteomyelitis

17.

Metastatic bone disease is most closely associated with:

A)

cervical cancer and ovarian cancer.

B)

acute myelogenous leukemia (AML) and malignant melanoma.

C)

non-Hodgkin lymphoma and bladder cancer.

D)

breast cancer and prostate cancer.

18.

A couple has just learned that their newborn infant has been diagnosed with osteogenesis imperfecta, and they have responded by seeking out as much information as possible about their childs diagnosis. What should the clinician teach the couple about their childs health problem?

A)

This is something that your child may have inherited from one or both or you.

B)

This might have been caused by something you were exposed to during the early part of your pregnancy.

C)

Youll have to be vigilant of your childs safety for the next few years, but the disease often resolves spontaneously.

D)

With aggressive treatment, most children with osteogenesis imperfecta are cured within several months.

19.

A child with a diagnosis of Legg-Calv-Perthes disease will exhibit:

A)

defective synthesis of type I collagen.

B)

congenital dislocation of the acetabulofemoral joint.

C)

necrosis of the proximal femoral head.

D)

intoeing due to metatarsus adductus.

20.

Assessment of a newborn infant reveals the presence of developmental dysplasia of the hip (DDH) that is currently demonstrated by subluxation of the babys hip joint and a general laxity in the babys ligaments. What measures should be emphasized in this infants treatment?

A)

Corticosteroid therapy

B)

Close observation

C)

Open reduction

D)

Joint reconstruction

Answer Key

1.

D

2.

B

3.

D

4.

B

5.

B

6.

C

7.

A

8.

A

9.

D

10.

A

11.

A

12.

D

13.

B

14.

A

15.

D

16.

C

17.

D

18.

A

19.

C

20.

B

Page 1

Leave a Reply