Chapter_40-_Disorders_of_the_Female_Genitourinary_System My Nursing Test Banks

 

1.

Acute cervicitis is an inflammation of the cervix characterized by:

A)

abscess formation.

B)

mucopurulent drainage.

C)

thick gray-white plaques.

D)

persistent pruritic vulvitis.

2.

Carcinoma of the cervix is often considered to be a sexually transmitted disease associated with_____ viral infection.

A)

Chlamydia trachomatis

B)

herpes simplex

C)

human papilloma

D)

varicella zoster

3.

Pelvic inflammatory disease, an inflammation of the female upper reproductive tract, is caused by:

A)

chronic endometriosis.

B)

ruptured tubal pregnancy.

C)

STD polymicrobial infection.

D)

serous luteal ovarian cysts.

4.

Endometriosis is characterized by painful hemorrhagic lesions in the pelvis and complications that include:

A)

pelvic adhesions.

B)

endometrial cancer.

C)

candidiasis vaginitis.

D)

bladder herniation.

5.

Leiomyomas are smooth muscle fibroid tumors that usually develop in:

A)

fibrocystic breasts.

B)

postmenopause.

C)

uterosacral ligaments.

D)

the corpus of the uterus.

6.

Symptoms of difficulty in emptying the bladder, frequency, and urgency of urination are common in women with:

A)

rectocele.

B)

cystocele.

C)

endometritis.

D)

prolapsed uterus.

7.

Although there are no effective screening methods for ovarian cancer, and early symptoms are usually absent, there are high-risk indicators that include:

A)

nulliparity.

B)

lactation.

C)

mammary duct ectasia.

D)

oral contraceptive use.

8.

Polycystic ovary syndrome (PCOS) is ovarian dysfunction caused by a combination of hormone imbalances that include______ levels.

A)

absent FSH

B)

insulin deficit

C)

elevated LH

D)

low androgen

9.

In the lactating woman, mastitis is usually the result of:

A)

intraductal papillomas.

B)

secretory cell hyperplasia.

C)

fibrocystic tissue changes.

D)

ascending bacterial infection.

10.

Women are screened regularly for risk factors and manifestations of breast cancer. High-risk women may have a history of:

A)

late menopause.

B)

leiomyoma tumors.

C)

STDs and vaginitis.

D)

multiple pregnancies.

11.

Which of the following signs and symptoms is most likely to accompany a diagnosis of vulvodynia?

A)

Vulvar pain

B)

Purulent discharge

C)

Urinary incontinence

D)

Open lesions on the surface of the vulva

12.

A 21-year-old college student has sought care because of the vaginal burning, itching, and redness that have become worse in recent weeks. Which of the clinicians assessment questions is most likely to apply to a diagnosis of vaginitis?

A)

Have your periods been regular in the last few months?

B)

Have you ever had a sexually transmitted infection?

C)

Are you using oral contraceptives?

D)

Have you ever been pregnant?

13.

A 29-year-old patient had a Papanicolaou smear performed during her most recent visit to her primary care provider. This diagnostic procedure aims to identify:

A)

dysplastic cervical cells.

B)

human papillomavirus (HPV) antibodies.

C)

cervical polyps.

D)

lesions at the transformation zone.

14.

Which of the following physiologic processes is caused by estrogens?

A)

Increased release of gonadotropin-releasing hormone (GnRH)

B)

Stimulation of lactation in the postpartum period

C)

Promotion of ovarian follicle growth

D)

Progesterone synthesis

15.

Which of the following disorders of the female genitourinary system is most likely to result from a disruption in normal endocrine function?

A)

Ovarian cancer

B)

Pelvic inflammatory disease (PID)

C)

Polycystic ovary syndrome (PCOS)

D)

Cervicitis

16.

Which of the following complaints by middle-aged women should prompt a care provider to rule out the possibility of ovarian cancer?

A)

Im having a lot of vaginal discharge lately and its quite foul.

B)

My periods have become quite irregular since last winter.

C)

I have a sharp, stabbing pain on my side for the last few days.

D)

Im having a lot of indigestion and bloating, which are both new to me.

17.

A nurse is conducting a healthy living workshop to a group of younger women. Which of the following screening recommendations should the nurse provide to the participants?

A)

Monthly breast self-examination (BSE)

B)

BSE or mammography each year starting at age 40

C)

Annual clinical breast examination until age 65

D)

Mammography and clinical breast examination every 3 years until age 40

18.

Which of the following processes is a component of the pathogenesis of proliferative breast lesions without atypia?

A)

Growth of ductile or lobular epithelial cells

B)

Cystic dilation of terminal ducts

C)

Increase in fibrous breast tissue

D)

Fat necrosis leading to lesion formation

19.

Which of the following physiologic changes results in menopause?

A)

Changes in anterior pituitary function that alter ovarian hormone production

B)

Gradual resistance of ovarian target cells to LH and FSH stimulation

C)

Cessation of ovarian function and decreased estrogen levels

D)

Decreased levels of gonadotropin-releasing hormone (GnRH)

20.

A 59-year-old woman with a recent diagnosis of breast cancer has begun a course of hormone therapy. What is the goal of this pharmacologic treatment?

A)

Blocking the effects of progesterone on tumor growth

B)

Increasing serum hormone levels to promote tumor cell lysis

C)

Blocking the entry of malignant cells into the axillary lymph nodes

D)

Blocking receptors on the surface of malignant cells

Answer Key

1.

B

2.

C

3.

C

4.

A

5.

D

6.

B

7.

A

8.

C

9.

D

10.

A

11.

A

12.

B

13.

A

14.

C

15.

C

16.

D

17.

D

18.

A

19.

C

20.

D

Page 1

Leave a Reply