Chapter 7- Benign Disorders of the Female Reproductive Tract My Nursing Test Banks


1.

A woman is admitted for repair of cystocele and rectocele. She has nine living children. In taking her health history, which of the following would the nurse expect to find?

A)

Sporadic vaginal bleeding accompanied by chronic pelvic pain

B)

Heavy leukorrhea with vulvar pruritus

C)

Menstrual irregularities and hirsutism on the chin

D)

Stress incontinence with feeling of low abdominal pressure

2.

To assist the woman in regaining control of the urinary sphincter for urinary incontinence, the nurse should teach the client to do which of the following?

A)

Perform Kegel exercises daily.

B)

Void every hour while awake.

C)

Limit her intake of fluid.

D)

Take a laxative every night.

3.

When developing the plan of care for a woman who has had an abdominal hysterectomy, which of the following would be contraindicated?

A)

Ambulating the client

B)

Massaging the clients legs

C)

Applying elasticized stockings

D)

Encouraging range-of-motion exercises

4.

Which of the following would the nurse include when teaching women about preventing pelvic support disorders?

A)

Performing Kegel isometric exercises

B)

Consuming low-fiber diets

C)

Using hormone replacement

D)

Voiding every 2 hours

5.

A client is diagnosed with an enterocele. The nurse interprets this condition as:

A)

Protrusion of the posterior bladder wall downward through the anterior vaginal wall

B)

Sagging of the rectum with pressure exerted against the posterior vaginal wall

C)

Bulging of the small intestine through the posterior vaginal wall

D)

Descent of the uterus through the pelvic floor into the vagina

6.

A woman is scheduled for an anterior and posterior colporrhaphy as treatment for a cystocele. When the nurse is explaining this treatment to the client, which of the following descriptions would be most appropriate to include?

A)

This procedure helps to tighten the vaginal wall in the front and back so that your bladder and urethra are in the proper position.

B)

Your uterus will be removed through your vagina, helping to relieve the organ that is putting the pressure on your bladder.

C)

This is a series of exercises that you will learn to do so that you can strengthen your bladder muscles.

D)

These are plastic devices that your physician will insert into your vagina to provide support to the uterus and keep it in the proper position.

7.

The nurse would be least likely to find which of the following in a client with uterine fibroids?

A)

Regularly shaped, shrunken uterus

B)

Acute pelvic pain

C)

Menorrhagia

D)

Complaints of bloating

8.

A client with polycystic ovarian syndrome (PCOS. is receiving oral contraceptives as part of her treatment plan. The nurse understands that the rationale for this therapy is to:

A)

Restore menstrual regularity

B)

Induce ovulation

C)

Improve insulin uptake

D)

Alleviate hirsutism

9.

When teaching a woman how to perform Kegel exercises, the nurse explains that these exercises are designed to strengthen which muscles?

A)

Gluteus

B)

Lower abdominal

C)

Pelvic floor

D)

Diaphragmatic

10.

A postmenopausal woman with uterine prolapse is being fitted with a pessary. The nurse would be most alert for which side effect?

A)

Increased vaginal discharge

B)

Urinary tract infection

C)

Vaginitis

D)

Vaginal ulceration

11.

When preparing the discharge teaching plan for the woman who had surgery to correct pelvic organ prolapse, which of the following would the nurse include?

A)

Care of the indwelling catheter at home

B)

Emphasis on coughing to prevent complications

C)

Return to usual activity level in a few days

D)

Daily douching with dilute vinegar solution

12.

A woman with polycystic ovary syndrome tells the nurse, I hate this disease. Just look at me! I have no hair on the front of my head but Ive got hair on my chin and upper lip. I dont feel like a woman anymore. Further assessment reveals breast atrophy and increased muscle mass. Which nursing diagnosis would most likely be a priority?

A)

Situational low self-esteem related to masculinization effects of the disease

B)

Social isolation related to feelings about appearance

C)

Risk for suicide related to effects of condition and fluctuating hormone levels

D)

Ineffective peripheral tissue perfusion related to effects of disease on vasculature

13.

After teaching a local womans group about incontinence, the nurse determines that the teaching was successful when the group identifies which of the following as characteristic of stress incontinence?

A)

Feeling a strong need to void

B)

Passing a large amount of urine

C)

Most common in women after childbirth

D)

Sneezing may be an initiating stimulus

14.

A woman is being evaluated for pelvic organ prolapse. A postvoid residual urine specimen is obtained via a catheter. Which residual volume finding would lead the nurse to suspect the need for further testing?

A)

50 mL

B)

75 mL

C)

100 mL

D)

120 mL

15.

After teaching a woman with pelvic organ prolapse about dietary and lifestyle measures, which of the following statements would indicate the need for additional teaching?

A)

If I wear a girdle, it will help support the muscles in the area.

B)

I should take up jogging to make sure I exercise enough.

C)

I will try to drink at least 64 oz of fluid each day.

D)

I need to increase the amount of fiber I eat every day.

16.

After teaching a group of students about genital fistulas, the instructor determines that the teaching was successful when the students identify which of the following as a major cause?

A)

Radiation therapy

B)

Congenital anomaly

C)

Female genital cutting

D)

Bartholins gland abscess

17.

A nurse is providing care to a female client receiving treatment for a Bartholins cyst. The client has had a small loop of plastic tubing secured in place to allow for drainage. The nurse instructs the client that she will have a follow-up appointment for removal of the plastic tubing at which time?

A)

1 week

B)

2 weeks

C)

3 weeks

D)

4 weeks

18.

After undergoing diagnostic testing, a woman is diagnosed with a corpus luteum cyst. The nurse anticipates that the woman will require:

A)

Biopsy

B)

No treatment

C)

Oral contraceptives

D)

Glucophage

19.

A nurse is teaching a client how to perform Kegel exercises. Which of the following would the nurse include? (Select all that apply.)

A)

Squeeze your rectal muscles as if you are trying to avoid passing flatus.

B)

Tighten your pubococcygeal muscles for a count of 10.

C)

Contract and relax your pubococcygeal muscles rapidly 10 times.

D)

Try bearing down for about 10 seconds for no more than 5 times.

E)

Do these exercises at least 5 times every hour.

20.

After teaching a group of students about pelvic organ prolapse, the instructor determines that the teaching was successful when the group identifies leiomyomas as which of the following?

A)

Cysts

B)

Pelvic organ prolapse

C)

Fistula

D)

Fibroid

21.

A nurse is assessing a female client and suspects that the client may have endometrial polyps based on which of the following?

A)

Bleeding after intercourse

B)

Vaginal discharge

C)

Bleeding between menses

D)

Metrorrhagia

22.

After teaching a group of students about ovarian cysts, the instructor determines that the teaching was successful when the students identify which type of cyst as being associated with hydatiform mole?

A)

Theca-lutein cyst

B)

Corpus luteum cyst

C)

Follicular cyst

D)

Polycystic ovarian syndrome

23.

A nurse is reading a journal article about care of the woman with pelvic organ prolapse. The nurse would expect to find information related to which of the following? (Select all that apply.)

A)

Rectocele

B)

Fecal incontinence

C)

Cystocele

D)

Urinary incontinence

E)

Enterocele

24.

A nurse is reviewing the medical record of a client. Which of the following would lead the nurse to suspect that the client is experiencing polycystic ovarian syndrome? (Select all that apply..

A)

Decreased androgen levels

B)

Elevated blood insulin levels

C)

Anovulation

D)

Waist circumference of 32 inches

E)

Triglyceride level of 175 mg/dL

F)

High-density lipoprotein level of 40 mg/dL

25.

A group of students are preparing a class presentation about polyps. Which of the following would the students most likely include in the presentation?

A)

Polyps are rarely the result of an infection.

B)

Endocervical polyps commonly appear after menarche.

C)

Cervical polyps are more common than endocervical polyps.

D)

Endocervical polyps are most common in women in their 50s.

Answer Key

1.

D

2.

A

3.

B

4.

A

5.

C

6.

A

7.

B

8.

A

9.

C

10.

D

11.

A

12.

A

13.

D

14.

D

15.

B

16.

C

17.

C

18.

B

19.

A, C

20.

D

21.

D

22.

A

23.

A, C, E

24.

B, C, E

25.

D

Leave a Reply