Chapter 9- Violence and Abuse My Nursing Test Banks


1.

The nurse is presenting a class at a local community health center on violence during pregnancy. Which of the following would the nurse include as a possible complication?

A)

Hypertension of pregnancy

B)

Chorioamnionitis

C)

Placenta previa

D)

Postterm labor

2.

Which approach would be most appropriate when counseling a woman who is a suspected victim of violence?

A)

Offer her a pamphlet about the local battered womens shelter.

B)

Call her at home to ask her some questions about her marriage.

C)

Wait until she comes in a few more times to make a better assessment.

D)

Ask, Have you ever been physically hurt by your partner?

3.

When describing an episode, the victim reports that she attempted to calm her partner down to keep things from escalating. This behavior reflects which phase of the cycle of violence?

A)

Battering

B)

Honeymoon

C)

Tension-building

D)

Reconciliation

4.

A battered pregnant woman reports to the nurse that her husband has stopped hitting her and promises never to hurt her again. Which of the following is an appropriate response?

A)

Thats great. I wish you both the best.

B)

The cycle of violence often repeats itself.

C)

He probably didnt mean to hurt you.

D)

You need to consider leaving him.

5.

Which of the following nursing actions would be least helpful for a client who is a victim of violence?

A)

Assist the client to project her anger.

B)

Provide information about a safe home and crisis line.

C)

Teach her about the cycle of violence.

D)

Discuss her legal and personal rights.

6.

When describing the cycle of violence to a community group, the nurse explains that the first phase usually is:

A)

Somehow triggered by the victims behavior

B)

Characterized by tension-building and minor battery

C)

Associated with loss of physical and emotional control

D)

Like a honeymoon that lulls the victim

7.

Which of the following statements would be most appropriate to empower victims of violence to take action?

A)

Give your partner more time to come around.

B)

Rememberchildren do best in two-parent families.

C)

Change your behavior so as not to trigger the violence.

D)

You are a good person and you deserve better than this.

8.

When a nurse suspects that a client may have been abused, the first action should be to:

A)

Ask the client about the injuries and if they are related to abuse.

B)

Encourage the client to leave the batterer immediately.

C)

Set up an appointment with a domestic violence counselor.

D)

Ask the suspected abuser about the victims injuries.

9.

Which of the following would the nurse describe as a characteristic of the second phase of the cycle of violence?

A)

The batterer is contrite and attempts to apologize for the behavior.

B)

The physical battery is abrupt and unpredictable.

C)

Verbal assaults begin to escalate toward the victim.

D)

The victim accepts the anger as legitimately directed at her.

10.

In addition to providing privacy, which of the following would be most appropriate initially in situations involving suspected abuse?

A)

Allow the client to have a good cry over the situation.

B)

Tell the client, Injuries like these dont usually happen by accident.

C)

Call the police immediately so they can question the victim.

D)

Ask the abuser to describe his side of the story first.

11.

When the nurse is alone with a client, the client says, It was all my fault. The house was so messy when he got home and I know he hates that. Which response would be most appropriate?

A)

It is not your fault. No one deserves to be hurt.

B)

What else did you do to make him so angry with you?

C)

You need to start to clean the house early in the day.

D)

Remember, he works hard and you need to meet his needs.

12.

When developing a presentation for a local community organization on violence, the nurse is planning to include statistics on intimate partner abuse and its effects on children. In what percentage of the cases in which a parent is abused are the children battered also?

A)

50% to 75%

B)

25% to 50%

C)

10% to 25%

D)

Less than 5%

13.

The primary goal when working with victims of intimate partner violence is to:

A)

Convince them to leave the abuser soon

B)

Help them cope with their life as it is

C)

Empower them to regain control of their life

D)

Arrest the abuser so he or she cant abuse again

14.

Teaching for victims who are recovering from abusive situations must focus on ways to:

A)

Enhance their personal appearance and hairstyle

B)

Develop their creativity and work ethic

C)

Improve their communication skills and assertiveness

D)

Plan more nutritious meals to improve their own health

15.

During a follow-up visit to the clinic, a victim of sexual assault reports that she has changed her job and moved to another town. She tells the nurse, I pretty much stay to myself at work and at home. The nurse interprets these findings to indicate that the client is in which phase of rape recovery?

A)

Disorganization

B)

Denial

C)

Reorganization

D)

Integration

16.

A nurse is assessing a rape survivor for post-traumatic stress disorder. The nurse asks the woman, Do you feel as though you are reliving the trauma? The nurse is assessing for which of the following?

A)

Physical symptoms

B)

Intrusive thoughts

C)

Avoidance

D)

Hyperarousal

17.

A group of students are preparing a class discussion about rape and sexual assault. Which of the following would the students include as being most accurate? (Select all that apply.)

A)

Most victims of rape tell someone about it.

B)

Few women falsely cry rape.

C)

Women have rape fantasies desiring to be raped.

D)

A rape victim feels vulnerable and betrayed afterwards.

E)

Medication and counseling can help a rape victim cope.

18.

After teaching a class on date rape, the instructor determines that the teaching was successful when the class identifies which of the following as the most common date rape drug?

A)

Gamma hydroxybutyrate

B)

Liquid ecstasy

C)

Ketamine

D)

Rohypnol

19.

A nurse is caring for a woman who was recently raped. The nurse would expect this woman to experience which of the following first?

A)

Denial

B)

Disorganization

C)

Reorganization

D)

Integration

20.

A group of nurses are researching information about risk factors for intimate partner violence in men. Which of the following would the nurses expect to find related to the individual person? (Select all that apply.)

A)

Dysfunctional family system

B)

Low academic achievement

C)

Victim of childhood violence

D)

Heavy alcohol consumption

E)

Economic stress

21.

A nurse is working with a victim of intimate partner violence and helping her develop a safety plan. Which of the following would the nurse suggest that the woman take with her? (Select all that apply.)

A)

Drivers license

B)

Social security number

C)

Cash

D)

Phone cards

E)

Health insurance cards

22.

A nurse is presenting a discussion on sexual violence at a local community college. When describing the incidence of sexual violence, the nurse would identify that a woman has which chance of experiencing a sexual assault in her lifetime?

A)

One in three

B)

One in six

C)

Two in 15

D)

Three in 20

23.

After teaching a class on sexual violence, the instructor determines that the teaching was successful when the class identifies which of the following as a type of sexual violence. (Select all that apply.)

A)

Female genital cutting

B)

Bondage

C)

Infanticide

D)

Human trafficking

E)

Rape

24.

A nurse is reading a journal article about sexual abuse. Which age range would the nurse expect to find as the peak age for such abuse?

A)

710 years

B)

812 years

C)

1418 years

D)

1822 years

25.

After teaching a group of students about sexual abuse and violence, the instructor determines that the teaching was successful when the students describe incest as involving which of the following?

A)

Sexual exploitation by blood or surrogate relatives

B)

Sexual abuse of individuals over age 18

C)

Violent aggressive assault on a person

D)

Consent between perpetrator and victim.

Answer Key

1.

B

2.

D

3.

C

4.

B

5.

A

6.

B

7.

D

8.

A

9.

B

10.

B

11.

A

12.

A

13.

C

14.

C

15.

C

16.

B

17.

B, D, E

18.

D

19.

B

20.

B, C, D

21.

A, B, C, E

22.

B

23.

A, B, C, D, E

24.

B

25.

A

Leave a Reply