Chapter 9- Building a Professional Practice My Nursing Test Banks

 

1.

A nurse in the ICU not only is excellent in providing care for her patients but has also earned the credential of CCRN and is tireless in lobbying for federal legislation that protects patients rights. She is also the first nurse in the ICU to recognize problems with process and to develop solutions. However, this nurses husband has begun to complain that he never sees her, and she feels like she has lost touch with her teenage daughter. Which professional practice attribute or attributes does this nurse demonstrate? Select all that apply.

A)

Passion

B)

Mastery

C)

Balance

D)

Action

2.

A nurse in the ICU is known for the personal care and attention he gives to each of his patients. He takes time to learn his patients names and the names of their families. He is especially gentle when drawing blood from children or administering injections to older patients. He is also good at leaving his work concerns at work and focusing on his family when at home. However, his lack of interest in pursuing further credentials and his lack of initiative in tackling problems that arise in the ICU have limited his career opportunities. Which professional practice attribute or attributes does this nurse demonstrate? Select all that apply.

A)

Values

B)

Mastery

C)

Balance

D)

Action

3.

A nurse in the ICU has a natural rapport with her patients, communicates well with her colleagues, always strives to improve her practices by learning from more experienced nurses, and always shows up for her shift on time. Which characteristic of this nurse is the hallmark of excellence?

A)

Natural rapport with patients

B)

Effective communication with colleagues

C)

Always striving to improve her practices

D)

Punctuality

4.

A nurse in the ICU is known for working hard to improve the care that she and others provide. When asked what motivates her to work so hard, she explains that she has a picture of what an ideal ICU looks likea place where patients feel well cared for, where health professionals work seamlessly together, and where nurses derive deep satisfaction from their work. Which element of practice excellence best characterizes this nurses perspective?

A)

Values

B)

Action

C)

Mastery

D)

Vision

5.

A nurse in the ICU loves her job and is known to volunteer her time for fundraising for health care charities and for promoting public health initiatives in her community. She also loves to share her knowledge of physiology and medicine with her patients. Unfortunately, however, she often shares information that is outdated or not supported by evidence. Which element is this nurse most lacking?

A)

Mastery

B)

Passion

C)

Action

D)

Vision

6.

A nurse in the ICU has earned several advanced credentials in nursing and is working on her masters degree in nursing. Although she loves gaining knowledge, she often finds herself unmotivated in her day-to-day duties as a nurse. Which element of excellence in practice is this nurse most lacking?

A)

Mastery

B)

Values

C)

Passion

D)

Balance

7.

An ICU has recently won the Beacon Award for Critical Care Excellence. Which element of excellence most contributed to the ICU being recognized with this award?

A)

Values

B)

Vision

C)

Mastery

D)

Action

8.

A nurse in the ICU has recently undertaken an initiative to improve oral care in the critically ill patient. This is an example of which of the following?

A)

Practice alert

B)

Specialty certification

C)

Personal mastery

D)

Nursing professionalism

9.

A nurse in the ICU is extremely efficient in performing her tasks but often realizes at the end of the day that she has not taken the time to make eye contact with her patients. Which element of practice excellence is this nurse lacking?

A)

Action

B)

Balance

C)

Mastery

D)

Vision

10.

A nurse takes a genuine interest in her patients and is highly attentive to their needs. She consistently checks on her patients and takes time to listen to their concerns. Which value, central to nursing, is this nurse demonstrating?

A)

Caring

B)

Patience

C)

Honesty

D)

Justice

11.

A critical care nurse defines herself as a professional and her practice as a profession. What is the best justification for this perception?

A)

Perceived as such by the general public and by peers

B)

Defined as such by the Nursing Practice Act

C)

Requires a specialized body of knowledge and competent skills

D)

The nurse has completed a baccalaureate degree in nursing.

12.

Members of a profession are expected to engage in lifelong learning and continual improvement. Which nursing behavior most clearly demonstrates these behaviors?

A)

Attending mandatory annual skills validation at work

B)

Organizing a fundraiser for diabetes mellitus research

C)

Maintaining a subscription to several professional journals

D)

Volunteering to take blood pressures at a health screening event

13.

One of the behaviors necessary in the practice of critical care nursing is the ability to think independently and to apply the principles of critical thinking. Which personal characteristic or action is most likely to foster development of independent and critical thinking?

A)

Continuing ones education voluntarily

B)

Seeking promotion within administrative structures

C)

Adhering absolutely to policy and procedure rules

D)

Delivering care based solely on physician orders

14.

The nurse manager of an ICU is designing a career ladder and wants to include demonstration of professional development as criteria. Which nursing behavior most clearly demonstrates independent professional development?

A)

Arrives to work on time and always accepts a difficult patient care assignment

B)

Volunteers to help others when the unit is particularly busy

C)

Belongs to more than one professional organization and is an officer in one

D)

Maintains current certification in basic life support for health care professionals

15.

A critical care nurse has a personal goal to become an excellent critical care nurse. What does the nurse need to understand about the development of excellence?

A)

Consists of strict attention to provision of patient and family safety

B)

Measuring criteria are dynamic and change as the nurse develops.

C)

Requires merely hard work and continued education

D)

Mandated by employer rather than being a personal goal

16.

A nurse in a critical care unit observes that communication in the unit is not fully honest and straightforward, in that people do not confront others who are not meeting expected care standards. The nurse proposes an improvement strategy for this problem. What outcome is most likely?

A)

The less-than-competent staff members will be encouraged to leave.

B)

Improved collaborative communication will result in improved patient safety.

C)

Staff will have less need to check on each others work.

D)

Patients families will make fewer complaints to the patient representative.

17.

Part of establishing and fostering excellence is practicing in congruence with ones values. What value central and unique to nursing is believed to be a primary drive toward excellence in the profession of nursing?

A)

Caring

B)

Justice

C)

Paternalism

D)

Duty of the individual

18.

A group of nurses is complaining about working conditions in their hospital and in nursing in general. What strategy could these nurses use to improve the situation?

A)

Articulate a vision of the future to the administration and policymakers.

B)

Continue to complain in the hopes that the administration will do something.

C)

Refuse to serve on planning committees since conditions are so bad.

D)

Seek employment elsewhere to avoid current conditions.

19.

The critical care nurse is unable to read a physicians writing. From prior experience, the nurse knows that this physician is likely to express anger and use inappropriate language when called with questions about his orders. What does this situation illustrate about the development of excellence in critical care nursing?

A)

A common stumbling block for nurses is inappropriate and abusive treatment by others.

B)

Part of the development of excellence is mastery of skilled communication under stress.

C)

Physicians are not part of the development of excellence in critical care nursing practice.

D)

This situation demonstrates the need to adhere to protocols and not the development of excellence.

20.

One of the goals of an ICU is that all nurses be certified in a specialty. What is the most significant benefit that specialty certification has been shown to have?

A)

Usually results in a pay raise in forward-thinking agencies

B)

Can take the place of continued education and is less expensive

C)

Validates and recognizes development of personal excellence

D)

Adds a cachet to ones rsum and achievement records

Answer Key

1.

A, B, D

2.

A, C

3.

C

4.

D

5.

A

6.

C

7.

D

8.

A

9.

B

10.

A

11.

C

12.

C

13.

A

14.

C

15.

B

16.

B

17.

A

18.

A

19.

B

20.

C

Page 1

Leave a Reply