Chapter_41-_Sexually_Transmitted_Infections My Nursing Test Banks

 

1.

Human papillomavirus (HPV) infection is directly associated with:

A)

testicular cancer.

B)

cervical dysplasia.

C)

genital herpes lesions.

D)

urinary tract infections.

2.

The vaginal discharge characteristic of trichomoniasis is described as:

A)

thick cheesy.

B)

frothy green.

C)

fishy smelling.

D)

mucopurulent.

3.

In men, urethral pain and a creamy yellow, bloody discharge from the penis is characteristic of the sexually transmitted infection:

A)

candidiasis.

B)

gonorrhea.

C)

chancroid.

D)

trichomoniasis.

4.

A sexually transmitted infection that is caused by a microorganism with two morphologically distinct forms is:

A)

chancroid.

B)

candidiasis.

C)

Trichomonas vaginalis.

D)

Chlamydia.

5.

Gonorrhea is caused by Neisseria gonorrhoeae, a gram-negative diplococcus, and is characterized by:

A)

purulent exudates.

B)

painful small vesicles.

C)

cauliflower-shaped lesions.

D)

persistent perianal itching.

6.

Symptomatic tertiary syphilis is characterized by:

A)

necrotic gummas.

B)

chancre papules.

C)

condylomata lata.

D)

maculopapular rash.

7.

As with other ulcerative sexually transmitted infections (STIs), genital herpes (herpes simplex virus type 2, HSV-2) increases the risk of:

A)

cervical cancer.

B)

HIV transmission.

C)

localized necrosis.

D)

urinary tract infection.

8.

While in its dormant state, herpes simplex virus resides and replicates in the:

A)

local lymph nodes.

B)

subcutaneous tissue.

C)

mucous membrane.

D)

dorsal root ganglia.

9.

A serious complication of chlamydial infections in women is:

A)

uterine cancer.

B)

fallopian tube damage.

C)

amenorrhea.

D)

nongonococcal urethritis.

10.

The most likely vaginal infection to be spread through sexual contact is:

A)

candidiasis.

B)

trichomoniasis.

C)

vulvovaginitis.

D)

bacterial vaginosis.

11.

Which of the following phenomena is thought to underlie the decreased reported incidence of some STIs?

A)

Increased knowledge of the correct use of condoms

B)

Increased public funding for health promotion activities

C)

Decreased reporting of cases of certain STIs

D)

Decreased numbers of sexual partners among young adults

12.

A 22-year-old patient has presented to her primary care provider for her scheduled Pap smear. Abnormal results of this diagnostic test may imply infection with:

A)

human papillomavirus (HPV).

B)

Chlamydia trachomatis.

C)

Candida albicans.

D)

Trichomonas vaginalis.

13.

A female college student is distressed at the recent appearance of genital warts, an assessment finding that her care provider has confirmed as attributable to human papillomavirus (HPV) infection. Which of the following information should the care provider give the patient?

A)

There is a chance that these will clear up on their own without any treatment.

B)

Its important to start treatment soon, so I will prescribe you pills today.

C)

Unfortunately, this is going to greatly increase your chance of developing pelvic inflammatory disease.

D)

Id like to give you an HPV vaccination if thats okay with you.

14.

Which of the following processes occurs in the pathophysiology of infection by herpes simplex virus (HSV)?

A)

Replication of the squamous epithelium

B)

Periods of latency in the nervous system

C)

Inhibition of cell-mediated immunity

D)

Production of exotoxins

15.

Which of the following signs and symptoms is most clearly suggestive of primary genital herpes in a male patient?

A)

Presence of purulent, whitish discharge from the penis

B)

Emergence of hard, painless nodules on the shaft of the penis

C)

Itching, pain, and the emergence of pustules on the penis

D)

Production of cloudy, foul-smelling urine

16.

Which of the following STIs is most likely to respond to treatment with the antibiotics tetracycline or doxycycline?

A)

Human papillomavirus (HPV) infection

B)

Herpes simplex virus type 2 (HSV-2) infection

C)

Candidiasis

D)

Lymphogranuloma venereum (LGV)

17.

Which of the following assessment questions is most likely to address the causation of a womans new case of candidiasis?

A)

Have you recently begun a new sexual relationship?

B)

Have you been on antibiotics recently?

C)

Have you noticed any new growths on your vagina in recent months?

D)

Do you use condoms during sexual activity?

18.

Infected men may harbor ___________ but they are always asymptomatic.

A)

Trichomonas vaginalis

B)

Chlamydia trachomatis

C)

Neisseria gonorrhoeae.

D)

Treponema pallidum

19.

Which of the following events is associated with the primary stage of syphilis?

A)

Development of gummas

B)

Development of central nervous system lesions

C)

Palmar rash

D)

Genital chancres

20.

Which of the following sexually transmitted infections (STIs) is associated with an increased risk of infertility in women due to asymptomatic infection?

A)

Chlamydial infection

B)

Herpes simplex virus

C)

Gonorrhea

D)

Syphilis

Answer Key

1.

B

2.

B

3.

B

4.

D

5.

A

6.

A

7.

B

8.

D

9.

B

10.

B

11.

C

12.

A

13.

A

14.

B

15.

C

16.

D

17.

B

18.

A

19.

D

20.

A

Page 1

Leave a Reply