Chapter_36-_Disorders_of_Neuromuscular_Function My Nursing Test Banks

 

1.

More complex patterns of movements, such as throwing a ball or picking up a fork, are controlled by the ______ cortex in the frontal lobe.

A)

premotor

B)

primary motor

C)

reflexive

D)

supplementary

2.

Disorders of the pyramidal tracts, such as a stroke, are characterized by:

A)

paralysis.

B)

hypotonia.

C)

muscle rigidity.

D)

involuntary movements.

3.

Myasthenia gravis is characterized by muscle weakness caused by antibody-mediated destruction of:

A)

periorbital muscles.

B)

thymus gland cells.

C)

skeletal muscle fibers.

D)

acetylcholine receptors.

4.

A patient has wrist inflammation causing compression of the median nerve in the carpal tunnel. Manifestations of this syndrome include:

A)

little finger numbness.

B)

forearm paresthesia.

C)

loss of tendon reflexes.

D)

precision grip weakness.

5.

The cardinal symptoms of Parkinson disease include:

A)

hypotonia.

B)

bradykinesia.

C)

paresthesia.

D)

lack of sweating.

6.

The patient has a traumatic complete spinal cord transection at the C5 level. Intact motor and somatosensory function will include ______ control.

A)

bladder

B)

finger flexion

C)

diaphragm

D)

trunk muscle

7.

Unlike disorders of the motor cortex and corticospinal (pyramidal) tract, lesions of the basal ganglia disrupt movement:

A)

without causing paralysis.

B)

posture and muscle tone.

C)

and cortical responses.

D)

of upper motor neurons.

8.

The demyelination and degeneration of nerve fibers characteristic of multiple sclerosis is the result of:

A)

decreased oligodendrocytes.

B)

corticospinal injuries.

C)

atherosclerotic destruction.

D)

oligodendrocytic infection.

9.

A sudden traumatic complete transection of the spinal cord results in _______ below the level of injury.

A)

flaccid paralysis

B)

vasoconstriction

C)

deep visceral pain

D)

3+ tendon reflexes

10.

Autonomic dysreflexia (autonomic hyperreflexia) is characterized by:

A)

severe spinal shock.

B)

tachycardia and pale skin.

C)

lack of sweat above injury level.

D)

vasospasms and hypertension.

11.

A clinician is assessing the muscle tone of a patient who has been diagnosed with a lower motor neuron (LMN) lesion. Which of the following assessment findings is congruent with the patients diagnosis?

A)

Hypotonia

B)

Spasticity

C)

Tetany

D)

Rigidity

12.

An elderly patient has been brought to his primary care provider by his wife who is concerned about his recent decrease in coordination. Upon assessment, his primary care provider notes that the patients gait is wide-based, unsteady, and lacking in fluidity, although his muscle tone appears normal. This patient requires further assessment for which of the following health problems?

A)

Muscle atrophy

B)

Cerebellar disorders

C)

Impaired spinal reflexes

D)

Lower motor neuron lesions

13.

Knowing that she is a carrier for Duchene muscular dystrophy (DMD), a pregnant woman arranged for prenatal genetic testing, during which her child was diagnosed with DMD. As her son develops, the woman should watch for which of the following early signs that the disease is progressing?

A)

Impaired sensory perception and frequent wounds

B)

Spasticity and hypertonic reflexes

C)

Muscle atrophy with decreased coordination

D)

Frequent falls and increased muscle size

14.

A patient with a diagnosis of myasthenia gravis has required a mastectomy for the treatment of breast cancer. The surgery has been deemed a success, but the patient has gone into a myasthenic crisis on postoperative day one. Which of the following measures should the care team prioritize in this patients immediate care?

A)

Positioning the patient to minimize hypertonia and muscle rigidity

B)

Seizure precautions

C)

Respiratory support and protection of the patients airway

D)

Monitoring the patient for painful dyskinesias

15.

Which of the following disorders of neuromuscular function typically has the most rapid onset?

A)

Duchenne muscular dystrophy (DMD)

B)

Guillain-Barr syndrome

C)

Parkinson disease

D)

Myasthenia gravis

16.

A patient who experienced a traumatic head injury from a severe blow to the back of his head now lives with numerous function deficits, including an inability to maintain steady posture while he is in a standing position, although he is steadier when walking. Which of the following disorders most likely resulted from his injury?

A)

Cerebellar dystaxia

B)

Cerebellar tremor

C)

A lower motor neuron lesion

D)

A vestibulocerebellar disorder

17.

A patients recent diagnosis of Parkinson disease has prompted his care provider to promptly begin pharmacologic therapy. The drugs that are selected will likely influence the patients levels of:

A)

dopamine.

B)

acetylcholine.

C)

serotonin.

D)

adenosine.

18.

A patient is devastated to receive a diagnosis of amyotrophic lateral sclerosis (ALS). The symptomatology of this disease is a result of its effects on:

A)

upper motor neurons.

B)

the vestibulocerebellar system.

C)

upper and lower motor neurons.

D)

neuromuscular junctions.

19.

Restoration of the integrity of myelin sheaths would likely result in a slowing or stopping of the progression of:

A)

Amyotrophic lateral sclerosis (ALS)

B)

Multiple sclerosis (MS)

C)

Duchenne muscular dystrophy (DMD)

D)

Paralysis caused by Clostridium botulinum

20.

A patient with a spinal cord injury at T8 would likely retain normal motor and somatosensory function of her:

A)

arms.

B)

bowels.

C)

bladder.

D)

perineal musculature.

Answer Key

1.

A

2.

A

3.

D

4.

D

5.

B

6.

C

7.

A

8.

A

9.

A

10.

D

11.

A

12.

B

13.

D

14.

C

15.

B

16.

D

17.

A

18.

C

19.

B

20.

A

Page 1

Leave a Reply