Chapter_07-_Neoplasia My Nursing Test Banks

 

1.

Unlike the tissue growth that occurs with hypertrophy and hyperplasia, the growth of a malignancy is:

A)

adaptive.

B)

specialized.

C)

predictable.

D)

autonomous.

2.

In contrast to malignancies, benign tumors are characterized by:

A)

a fibrous capsule.

B)

distant infiltration.

C)

rapid replication.

D)

undifferentiated cells.

3.

Because of their rapid growth, malignant tumors affect area tissues by:

A)

increasing tissue blood flow.

B)

providing essential nutrients.

C)

liberating enzymes and toxins.

D)

forming fibrous membranes.

4.

The metastatic spread of tumor cells is facilitated by _______ that enables invasion and movement to distant tissues.

A)

cell cohesiveness

B)

enzyme secretion

C)

contact inhibition

D)

cell-to-cell signaling

5.

The angiogenesis process, which allows tumors to develop new blood vessels, is triggered and regulated by tumor-secreted:

A)

procoagulants.

B)

growth factors.

C)

attachment factors.

D)

proteolytic enzymes.

6.

Cancerous transformation of a cell requires the activation of:

A)

cell cycle apoptosis.

B)

multiple mutations.

C)

a single gene mutation.

D)

tumor suppressor genes.

7.

Although clinical manifestations vary with the type of cancer and organs involved, abnormal tumor growth causes general manifestations that include:

A)

copious lymph flow.

B)

sleep disturbances.

C)

involuntary weight gain.

D)

visceral organ expansion.

8.

Paraneoplastic syndromes are manifestations of cancer that often result from:

A)

radiation and chemotherapy.

B)

compression of area vessels.

C)

tumor-related tissue necrosis.

D)

inappropriate hormone release.

9.

Although both grading and staging are methods for classifying cancer and selecting a treatment plan, staging is used to determine the:

A)

number of mitoses.

B)

tissue characteristics.

C)

level of differentiation.

D)

extent of disease spread.

10.

Early diagnosis of childhood cancers is often difficult because the signs and symptoms are:

A)

already present at birth.

B)

absent until the late stage.

C)

similar to those of other childhood diseases.

D)

seen as developmental delays.

11.

A lung biopsy and magnetic resonance imaging have confirmed the presence of a benign lung tumor in a patient. Which of the following characteristics are associated with this patients neoplasm?

A)

The tumor will grow by expansion and is likely encapsulated.

B)

The cells that constitute the tumor are undifferentiated, with atypical structure.

C)

If left untreated, the patients tumor is likely to metastasize.

D)

The tumor is likely to infiltrate the lung tissue that presently surrounds it.

12.

Which of the following processes characterizes an epigenetic contribution to oncogenesis?

A)

A DNA repair mechanism is disrupted.

B)

A tumor suppressor gene is present, but it is not expressed.

C)

Cells lose their normal contact inhibition.

D)

Regulation of apoptosis in impaired, resulting in accumulation of cancer cells.

13.

A farmers long-term exposure to pesticides has made the cells in his alveoli and bronchial tree susceptible to malignancy. Which of the following processes has taken place in the farmers lungs?

A)

Promotion

B)

Progression

C)

Initiation

D)

Differentiation

14.

Genetic screening may be indicated for individuals who have a family history of which of the following neoplasms?

A)

Liver cancer

B)

Multiple myeloma

C)

Leukemia

D)

Breast cancer

15.

A public health nurse has cited a reduction in cancer risk among the many benefits of maintaining a healthy body-mass index. Which of the following facts underlies the relationship between obesity and cancer?

A)

Obesity can cause inflammation and hormonal changes that are associated with cancer.

B)

Adipose tissue is more susceptible to malignancy than other types of connective tissue.

C)

Increased cardiac workload and tissue hypoxia can interfere with normal cell differentiation.

D)

Increased numbers of body cells increase the statistical chances of neoplastic cell changes.

16.

Which of the following dietary guidelines should a nurse provide to a group of older adults to possibly decrease their risks of developing colon cancer?

A)

As much as possible, try to eat organic foods.

B)

Regular vitamin supplements and a low-carbohydrate diet are beneficial.

C)

Try to minimize fat and maximize fiber when youre planning your meals.

D)

Eat enough fiber in your diet that you have bowel movement at least once daily.

17.

A male patient with a diagnosis of liver cancer has been recently admitted to a palliative care unit following his recent development of bone metastases. Despite his familys encouragement, the patient has experienced precipitous weight loss in recent weeks. Which of the following factors may underlie the patients loss of fat and muscle mass?

A)

The action of cytokines and consequent inflammation

B)

Loss of appetite due to fatigue and pain

C)

Changes in peptide hormone levels

D)

Production of onconeural antigens by cancerous cells

18.

A 51-year-old patient has been diagnosed with stage IV breast cancer with lung metastases. Which of the following treatment options is most likely to treat both her primary and distant cancer sites?

A)

Radiation therapy

B)

Chemotherapy

C)

Surgery

D)

Hormone therapy

19.

A patients oncologist has presented the possibility of implementing biotherapy in the treatment of the patients brain tumor. Which of the following mechanisms of action provide the therapeutic effects of biotherapy? Select all that apply.

A)

Stimulating the immune response to tumor cells

B)

Inhibiting tumor protein synthesis

C)

Reversing angiogenesis

D)

Altering the hormonal environment of tumor cells

E)

Causing breaks in the DNA of tumor cells

20.

A 5-year-old girls diagnosis of bone cancer required an aggressive treatment regimen. Which of the following considerations forms the most significant threat to her future health?

A)

Retention of chemotherapeutic drugs in the healthy bone matrix

B)

Unwanted effects of chemotherapy and radiation therapy

C)

Resistance to chemotherapy and radiation if required later in life

D)

Risk for recurrence of the primary neoplasm after puberty

Answer Key

1.

D

2.

A

3.

C

4.

B

5.

B

6.

B

7.

B

8.

D

9.

D

10.

C

11.

A

12.

B

13.

C

14.

D

15.

A

16.

C

17.

A

18.

B

19.

A, B

20.

B

Page 1

Leave a Reply