Chapter 7: Health Promotion during Early Childhood My Nursing Test Banks

Chapter 7: Health Promotion during Early Childhood

Test Bank

MULTIPLE CHOICE

1. The mother of a 14-month-old child is concerned because the childs appetite has decreased. The best response for the nurse to make to the mother is

a.

It is important for your toddler to eat three meals a day and nothing in between.

b.

It is not unusual for toddlers to eat less.

c.

Be sure to increase your childs milk consumption, which will improve nutrition.

d.

Giving your child a multivitamin supplement daily will increase your toddlers appetite.

ANS: B

Feedback

A

Toddlers need small, frequent meals. Nutritious selection throughout the day, rather than quantity, is more important with this age-group.

B

Physiologically, growth slows and appetite decreases during the toddler period.

C

Milk consumption should not exceed 16 to 24 oz daily. Juice should be limited to 4 to 6 oz per day. Increasing the amount of milk will only further decrease solid food intake.

D

Supplemental vitamins are important for all children, but they do not increase appetite.

PTS: 1 DIF: Cognitive Level: Application REF: p. 128

OBJ: Nursing Process: Implementation MSC: Client Needs: Physiologic Integrity

2. Which toy is the most developmentally appropriate for an 18- to 24-month-old child?

a.

A push-and-pull toy

b.

Nesting blocks

c.

A bicycle with training wheels

d.

A computer

ANS: A

Feedback

A

Push-and-pull toys encourage large muscle activity and are appropriate for toddlers.

B

Nesting blocks are more appropriate for a 12- to 15-month-old child.

C

A bicycle with training wheels is appropriate for a preschool or young school-age child.

D

A computer can be appropriate as early as the preschool years.

PTS: 1 DIF: Cognitive Level: Comprehension REF: p. 126 | Box 7-1

OBJ: Nursing Process: Assessment MSC: Client Needs: Health Promotion and Maintenance

3. Which is the priority concern in developing a teaching plan for the parents of a 15-month-old child?

a.

Toilet training guidelines

b.

Guidelines for weaning children from bottles

c.

Instructions on preschool readiness

d.

Instructions on a home safety assessment

ANS: D

Feedback

A

Although it is appropriate to give parents of a 15-month-old child toilet training guidelines, the child is not usually ready for toilet training, so it is not the priority teaching intervention.

B

Parents of a 15-month-old child should have been advised to beginning weaning from the breast or bottle at 6 to 12 months of age.

C

Educating a parent about preschool readiness is important and can occur later in the parents educational process. The priority teaching intervention for the parents of a 15-month-old child is the importance of a safe environment.

D

Accidents are the major cause of death in children, including deaths caused by ingestion of poisonous materials. Home and environmental safety assessments are priorities in this age-group because of toddlers increased motor skills and independence, which puts them at greater risk in an unsafe environment.

PTS: 1 DIF: Cognitive Level: Application REF: pp. 133-134

OBJ: Nursing Process: Planning MSC: Client Needs: Health Promotion and Maintenance

4. What is the primary purpose of a transitional object?

a.

It helps the parents deal with the guilt they feel when they leave the child.

b.

It keeps the child quiet at bedtime.

c.

It is effective in decreasing anxiety in the toddler.

d.

It decreases negativism and tantrums in the toddler.

ANS: C

Feedback

A

Decreased parental guilt (distress) is an indirect benefit of a transitional object.

B

A transitional object may be part of a bedtime ritual, but it may not keep the child quiet at bedtime.

C

Decreasing anxiety, particularly separation anxiety, is the function of a transitional object; it provides comfort to the toddler in stressful situations and helps make the transition from dependence to autonomy.

D

A transitional object does not significantly affect negativity and tantrums, but it can comfort a child after tantrums.

PTS: 1 DIF: Cognitive Level: Comprehension REF: p. 125

OBJ: Nursing Process: Implementation MSC: Client Needs: Health Promotion and Maintenance

5. The nurse is teaching parents of a toddler about language development. Which statement best identifies the characteristics of language development in a toddler?

a.

Language development skills slow during the toddler period.

b.

The toddler understands more than he can express.

c.

Most of the toddlers speech is not easily understood.

d.

The toddlers vocabulary contains approximately 600 words.

ANS: B

Feedback

A

Although language development varies in relationship to physical activity, language skills are rapidly accelerating by 15 to 24 months of age.

B

The toddlers ability to understand language (receptive language) exceeds the childs ability to speak it (expressive language).

C

By 2 years of age, 60% to 70% of the toddlers speech is understandable.

D

The toddlers vocabulary contains approximately 300 or more words.

PTS: 1 DIF: Cognitive Level: Application REF: p. 124

OBJ: Nursing Process: Implementation MSC: Client Needs: Health Promotion and Maintenance

6. A mother asks when toilet training is most appropriately initiated. What is the nurses best response?

a.

When your child is 12 to 18 months of age.

b.

When your child exhibits signs of physical and psychological readiness.

c.

When your child has been walking for 9 months.

d.

When your child is able to sit on the potty for 10 to 15 minutes.

ANS: B

Feedback

A

Toilet training is not arbitrarily started at 12 to 18 months of age. The child needs to demonstrate signs of bowel or bladder control before attempting toilet training. The average toddler is not ready until 18 to 24 months of age. Waiting until 24 to 30 months of age makes the task easier; toddlers are less negative, more willing to control their sphincters, and want to please their parents.

B

Neurologic development is completed at approximately 18 months of age. Parents need to know that both physical and psychological readiness are necessary for toilet training to be successful.

C

One of the physical signs of readiness for toilet training is that the child has been walking for 1 year.

D

The ability to sit on the potty for 10 to 15 minutes may demonstrate parental control rather than being a sign of developmental readiness for toilet training.

PTS: 1 DIF: Cognitive Level: Comprehension REF: p. 137

OBJ: Nursing Process: Implementation MSC: Client Needs: Health Promotion and Maintenance

7. Which statement by a mother of a toddler indicates a correct understanding of the use of discipline?

a.

I always include explanations and morals when I am disciplining my toddler.

b.

I always try to be consistent when disciplining the children, and I correct my children at the time they are misbehaving.

c.

I believe that discipline should be done by only one family member.

d.

My rule of thumb is no more than one spanking a day.

ANS: B

Feedback

A

The toddlers cognitive level of development precludes the use of explanations and morals as a part of discipline.

B

Consistent and immediate discipline for toddlers is the most effective approach. Unless disciplined immediately, the toddler will have difficulty connecting the discipline with the behavior.

C

Discipline for the toddler should be immediate; therefore the family member caring for the child should provide discipline to the toddler when it is necessary.

D

Discipline is required for unacceptable behavior, and the one-spanking-a-day rule contradicts the concept of a consistent response to inappropriate behavior. In addition, spanking is an inappropriate method of disciplining a child.

PTS: 1 DIF: Cognitive Level: Comprehension REF: p. 132

OBJ: Nursing Process: Implementation MSC: Client Needs: Health Promotion and Maintenance

8. Which comments indicate that the mother of a toddler needs further teaching about dental care?

a.

We use well water so I give my toddler fluoride supplements.

b.

My toddler brushes his teeth with my help.

c.

My child will not need a dental checkup until his permanent teeth come in.

d.

I use a small nylon bristle brush for my toddlers teeth.

ANS: C

Feedback

A

Toddlers need fluoride supplements when they use a water supply that is not fluorinated.

B

Toddlers need supervision with dental care. The parent should finish brushing areas not reached by the child.

C

Children should first see the dentist 6 months after the first primary tooth erupts and no later than age 30 months.

D

A small nylon bristle brush works best for cleaning toddlers teeth.

PTS: 1 DIF: Cognitive Level: Comprehension REF: p. 130

OBJ: Nursing Process: Evaluation MSC: Client Needs: Physiologic Integrity

9. Which assessment finding in a preschooler suggests the need for further investigation?

a.

The child is able to dress independently.

b.

The child rides a tricycle.

c.

The child has an imaginary friend.

d.

The child has a 2-lb weight gain in 12 months.

ANS: D

Feedback

A

A preschool child should be able to dress independently.

B

A preschool child should be able to ride a tricycle.

C

Imaginary friends are common for preschoolers.

D

Preschool children gain an average of 5 pounds a year. A gain of only 2 pounds is less than half of the expected weight gain and should be investigated.

PTS: 1 DIF: Cognitive Level: Application REF: p. 118

OBJ: Nursing Process: Evaluation MSC: Client Needs: Health Promotion and Maintenance

10. A 17-month-old child is expected to be in what stage according to Piaget?

a.

Trust

b.

Preoperations

c.

Secondary circular reaction

d.

Sensorimotor period

ANS: D

Feedback

A

Trust is Eriksons first stage.

B

Preoperations is the stage of cognitive development usually present in older toddlers and preschoolers.

C

Secondary circular reactions last from approximately ages 4 to 8 months.

D

The 17-month-old is in the fifth stage of the sensorimotor phase, tertiary circular reactions. Learning in this stage occurs mainly by trial and error.

PTS: 1 DIF: Cognitive Level: Comprehension REF: p. 120

OBJ: Nursing Process: Assessment MSC: Client Needs: Health Promotion and Maintenance

11. Which statement is correct about toilet training?

a.

Bladder training is usually accomplished before bowel training.

b.

Wanting to please the parent helps motivate the child to use the toilet.

c.

Watching older siblings use the toilet confuses the child.

d.

Children must be forced to sit on the toilet when first learning.

ANS: B

Feedback

A

Bowel training precedes bladder training.

B

Voluntary control of the anal and urethral sphincters is achieved some time after the child is walking. The child must be able to recognize the urge to let go and to hold on. The child must want to please the parent by holding on rather than pleasing himself or herself by letting go.

C

Watching older siblings provides role modeling and facilitates imitation for the toddler.

D

The child should be introduced to the potty chair or toilet in a nonthreatening manner.

PTS: 1 DIF: Cognitive Level: Comprehension REF: p. 137

OBJ: Nursing Process: Implementation MSC: Client Needs: Health Promotion and Maintenance

12. What is helpful to tell a mother who is concerned about preventing sleep problems in her 2-year-old child?

a.

Have the child always sleep in a quiet, darkened room.

b.

Provide high-carbohydrate snacks before bedtime.

c.

Communicate with the childs daytime caretaker about eliminating the afternoon nap.

d.

Use a nightlight in the childs room.

ANS: D

Feedback

A

A dark, quiet room may be scary to a preschooler.

B

High-carbohydrate snacks increase energy and do not promote relaxation.

C

Most 2-year-olds take one nap each day. Many give up the habit by age 3 years. Insufficient rest during the day can lead to irritability and difficulty sleeping at night.

D

The preschooler has a great imagination. Sounds and shadows can have a negative effect on sleeping behavior. Nightlights provide the child with the ability to visualize the environment and decrease the fear felt in a dark room.

PTS: 1 DIF: Cognitive Level: Application REF: p. 131

OBJ: Nursing Process: Implementation MSC: Client Needs: Physiologic Integrity

13. Which statement, made by a 4-year-old childs father, is true about the care of the preschoolers teeth?

a.

Because the baby teeth are not permanent, they are not important to the child.

b.

My son can be encouraged to brush his teeth after I have thoroughly cleaned his teeth.

c.

My sons permanent teeth will begin to come in at 4 to 5 years of age.

d.

Fluoride supplements can be discontinued when my sons permanent teeth erupt.

ANS: B

Feedback

A

Deciduous teeth are important because they maintain spacing and play an important role in the growth and development of the jaws and face and in speech development.

B

Toddlers and preschoolers lack the manual dexterity to remove plaque adequately, so parents must assume this responsibility.

C

Secondary teeth erupt at approximately 6 years of age.

D

If the family does not live in an area where fluoride is included in the water supply, fluoride supplements should be continued.

PTS: 1 DIF: Cognitive Level: Application REF: p. 130

OBJ: Nursing Process: Evaluation MSC: Client Needs: Physiologic Integrity

14. What do parents of preschool children need to understand about discipline?

a.

Both parents and the child should agree on the method of discipline.

b.

Discipline should involve some physical restriction.

c.

The method of discipline should be consistent with the discipline methods of the childs peers.

d.

Discipline should include positive reinforcement of desired behaviors.

ANS: D

Feedback

A

Discipline does not need to be agreed on by the child. Preschoolers feel secure with limits and appropriate, consistent discipline. Both parents should be in agreement so that the discipline is consistently applied.

B

Discipline does not necessarily need to include physical restriction.

C

Discipline does not need to be consistent with that of the childs peers.

D

Effective discipline strategies should involve a comprehensive approach that includes consideration of the parent-child relationship, reinforcement of desired behaviors, and consequences for negative behaviors.

PTS: 1 DIF: Cognitive Level: Comprehension REF: p. 132

OBJ: Nursing Process: Planning MSC: Client Needs: Health Promotion and Maintenance

15. In providing anticipatory guidance to parents whose child will soon be entering kindergarten, which is a critical factor in preparing a child for kindergarten entry?

a.

The childs ability to sit still

b.

The childs sense of learned helplessness

c.

The parents interactions and responsiveness to the child

d.

Attending a preschool program

ANS: C

Feedback

A

The childs ability to sit still is important to learning; however, parental responsiveness and involvement are more important factors.

B

Learned helplessness is the result of a child feeling that he or she has no effect on the environment and that his or her actions do not matter. Parents who are actively involved in a supportive learning environment will demonstrate a more positive approach to learning.

C

Interactions between the parent and child are an important factor in the development of academic competence. Parental encouragement and support maximize a childs potential.

D

Preschool and daycare programs can supplement the developmental opportunities provided by parents at home, but they are not critical in preparing a child for entering kindergarten.

PTS: 1 DIF: Cognitive Level: Comprehension REF: p. 141 | Box 7-5

OBJ: Nursing Process: Planning MSC: Client Needs: Health Promotion and Maintenance

16. The parents of a newborn say that their toddler hates the babyhe suggested that we put him in the trash can so the trash truck could take him away. The nurses best reply is

a.

Lets see if we can figure out why he hates the new baby.

b.

Thats a strong statement to come from such a small boy.

c.

Lets refer him to counseling to work this hatred out. Its not a normal response.

d.

That is a normal response to the birth of a sibling. Lets look at ways to deal with this.

ANS: D

Feedback

A

The toddler does not hate the infant. This is an expected response to the changes in routines and attention that affect the toddler.

B

This is a normal response. The toddler can be provided with a doll to care for and tend to the dolls needs at the same time the parent is performing similar care for the newborn.

C

The toddler does not hate the infant. This is an expected response to the changes in routines and attention that affect the toddler.

D

The arrival of a new infant represents a crisis for even the best-prepared toddler. Toddlers have their entire schedule and routines disrupted because of the new family member. The nurse should work with parents on ways to involve the toddler in the newborns care and to help focus attention on the toddler.

PTS: 1 DIF: Cognitive Level: Comprehension REF: p. 138

OBJ: Nursing Process: Planning MSC: Client Needs: Psychosocial Integrity

17. A parent asks the nurse about negativism in toddlers. The most appropriate recommendation is to

a.

Punish the child

b.

Provide more attention

c.

Ask the child to not always say no

d.

Reduce the opportunities for a no answer

ANS: D

Feedback

A

Negativism is not an indication of stubbornness or insolence and should not be punished.

B

The negativism is not a function of attention; the child is testing limits to gain an understanding of the world.

C

The toddler is too young for this approach.

D

The nurse should suggest to the parent that questions should be phrased with realistic choices rather than yes or no answers. This provides a sense of control for the toddler and reduces the opportunity for negativism.

PTS: 1 DIF: Cognitive Level: Analysis REF: p. 125

OBJ: Nursing Process: Planning MSC: Client Needs: Health Promotion and Maintenance

18. A father tells the nurse that his daughter wants the same plate and cup used at every meal, even if they go to a restaurant. The nurse should explain that this is

a.

A sign the child is spoiled

b.

A way to exert unhealthy control

c.

Regression, common at this age

d.

Ritualism, common at this age

ANS: D

Feedback

A

This is not indicative of a child who has unreasonable expectations, but rather normal development.

B

Toddlers use ritualistic behaviors to maintain necessary structure in their lives.

C

This is not regression, which is a retreat from a present pattern of functioning.

D

The child is exhibiting the ritualism that is characteristic at this age. Ritualism is the need to maintain the sameness and reliability. It provides a sense of comfort to the toddler. It will dictate certain principles in feeding practices, including rejecting a favorite food because it is served in a different container.

PTS: 1 DIF: Cognitive Level: Analysis REF: p. 125

OBJ: Nursing Process: Assessment MSC: Client Needs: Health Promotion and Maintenance

19. The nurse is discussing with a parent group the importance of fluoride for healthy teeth. What should the nurse recommend?

a.

Use fluoridated mouth rinses in children older than 1 year.

b.

Brush teeth with fluoridated toothpaste unless fluoride content of water supply is adequate.

c.

Give fluoride supplements to breastfed infants beginning at age 1 month.

d.

Determine whether water supply is fluoridated.

ANS: D

Feedback

A

It is difficult to teach this age-group to spit out the mouthwash. Swallowing fluoridated mouthwashes can contribute to fluorosis.

B

Fluoridated toothpaste is still indicated, but very small amounts are used.

C

Fluoride supplementation is not recommended until after age 6 months.

D

The decision about fluoride supplementation cannot be made until it is known whether the water supply contains fluoride and the amount.

PTS: 1 DIF: Cognitive Level: Analysis REF: p. 130

OBJ: Nursing Process: Implementation MSC: Client Needs: Health Promotion and Maintenance

20. The parent of 16-month-old Chris asks, What is the best way to keep Chris from getting into our medicines at home? The nurse should advise that

a.

All medicines should be locked away securely.

b.

The medicines should be placed in high cabinets.

c.

Chris just needs to be taught not to touch medicines.

d.

Medicines should not be kept in the homes of small children.

ANS: A

Feedback

A

The major reason for poisoning in the home is improper storage. Toddlers can climb, unlatch cabinets, and obtain access to high-security places. For medications, only a locked cabinet is safe.

B

Toddlers can climb by using furniture. High places are not a deterrent to an exploring toddler.

C

Toddlers are not able to generalize as dangerous all of the different forms of medications that may be available in the home.

D

This is not feasible. Many parents require medications for chronic illnesses. Parents must be taught safe storage for their home and when they visit other homes.

PTS: 1 DIF: Cognitive Level: Application REF: p. 132

OBJ: Nursing Process: Implementation MSC: Client Needs: Health Promotion and Maintenance

21. The most fatal type of burn in the toddler age-group is

a.

Flame burn from playing with matches

b.

Scald burn from high-temperature tap water

c.

Hot object burn from cigarettes or irons

d.

Electric burn from electrical outlets

ANS: A

Feedback

A

Flame burns from matches and lighters represent one of the most fatal types of burns in the toddler age-group.

B

These are all significant causes of burn injury. The child should be protected from these causes by reducing the temperature on the hot water heater in the home, keeping objects such as cigarettes and irons away from children, and placing protective guards over electric outlets when not in use.

C

These are all significant causes of burn injury. The child should be protected from these causes by reducing the temperature on the hot water heater in the home, keeping objects such as cigarettes and irons away from children, and placing protective guards over electric outlets when not in use.

D

These are all significant causes of burn injury. The child should be protected from these causes by reducing the temperature on the hot water heater in the home, keeping objects such as cigarettes and irons away from children, and placing protective guards over electric outlets when not in use.

PTS: 1 DIF: Cognitive Level: Comprehension REF: p. 133

OBJ: Nursing Process: Planning MSC: Client Needs: Health Promotion and Maintenance

MULTIPLE RESPONSE

1. Which play patterns does a 3-year-old child typically display? Select all that apply.

a.

Imaginary play

b.

Parallel play

c.

Cooperative play

d.

Structured play

e.

Associative play

ANS: A, B, C, E

Feedback

Correct

Children between ages 3 and 5 years enjoy parallel and associative play. Children learn to share and cooperate as they play in small groups. Play is often imitative, dramatic, and creative. Imaginary friends are common around age 3 years.

Incorrect

Structured play is typical of school-age children.

PTS: 1 DIF: Cognitive Level: Comprehension REF: p. 125

OBJ: Nursing Process: Assessment MSC: Client Needs: Health Promotion and Maintenance

2. Motor vehicle injuries are a significant threat to young children. Knowing this, the nurse plans a teaching session with a toddlers parents on car safety. Which will she teach? Select all that apply.

a.

Secure in a rear-facing, upright car safety seat.

b.

Place the car safety seat in the rear seat, behind the drivers seat.

c.

Harness safety straps should fit snugly.

d.

Place the car safety seat in the front passenger seat equipped with an airbag.

e.

After the age of 2 years, toddlers can be placed in a forward-facing car seat.

ANS: A, C, E

Feedback

Correct

Toddlers should be secured in a rear-facing, upright, approved car safety seat. Harness straps should be adjusted to provide a snug fit.

Incorrect

The car safety seat should be placed in the middle of the rear seat. Children younger than 13 years should not ride in a front passenger seat that is equipped with an airbag.

PTS: 1 DIF: Cognitive Level: Comprehension REF: p. 133

OBJ: Nursing Process: Planning MSC: Client Needs: Health Promotion and Maintenance

3. The nurse is assessing parental knowledge of temper tantrums. Which are true statements about temper tantrums? Select all that apply.

a.

Temper tantrums are a common response to anger and frustration in toddlers.

b.

Temper tantrums often include screaming, kicking, throwing things, and head banging.

c.

Parents can effectively manage temper tantrums by giving in to the childs demands.

d.

Children having temper tantrums should be safely isolated and ignored.

e.

Parents can learn to anticipate times when tantrums are more likely to occur.

ANS: A, B, D, E

Feedback

Correct

Temper tantrums are a common response to anger and frustration in toddlers. They occur more often when toddlers are tired, hungry, bored, or excessively stimulated. A nap before fatigue or a snack if mealtime is delayed will be helpful in alleviating the times when tantrums are most likely to occur. Tantrums may include screaming, kicking, throwing things, biting themselves, or banging their head. Effective management of tantrums includes safely isolating and ignoring the child.

Incorrect

The child should learn that nothing is gained by having a temper tantrum. Giving in to the childs demands only increases the behavior.

PTS: 1 DIF: Cognitive Level: Comprehension REF: p. 138

OBJ: Nursing Process: Assessment MSC: Client Needs: Health Promotion and Maintenance

4. A nurse is planning care for a hospitalized toddler in the preoperational thinking stage. Which characteristics should the nurse expect in this stage? Select all that apply.

a.

Concrete thinking

b.

Egocentrism

c.

Animism

d.

Magical thought

e.

Ability to reason

ANS: B, C, D

Feedback

Correct

The characteristics of preoperational thinking that occur for the toddler include egocentrism (views everything in relation to self), animism (believes that inert objects are alive), and magical thought (believes that thinking something causes that event).

Incorrect

Concrete thinking is seen in school-age children, and ability to reason is seen with adolescents.

PTS: 1 DIF: Cognitive Level: Application REF: p. 123 | Table 7-1

OBJ: Nursing Process: Planning MSC: Client Needs: Health Promotion and Maintenance

5. The prevalence of obesity in the United States has risen dramatically in both adults and children. The increase in the number of overweight children is addressed in Healthy People 2020. Strategies designed to approach this issue include (select all that apply)

a.

Decreased calcium and iron intake

b.

Increased fiber and whole grain intake

c.

Decreased use of sugar and sodium

d.

Increase fruit and vegetable intake

e.

Decrease the use of solid fats

ANS: B, C, D, E

Feedback

Correct

Along with these recommendations, children at risk for being overweight should be screened beginning at age 2 years. Children with a family history of dyslipidemia or early cardiovascular disease development, children whose body mass index percentile exceeds the definition for overweight, and children who have high blood pressure should have a fasting lipid screen.

Incorrect

The nurse should instruct parents that calcium and iron intake should be increased as part of this strategy.

PTS: 1 DIF: Cognitive Level: Application REF: p. 129

OBJ: Nursing Process: Planning MSC: Client Needs: Health Promotion and Maintenance

TRUE/FALSE

1. Parents are often concerned about their toddlers interest in and curiosity about gender differences. Sex play and masturbation are common among toddlers. Is this statement true or false?

ANS: T

Nurses can reassure parents that self-exploration and exploration of another toddlers body is normal behavior during early childhood. Parents should respect the childs curiosity as normal and not judge them as being bad.

PTS: 1 DIF: Cognitive Level: Comprehension REF: p. 126

OBJ: Nursing Process: Implementation MSC: Client Needs: Health Promotion and Maintenance

COMPLETION

1. A disturbance in the flow and time patterning of speech is known as ____________.

ANS:

stuttering

stammering

During the preschool years, children often have experiences they want to share but had difficulty putting the words together. Children at this stage commonly repeat whole words or phrases and interject um into their speech. This may be more frequent during times of excitement or when formulating long and complex sentences. Parents can help their child by focusing on the idea that the child is expressing not on how the child is speaking. Parents should not complete the childs sentences or draw attention to the childs speech.

PTS: 1 DIF: Cognitive Level: Application REF: p. 138

OBJ: Nursing Process: Implementation MSC: Client Needs: Psychosocial Integrity

Leave a Reply