Chapter_29-_Disorders_of_Gastrointestinal_Function My Nursing Test Banks

 

1.

A major complication of persistent gastroesophageal reflux is:

A)

strictures.

B)

heartburn.

C)

chest pain.

D)

hoarseness.

2.

Acute gastritis refers to a transient inflammation of the gastric mucosa that is most commonly associated with:

A)

diarrhea.

B)

food allergies.

C)

gastric reflux.

D)

alcohol intake.

3.

The Helicobacter pylori protobacteria cause peptic ulceration by producing:

A)

acids

B)

toxins

C)

ischemia

D)

bleeding

4.

A hallmark of irritable bowel syndrome is abdominal pain:

A)

relieved by defecation.

B)

most severe at night.

C)

with blood in the stool.

D)

after and between meals.

5.

Inflammatory bowel diseases are accompanied by systemic manifestations that include:

A)

autoimmune anemia.

B)

rheumatoid arthritis.

C)

thrombocytopenia.

D)

lactose intolerance.

6.

Crohns type of inflammatory bowel disease is characterized by:

A)

granulomatous lesions.

B)

ulcerative erosions.

C)

fibrotic smooth muscle.

D)

necrotic crypt abscesses.

7.

Unlike the Crohn type of inflammatory bowel disease, the ulcerative colitis type is characterized by:

A)

skip lesions.

B)

steatorrhea.

C)

gastric ulcers.

D)

pseudopolyps.

8.

Diverticulitis, a complication of diverticulosis, is manifested by acute:

A)

rectal bleeding.

B)

abdominal distention.

C)

large-volume diarrhea.

D)

lower left quadrant pain.

9.

Major causes of mechanical bowel obstruction include:

A)

chemical irritation.

B)

ruptured appendix.

C)

abdominal distention.

D)

postoperative adhesions.

10.

As a protective measure to keep abdominal inflammation and infection localized, the peritoneum:

A)

constricts bowel contents.

B)

secretes fibrous exudate.

C)

increases intestinal motility.

D)

abdominal vasoconstriction.

11.

Which of the following signs and symptoms most clearly suggests the need for endoscopy to rule out esophageal cancer?

A)

Heartburn after an individual consumes high-fat meals

B)

Dysphagia in an individual with no history of neurologic disease

C)

A new onset of gastroesophageal reflux in a previously healthy individual

D)

Recurrent episodes of gastritis that do not respond to changes in diet

12.

A 60-year-old male patient has presented to his primary care provider to follow up with his ongoing treatment for peptic ulcer disease. What is the most likely goal of this patients pharmacologic treatment?

A)

Inhibiting gastric acid production

B)

Promoting hypertrophy of the gastric mucosa

C)

Increasing the rate of gastric emptying

D)

Increasing muscle tone of the cardiac sphincter

13.

Which of the following individuals most likely faces the greatest risk of developing Clostridium difficile colitis?

A)

A 55-year-old man who takes proton pump inhibitors for the treatment of peptic ulcers

B)

A 79-year-old hospital patient who is being treated with broad-spectrum antibiotics

C)

A premature neonate who has developed hyperbilirubinemia and is receiving phototherapy

D)

A 30-year-old patient who has a history of Crohn disease and has been admitted to a hospital to treat a recent flare-up

14.

A 66-year-old woman has been diagnosed with diverticular disease based on her recent complaints and the results of a computed tomography (CT) scan. Which of the patients following statements demonstrates an accurate understanding of this diagnosis?

A)

From now on, Im going to stick to an organic diet and start taking more supplements.

B)

I think this might have happened because Ive used enemas and laxatives too much.

C)

Ive always struggled with heartburn and indigestion, and I guess I shouldnt have ignored those warning signs.

D)

I suppose I should try to eat more fiber and become a bit more active.

15.

An ultrasound has confirmed appendicitis as the cause of a 20-year-old mans sudden abdominal pain. Which of the following etiologic processes is implicated in the development of appendicitis?

A)

Obstruction of the intestinal lumen

B)

Elimination of normal intestinal flora

C)

Sloughing of the intestinal mucosa

D)

Increased osmolality of intestinal contents

16.

Which of the following characteristics differentiates inflammatory diarrhea from the noninflammatory type?

A)

Larger volume of diarrhea

B)

Electrolyte imbalances

C)

Absence of blood in the stool

D)

Infection of intestinal cells

17.

Which of the following patients should the nurse observe most closely for the signs and symptoms of paralytic ileus?

A)

A patient who is postoperative day 1 following gall bladder surgery

B)

A patient whose acute diarrhea has necessitated the use of antidiarrheal medications

C)

An obese patient who refuses to ambulate because he complains of shortness of breath

D)

A patient with a longstanding diagnosis of irritable bowel syndrome

18.

Which of the following meals is most likely to exacerbate an individuals celiac disease?

A)

Spaghetti with meatballs and garlic bread

B)

Stir-fried chicken and vegetables with rice

C)

Oatmeal with milk, brown sugar, and walnuts

D)

Barbecued steak and a baked potato with sour cream

19.

Which of the following statements is true of colorectal cancer?

A)

Aspirin and NSAIDs are implicated in the etiology.

B)

It is one of the few cancers that is known to sometimes have an infectious etiology.

C)

Most cases are quite advanced before symptoms become apparent.

D)

Survival rates for colorectal cancer are less than 20%, but are increasing.

20.

Following the analysis of a recent barium enema and colonoscopy with biopsy, a patient has been diagnosed with colorectal cancer. Which of the following treatment modalities will be the mainstay of this patients treatment?

A)

Chemotherapy

B)

Radiation therapy

C)

Pharmacologic therapies

D)

Surgery

Answer Key

1.

A

2.

D

3.

B

4.

A

5.

A

6.

A

7.

D

8.

D

9.

D

10.

B

11.

B

12.

A

13.

B

14.

D

15.

A

16.

D

17.

A

18.

A

19.

C

20.

D

Page 1

Leave a Reply