Chapter 8- Cancers of the Female Reproductive Tract My Nursing Test Banks


1.

The nurse would refer a client, age 54, for follow-up for suspected endometrial carcinoma if she reports which of the following?

A)

Use of oral contraceptives between ages 18 and 25

B)

Onset of painless, red postmenopausal bleeding

C)

Menopause occurring at age 46

D)

Use of intrauterine device for 3 years

2.

Which of the following instructions would the nurse include when preparing a woman for a Pap smear?

A)

Refrain from sexual intercourse for 1 week before the test.

B)

Wear cotton panties on the day of the test.

C)

Avoid taking any medications for 24 hours.

D)

Do not douche for 48 hours before the test.

3.

A woman comes to the clinic for a routine checkup. A history of exposure to which of the following would alert the nurse that she is at increased risk for cervical cancer?

A)

Hepatitis

B)

Human papillomavirus

C)

Cytomegalovirus

D)

Epstein-Barr virus

4.

A client is scheduled to have a Pap smear. After the nurse teaches the client about the Pap smear, which of the following client statements indicates successful teaching?

A)

I need to douche the night before with a mild vinegar solution.

B)

I will take a bath first thing that morning to make sure Im clean.

C)

I will not engage in sexual intercourse for 48 hours before the test.

D)

I will get a clean urine specimen when I first wake up the morning of the test.

5.

Which finding obtained during a client history would the nurse identify as increasing a clients risk for ovarian cancer?

A)

Multiple sexual partners

B)

Consumption of a high-fat diet

C)

Underweight

D)

Grand multiparity (more than five children)

6.

A client is scheduled for cryosurgery to remove some abnormal tissue on the cervix. The nurse teaches the client about this treatment, explaining that the tissue will be removed by which method?

A)

Freezing

B)

Cutting

C)

Burning

D)

Irradiating

7.

Which of the following statements best indicates that a client has taken self-care measures to reduce her risk for cervical cancer?

A)

Ive really cut down on the amount of caffeine I drink every day.

B)

Ive thrown out all my bubble baths and just use soap and water now.

C)

Every time I have sexual intercourse, I douche.

D)

My partner always uses a condom when we have sexual intercourse.

8.

A client is suspected of having endometrial cancer. The nurse would most likely prepare the client for which procedure to confirm the diagnosis?

A)

Transvaginal ultrasound

B)

Colposcopy

C)

Pap smear

D)

Endometrial biopsy

9.

Which of the following descriptions would the nurse include when teaching a client about her scheduled colposcopy?

A)

A gel will be applied to your abdomen and a microphone-like device will be moved over the area to identify problem areas.

B)

A solution will be wiped on your cervix to identify any abnormal cells, which will be visualized with a magnifying instrument.

C)

Scrapings of tissue will be obtained and placed on slides to be examined under the microscope.

D)

After you receive anesthesia, a small device will be inserted into your abdomen near your belly button to obtain tissue samples.

10.

The nurse is preparing a presentation for a local womens group about ways to reduce the risk of reproductive tract cancers. Which of the following would the nurse include?

A)

Blood pressure evaluation every 6 months

B)

Yearly Pap smears starting at age 40

C)

Yearly cholesterol screening starting at age 45

D)

Consumption of two to three glasses of red wine per day

11.

The daughter of a woman who has been diagnosed with ovarian cancer asks the nurse about screening for this cancer. Which response by the nurse would be most appropriate?

A)

Currently there is no reliable screening test for ovarian cancer.

B)

A Pap smear is almost always helpful in identifying this type of cancer.

C)

Theres a blood test for a marker, CA-125, that if elevated indicates cancer.

D)

A genetic test for two genes, if positive, will identify the ovarian cancer.

12.

Which of the following would the nurse be least likely to suggest when teaching a group of young women how to reduce their risk for ovarian cancer?

A)

Pregnancy

B)

Oral contraceptives

C)

Feminine hygiene sprays

D)

Breast-feeding

13.

A woman is diagnosed with adenocarcinoma of the endometrium in situ. The nurse interprets this as indicating which of the following about the cancer?

A)

Spread to the uterine muscle wall

B)

Found on the endometrial surface

C)

Spread to the cervix

D)

Invaded the bladder

14.

When preparing a woman with suspected vulvar cancer for a biopsy, the nurse expects that the lesion would most likely be located at which area?

A)

Labia majora

B)

Labia minora

C)

Clitoris

D)

Prepuce

15.

When describing the various types of reproductive tract cancers to a local womens group, which of the following would the nurse identify as the least common type?

A)

Vulvar

B)

Vaginal

C)

Endometrial

D)

Ovarian

16.

When assessing a female client for the possibility of vulvar cancer, which of the following would the nurse most likely expect the client to report? (Select all that apply.)

A)

Abnormal vaginal bleeding

B)

Persistent vulvar itching

C)

History of herpes simplex

D)

Lesion on the cervix

E)

Abnormal Pap smear

17.

A nurse is reviewing the medical record of a woman diagnosed with vulvar cancer. Which of the following would the nurse identify as a risk factor for this cancer? (Select all that apply.)

A)

Age under 40 years

B)

HPV 16 exposure

C)

Monogamous sexual partner

D)

Hypertension

E)

Diabetes

18.

A nurse is assisting with the collection of a Pap smear. When collecting the specimen, which of the following is done first?

A)

Insertion of the speculum

B)

Swabbing of the endocervix

C)

Spreading of the labia

D)

Insertion of the cytobrush

19.

The plan of care for a woman diagnosed with a suspected reproductive cancer includes a nursing diagnosis of disturbed body image related to suspected reproductive tract cancer and impact on sexuality as evidenced by the clients statement that she is worried that she wont be the same. Which of the following would be an appropriate outcome for this client?

A)

Client will verbalize positive statements about self and sexuality.

B)

Client will demonstrate understanding of the condition and associated treatment.

C)

Client will exhibit positive coping strategies related to diagnosis.

D)

Client will identify misconceptions related to her diagnosis.

20.

During a routine health check-up, a young adult woman asks the nurse about ways to prevent endometrial cancer. Which of the following would the nurse most likely include? (Select all that apply.)

A)

Eating a high-fat diet

B)

Having regular pelvic exams

C)

Engaging in daily exercise

D)

Becoming pregnant

E)

Using estrogen contraceptives

21.

After teaching a group of students about cervical cancer, the instructor determines that the teaching was successful when the students identify which of the following as the area included with a cone biopsy?

A)

Clitoris

B)

Uterine fundus

C)

Ovarian follicle

D)

Transformation zone

22.

A woman is scheduled for diagnostic testing to evaluate for endometrial cancer. The nurse would expect to prepare the woman for which of the following?

A)

CA-125 testing

B)

Transvaginal ultrasound

C)

Pap smear

D)

Mammography

23.

A nurse is conducting a class for a local womans group about recommendations for a Pap smear. One of the participants asks, At what age should a woman have her first Pap smear? The nurse responds by stating that a woman should have her first Pap smear at which age?

A)

18

B)

21

C)

25

D)

28

24.

An instructor is describing the development of cervical cancer to a group of students. The instructor determines that the teaching was successful when the students identify which area as most commonly involved?

A)

Internal cervical os

B)

Junction of the cervix and fundus

C)

Squamous-columnar junction

D)

External cervical os

25.

A client has an abnormal Pap smear that is classified as ASC-US. Based on the nurses understanding of this classification, the nurse would expect which of the following?

A)

Immediate colposcopy

B)

Testing for HPV

C)

Repeat Pap smear in 4 to 6 months

D)

Cone biopsy

Answer Key

1.

B

2.

D

3.

B

4.

C

5.

B

6.

A

7.

D

8.

D

9.

B

10.

C

11.

A

12.

C

13.

B

14.

A

15.

B

16.

B, C

17.

B, D, E

18.

C

19.

A

20.

B, C, D

21.

D

22.

B

23.

B

24.

C

25.

C

Leave a Reply