Chapter_22-_Respiratory_Tract_Infections,_Neoplasms My Nursing Test Banks

 

1.

A distinguishing feature of viral influenza is:

A)

direct contact transmission.

B)

abrupt-onset, profound malaise.

C)

constant pounding headache.

D)

profuse watery nasal discharge.

2.

A common cause of bacterial pneumonia in both community and hospital setting is:

A)

E. coli

B)

S. aureus.

C)

Enterobacter.

D)

S. pneumoniae.

3.

Legionnaire disease is a form of bronchopneumonia caused by an organism frequently found in:

A)

warm, standing water.

B)

public restrooms.

C)

fermenting yogurt.

D)

potted plant dirt.

4.

The pathogenic capacity of the tubercle bacillus is related to:

A)

formation of a Ghons focus lesion.

B)

its inherent destructive capabilities.

C)

rapid viral replication in host cells.

D)

the initiation of a cell-mediated immune response.

5.

People infected with HIV and tuberculosis lack a hypersensitivity response to the tuberculin test as a result of:

A)

inherent anergy.

B)

host cell depletion.

C)

poor lung perfusion.

D)

boosting phenomenon.

6.

Which of the four categories of bronchogenic carcinoma has the greatest association with tobacco smoking and tends to metastasize to the brain?

A)

Small cell

B)

Large cell

C)

Squamous cell

D)

Adenocarcinoma

7.

Increased upper airway resistance and decreased airflow into the lungs in neonates (0 to 4 weeks of age) can result from:

A)

frequent crying.

B)

sleeping supine.

C)

nasal congestion.

D)

productive coughing.

8.

Most respiratory disorders in infants produce a decrease in:

A)

lung compliance.

B)

airway resistance.

C)

oxygen demand.

D)

respiratory rate.

9.

Which of the following acute respiratory infections in children poses the greatest threat of severe hypoxia caused by inflammatory edema?

A)

Croup

B)

Asthma

C)

Epiglottitis

D)

Bronchiolitis

10.

The cold viruses are rapidly spread from person to person. The greatest source of spread is:

A)

fingers.

B)

sneezing.

C)

plastic toys.

D)

eye mucosa.

11.

A college student is lamenting the fact that she has developed a cold on the weekend prior to exam week. Which of the following statements shows that the student has an accurate understanding of her upper respiratory infection?

A)

Im just going to try to rest as much as I can until these bacteria clear up.

B)

I think Ill go to the campus clinic and see if I can get a prescription for antibiotics.

C)

I suppose I should have been washing my hands more in the past few days.

D)

If I can just start some antihistamines as soon as possible I bet Ill get over this faster.

12.

A patient has presented to an ambulatory clinic complaining of a persistent headache. What assessments should the clinician conduct to differentiate between rhinosinusitis and alternative health problems?

A)

Take a sputum sample for culture and sensitivity.

B)

Compare the patients oral, tympanic, and axillary temperatures and order a white blood cell count.

C)

Palpate the patients lymph nodes and inspect the ears with an otoscope.

D)

Perform transillumination and ask the patient if bending forward exacerbates the headache.

13.

Which of the following individuals should be prioritized for receiving a seasonal influenza vaccination?

A)

An 81-year-old resident of a long-term care facility

B)

A 19-year-old man who was admitted to a hospital for an appendectomy

C)

A neonate who was born in a busy, inner-city hospital in late October

D)

An 86-year-old patient whose flu symptoms have required hospitalization

14.

A patient has been admitted to a medical unit of a hospital for the treatment of pneumonia that is attributable to S. pneumonia. Which of the following considerations is the priority in this patients treatment?

A)

Maintaining the patients activities of daily living

B)

Maintaining the patients airway

C)

Monitoring and treating the patients pain

D)

Preventing and treating the patients fever

15.

A nurse who provides weekly care in a homeless shelter has unknowingly inhaled airborneMycobacterium tuberculosis bacteria and has subsequently developed latent tuberculosis infection. Which of the following is true of this nurse?

A)

The nurse is likely asymptomatic.

B)

The nurse is now immune to more severe tuberculosis infection.

C)

The nurse can spread tuberculosis to others.

D)

The nurse has active tuberculosis infection.

16.

Which of the following types of lung cancer is associated with the best prognosis in the majority of patients?

A)

Small cell lung cancer

B)

Adenocarcinoma

C)

Squamous cell carcinoma

D)

Large cell carcinoma

17.

Which of the following individuals is most clearly in need of diagnostic testing for lung cancer?

A)

A patient who has required hospitalization with a fever and the production of copious lung secretions

B)

A patient with a history of secondary tuberculosis who failed to complete his prescribed course of antibiotics

C)

A woman who complains of recurrent lower respiratory infections and who has sought care for increasing shortness of breath

D)

A man who demonstrates wasting of the pelvic and shoulder muscles combined with signs of hypercalcemia

18.

Which of the following characteristics of the lungs of infants and small children creates an increased risk of respiratory disorders?

A)

Type II alveoli in children may overproduce surfactant.

B)

Smaller airways create a susceptibility to changes in airway resistance and airflow.

C)

The pneumotaxic center in the pons in underdeveloped until 8 years of age.

D)

There are fewer chemoreceptors in the young medulla.

19.

Which of the following respiratory infections in children is associated with the poorest outcomes?

A)

Viral croup

B)

Rhinosinusitis

C)

Epiglottitis

D)

Spasmodic croup

20.

A 6-month-old infant has been hospitalized with acute bronchiolitis. Which of the following treatments should be prioritized in the infants care?

A)

Supplementary oxygen therapy

B)

Intravenous antibiotics

C)

Transfusion of fresh frozen plasma

D)

Tracheotomy

Answer Key

1.

B

2.

B

3.

A

4.

D

5.

A

6.

A

7.

C

8.

A

9.

C

10.

A

11.

C

12.

D

13.

A

14.

B

15.

A

16.

C

17.

D

18.

B

19.

C

20.

A

Page 1

Leave a Reply