Chapter 56: Care of the Patient with Cancer My Nursing Test Banks

Chapter 56: Care of the Patient with Cancer

Cooper and Gosnell: Foundations and Adult Health Nursing, 7th Edition

MULTIPLE CHOICE

1.A patient has developed stomatitis from chemotherapy. What should the appropriate intervention for this condition include?

a. Instruction in the following of a liquid diet
b. Using a commercial mouthwash after each meal
c. Cleaning teeth with a cotton swab dipped in hydrogen peroxide
d. Using a soft toothbrush

ANS: D

The use of a soft toothbrush to clean the teeth and rinsing with normal saline or soda will prevent added discomfort and bleeding.

PTS: 1 DIF: Cognitive Level: Comprehension REF: Page 2029

OBJ: 13 TOP: Stomatitis KEY: Nursing Process Step: Implementation

MSC: NCLEX: Physiological Integrity

2.Which of the following men should be highest priority for referral for a prostate-specific antigen (PSA)?

a. 43-year-old Hispanic man
b. 45-year-old African American man
c. 49-year-old Korean man
d. 50-year-old Native American man

ANS: B

African American men are a high-risk population for prostate cancer. Orientals and Native Americans have a relatively low incidence of prostate cancer.

PTS: 1 DIF: Cognitive Level: Analysis REF: Page 2020

OBJ: 3 TOP: PSA testing KEY: Nursing Process Step: Assessment

MSC: NCLEX: Physiological Integrity

3.A patient, age 56, has been advised that his prostate-specific antigen (PSA) level is elevated. The physician then performed a digital rectal examination (DRE). What should the next definitive diagnostic test be?

a. CA-125 test
b. Transrectal ultrasound
c. Needle biopsy of the prostate
d. MRI

ANS: B

Men over the age of 50 should be advised to have a prostate-specific antigen (PSA) test and rectal examination once a year. Two other screening methodsDRE and transrectal ultrasonography (TRUS)are used alone and in combination in the early detection of prostate cancer.

PTS: 1 DIF: Cognitive Level: Analysis REF: Page 2025

OBJ:11TOProstate cancer

KEY: Nursing Process Step: Planning MSC: NCLEX: Physiological Integrity

4.How would the nurse explain to the patient who is taking cyclophosphamide (Cytoxan), an alkylating agent, about how the medication works?

a. It inhibits DNA and RNA synthesis
b. It interferes with DNA replication
c. It damages the cell in S phase of replication
d. It alters the hormonal environment that promotes cancer growth

ANS: B

Most chemotherapeutic agents work by interfering with the cells ability to multiply or reproduce. Cytoxan interferes with DNA replication.

PTS: 1 DIF: Cognitive Level: Analysis REF: Page 2028

OBJ:13TOP:Chemotherapy

KEY:Nursing Process Step: Implementation

MSC: NCLEX: Physiological Integrity

5.After an elevation of his PSA, the patient has blood drawn for a CA-19-9. When he asks the nurses the purpose of this new test, what is the most appropriate response?

a. It tests for hepatobiliary cancer
b. It tests for colorectal cancer
c. It tests for bladder cancer
d. It tests for lung cancer

ANS: A

The CA-19-9 is a tumor marker for tumors in the hepatobiliary system.

PTS: 1 DIF: Cognitive Level: Comprehension REF: Page 2025

OBJ: 11 TOP: CA-19-9 KEY: Nursing Process Step: Implementation

MSC: NCLEX: Physiological Integrity

6.A patient, age 39, receiving chemotherapy for treatment of her cancer has a white blood cell count of 1600/mm3. This finding requires nursing interventions to provide which of the following?

a. Adequate fluid intake
b. Protection from falls
c. Protection against infection
d. Frequent small nutritious snacks

ANS: C

The nurse needs to protect the patient against pathogens, monitor the patient for signs of infections, and respond aggressively if an infection occurs.

PTS: 1 DIF: Cognitive Level: Analysis REF: Page 2028

OBJ: 13 TOP: Leukopenia KEY: Nursing Process Step: Planning

MSC:NCLEX: Safe, Effective Care Environment

7.What should the home health nurse advise the patient who found a lump in her breast a week ago during breast self-examination?

a. Arrange for an examination by her physician
b. Wait until her next ovulatory cycle and check the lump again
c. Postpone appointment until the lump enlarges
d. Apply warm, moist compresses

ANS: A

Nurses should teach to all patients, both men and women, that any identifiable problem should be brought to the attention of a physician.

PTS: 1 DIF: Cognitive Level: Analysis REF: Page 2020

OBJ:3TOP:Self-examination

KEY:Nursing Process Step: Implementation

MSC: NCLEX: Physiological Integrity

8.How many minutes of daily exercise does the American Cancer Society recommend as a prevention of cancer?

a. 10 minutes
b. 15 minutes
c. 20 minutes
d. 30 minutes

ANS: C

The ACS recommends 150 minutes of moderate exercise weekly, which comes to around 20 minutes a day.

PTS:1DIF:Cognitive Level: Application

REF: Page 2020, Health Promotion OBJ: 13 TOP: ACS recommendations

KEY:Nursing Process Step: Implementation

MSC: NCLEX: Physiological Integrity

9.Using the TNM staging classification system, what does a tumor staged as T4N3M2 mean?

a. No evidence of primary tumor, lymph node involvement, or distant metastasis
b. Carcinoma in situ, regional lymph node involvement, and metastasis to one site
c. Enlarging tumor, increasing lymph node involvement, and distant metastasis
d. Enlarging tumor, no lymph node involvement, or distant metastasis

ANS: C

TNM cancer staging classification system T4N3M2 means progressive increase in tumor size and involvement, increasing involvement of regional lymph nodes, and distant metastasis present.

PTS: 1 DIF: Cognitive Level: Analysis REF: Page 2020, Box 56-2

OBJ:10TOP:Cancer staging

KEY: Nursing Process Step: Assessment MSC: NCLEX: Physiological Integrity

10.A home health patient undergoing radiation therapy says, I feel so useless. I have no energy, no appetite and I fall asleep whenever I sit down. What is the nurses most therapeutic response?

a. Fatigue is part of your illness. Taking several long naps in the daytime is helpful.
b. Fatigue is an unfortunate side effect of radiation. It will improve when you finish treatment.
c. You really shouldnt be fatigued. Let me make an appointment with your physician to get this checked out.
d. Dont worry about it. You probably deserve the rest!

ANS: B

Fatigue is a side effect of radiation. Patients should be reassured that energy levels will improve when treatment is finished.

PTS: 1 DIF: Cognitive Level: Application REF: Page 2027

OBJ:13TOP:Radiation fatigue

KEY:Nursing Process Step: Implementation

MSC: NCLEX: Physiological Integrity

11.The nurse instructs a patient who has been smoking for 5 years about the warning signs of cancer. The nurse tells him that one of cancers seven warning signals include:

a. nagging cough or hoarseness.
b. a sore that does not heal rapidly.
c. gallbladder disease.
d. hematopoietic changes.

ANS: A

Cancers seven warning signals include nagging cough or hoarseness.

PTS: 1 DIF: Cognitive Level: Application REF: Page 2020, Box 56-1

OBJ:13TOP:Warning signs of cancer

KEY:Nursing Process Step: Implementation

MSC: NCLEX: Health Promotion and Maintenance

12.Which of the following is a meal that would represent foods that help prevent cancer?

a. Broiled steak, baked potato, whole wheat roll, soy milk
b. Baked ham, rice and gravy, apples stewed in butter, whole milk
c. Fried pork chops, candied sweet potatoes, white rolls and butter, iced tea
d. Broiled chicken, cabbage with onion and garlic, and soy milk

ANS: D

Green and yellow vegetables, cruciferous vegetables, whole grain and soy products, reduction of processed meats and red meat are all examples of foods that prevent cancer.

PTS:1DIF:Cognitive Level: Knowledge

REF: Page 2020, Health Promotion OBJ: 3 TOP: Cancer prevention

KEY: Nursing Process Step: Assessment MSC: NCLEX: Health Promotion and Maintenance

13.When should the nurse schedule the oral administration of metoclopramide (Reglan)?

a. Only at bedtime
b. With meals
c. 30 minutes before meals
d. 30 minutes after meals

ANS: C

Reglan should be given 30 minutes before meals and at bedtime.

PTS: 1 DIF: Cognitive Level: Analysis REF: Page 2031

OBJ: 13 TOP: Medications KEY: Nursing Process Step: Planning

MSC: NCLEX: Physiological Integrity

14.What happens during the process of immunosurveillance?

a. T cells recognizing and destroying the abnormal cell
b. White cells (WBC) destroying the abnormal cell
c. Excretion of histamine to interfere with the replication of the abnormal cell
d. B cells attaching to abnormal cell

ANS: A

The T cells are responsible for immunosurveillance by recognizing an abnormal cell and destroying it.

PTS: 1 DIF: Cognitive Level: Analysis REF: Page 2021

OBJ:8TOP:Immunosurveillance

KEY:Nursing Process Step: Implementation

MSC: NCLEX: Physiological Integrity

15.The nurse caring for a patient who is being treated for cancer of the cervix by a radioactive implant discovers that the applicator with the radioactive material has become dislodged and is lying in the bed between the patients legs. What should the nurse do?

a. Using long-handled forceps grasp the applicator and wrap it in a towel
b. Help the patient to a chair and cover the applicator with a rubber sheet
c. Reassure the patient by staying at the bedside and call for help
d. Notify the charge nurse

ANS: D

The applicator should not be touched. Reassure the patient and go to report the incident to the charge nurse.

PTS: 1 DIF: Cognitive Level: Analysis REF: Page 2028

OBJ:13TOP:Internal radiation therapy

KEY:Nursing Process Step: Implementation

MSC:NCLEX: Safe, Effective Care Environment

16.Which of the following people should avoid visiting a patient being treated with internal radiation therapy?

a. A 78-year-old using a walker
b. An18-year-old woman
c. A woman pregnant in the third trimester
d. A 24-year-old nursing mother

ANS: C

Persons under the age of 18 and persons who are pregnant should not be allowed to visit a patient with internal radiation.

PTS: 1 DIF: Cognitive Level: Comprehension REF: Page 2027

OBJ:13TOPsychological support

KEY: Nursing Process Step: Diagnosis MSC: NCLEX: Safe, Effective Care Environment

17.A patient, age 63, has terminal cancer of the liver and is cared for by his wife at home. His abdominal pain has become increasingly severe, and he now says it is intense most of the time. The nurse recognizes that teaching regarding pain management has been effective based on which measure implemented by this patient?

a. Limiting the use of opiate analgesics to prevent addiction
b. Using analgesics only when the pain becomes more than he can tolerate
c. Taking analgesics around the clock on a regular schedule, using additional doses for breakthrough pain
d. Resigning himself to the fact that pain is an inevitable consequence of cancer

ANS: C

Fixed dosage schedules with adequate doses for pain relief provide more constant blood levels and predictable pain relief.

PTS: 1 DIF: Cognitive Level: Analysis REF: Page 2035

OBJ:16TOPain management

KEY: Nursing Process Step: Evaluation MSC: NCLEX: Physiological Integrity

18.A female patient, age 59, has lost 10 lb in the first 3 weeks of her chemotherapy and does not eat because nothing tastes good. What would be the appropriate nursing diagnosis for the plan of care?

a. Ineffective health maintenance, related to lack of knowledge of nutritional requirements during radiation therapy
b. Risk for infection, related to poor nutrition
c. Imbalanced nutrition: less than body requirements, related to anorexia
d. Ineffective therapeutic regimen management, related to refusal to eat

ANS: C

Nursing diagnosis includes imbalanced nutrition: less than body requirements, related to anorexia from changes in taste and smell.

PTS:1DIF:Cognitive Level: Analysis

REF: Page 2030, Nursing Care Plan OBJ: 13 TOP: Chemotherapy

KEY: Nursing Process Step: Diagnosis MSC: NCLEX: Physiological Integrity

19.What measures would the home health nurse, designing nursing interventions for a patient receiving external radiation treatments for a malignancy, recommend to protect the patients skin?

a. Applying warm compresses to damaged skin
b. Encouraging patient to apply fragrant lotion to skin
c. Patting the skin dry after the bath
d. Exposing skin to sun for 10 minutes a day

ANS: C

Patting the skin dry rather than rubbing is less damaging to the skin. Lotions, sun exposure, and applications of heat or cold are not beneficial.

PTS: 1 DIF: Cognitive Level: Application REF: Page 2027

OBJ:13TOP:External radiation therapy

KEY:Nursing Process Step: Implementation

MSC: NCLEX: Physiological Integrity

20.Which statement is most appropriate for a nurse to tell a patient before insertion of the radioactive implant?

a. Nurses will always be available, but they will spend only short periods of time at your bedside.
b. Personal cleanliness is essential, so you will be given a complete bed bath each day.
c. Your diet will be changed to a high-fiber diet to encourage daily bowel movements.
d. Your bed linens will be completely changed each day to minimize radioactive contamination.

ANS: A

Generally, it is recommended that the nurse spend no more than 10 minutes at a time in the room of a patient with an implant. Baths and linen changes are not given daily. A low-residue diet is the norm to minimize peristalsis and bowel movements that might dislodge the implant.

PTS: 1 DIF: Cognitive Level: Analysis REF: Page 2027

OBJ:13TOP:Internal radiation therapy

KEY:Nursing Process Step: Implementation

MSC:NCLEX: Safe, Effective Care Environment

21.A male patient is undergoing external radiation therapy on an outpatient basis for treatment of Hodgkin disease. After 2 weeks of treatment, he tells the nurse that he is so tired he can hardly get out of bed in the morning. Which is an appropriate goal?

a. Take two rest periods during the day
b. Ambulate in the hall four times a day
c. Select two activities for distraction
d. Investigate a consultation with a psychiatrist for treatment of depression

ANS: A

The person undergoing radiation therapy should be assured that lethargy and fatigue are not uncommon during treatment, and that frequent rest periods are helpful. Periods of rest are very beneficial.

PTS: 1 DIF: Cognitive Level: Analysis REF: Page 2027

OBJ:13TOP:External radiation therapy

KEY: Nursing Process Step: Planning MSC: NCLEX: Physiological Integrity

22.The patient receiving radiation therapy complains of the conspicuous markings on the skin. What can the nurse explain about these markings?

a. They are residues of the treatment and can be washed off.
b. They are caused by radiation and will fade in time.
c. They are indicators of the amount of radiation the patient is receiving.
d. They are gridlines for treatment and should be left on.

ANS: D

When external radiation is planned, the specific area on the body is marked to indicate the part at which external radiation will be directed. These markings must not be washed off.

PTS: 1 DIF: Cognitive Level: Application REF: Page 2027

OBJ:13TOP:External radiation therapy

KEY:Nursing Process Step: Implementation

MSC: NCLEX: Physiological Integrity

23.Nursing interventions for the nursing diagnosis of Imbalanced nutrition: less than body requirements would include all these except:

a. provide adequate, easily digestible, soft, bland foods.
b. give small, frequent, highly nutritional meals.
c. allow extra time to eat.
d. offer three regular meals of highly nutritious foods.

ANS: D

A nursing diagnosis of Imbalanced nutrition: less than body requirements will require the nurse to give small, frequent, highly nutritional meals; to allow extra time to eat; and to provide adequate, easily digestible, soft, bland foods.

PTS:1DIF:Cognitive Level: Application

REF: Page 2030, Nursing Care Plan OBJ: N/A TOP: Nutrition

KEY:Nursing Process Step: Implementation

MSC: NCLEX: Physiological Integrity

24.A patient who has malignant cancer secondary to a high-grade lymphoma has been admitted with muscle weakness, tetany, paresthesia, and convulsion. The nurse notices the patient is being treated for tumor lysis syndrome (TLS) and initial treatment has not been successful. What should the nurse tell the family is the next step in treatment?

a. Whole blood transfusion
b. A bone marrow biopsy
c. Immediate radiation treatment
d. Dialysis

ANS: D

A nursing intervention for TLS is to prepare the patient and family for dialysis if other measures are not effective.

PTS: 1 DIF: Cognitive Level: Analysis REF: Page 2033

OBJ:15TOP:Tumor lysis syndrome

KEY:Nursing Process Step: Implementation

MSC: NCLEX: Physiological Integrity

25.Which of the following are thrombocytopenic precautions?

a. Requesting an order for aspirin for discomfort
b. Trimming toenails close
c. Using an electric razor
d. Vigorous tooth cleaning

ANS: C

The patient should be taught to use an electric shaver. Thrombocytopenia is a reduction in the number of circulating platelets, due to the depression of the bone marrow. When the platelet count is less than 20,000/mm3, spontaneous bleeding can occur.

PTS: 1 DIF: Cognitive Level: Analysis REF: Page 2030

OBJ:N/ATOP:Thrombocytopenia

KEY: Nursing Process Step: Planning MSC: NCLEX: Physiological Integrity

26.The nurse explains to a 43-year-old patient with a benign tumor in her right breast that a benign tumor differs from a malignant tumor in that benign tumors:

a. do not cause damage to adjacent tissue.
b. are simply an overgrowth of normal cells.
c. do not spread to other tissues and organs.
d. frequently recur in the same site.

ANS: C

A benign tumor differs from a malignant tumor because benign tumors are not recurrent or progressive and are nonmalignant.

PTS: 1 DIF: Cognitive Level: Knowledge REF: Page 2020, Table 56-2

OBJ:8TOP:Benign tumor

KEY:Nursing Process Step: Implementation

MSC: NCLEX: Physiological Integrity

27.Why is seeking medical attention when any cancer warning signs occur frequently delayed?

a. Difficulty accessing a physician or getting a referral consult.
b. Lack of knowledge of the seven warning signs of cancer.
c. Fear of the possible diagnosis of cancer and hoping signs will go away.
d. Self-examination being complex and difficult to perform.

ANS: C

Seeking medical attention when any warning signs occur is frequently delayed because people fear the possible diagnosis of cancer and hope the signs and symptoms will just go away.

PTS: 1 DIF: Cognitive Level: Analysis REF: Page 2037

OBJ:N/ATOP:Cancer identification

KEY: Nursing Process Step: Assessment MSC: NCLEX: Physiological Integrity

28.The nurse knows which of the following to be characteristics of malignant tumors?

a. Smooth, well defined; movable when palpated
b. Resembles parent tissue; rarely fatal
c. Rate of growth varies; rarely contained within a capsule
d. Remains localized; slow growth

ANS: C

Malignant tumors are rarely contained within a capsule and their rate of growth varies; little resemblance to parent tissue; fatal without treatment; irregular and immobile when palpated.

PTS: 1 DIF: Cognitive Level: Knowledge REF: Page 2020, Table 56-2

OBJ:7TOP:Cancer identification

KEY: Nursing Process Step: Assessment MSC: NCLEX: Physiological Integrity

29.The difference between an excisional biopsy and an incisional biopsy is that an excisional biopsy involves the:

a. use of a needle to obtain fluid samples.
b. removal of the entire lesion.
c. taking a bite from the lesion for study.
d. shaving of the superficial layers of the lesion.

ANS: B

An excisional biopsy involves the excision of the entire lesion.

PTS: 1 DIF: Cognitive Level: Knowledge REF: Page 2023

OBJ:12TOP:Cancer identification

KEY:Nursing Process Step: Implementation

MSC: NCLEX: Physiological Integrity

30.What is the function of organizations like The Lost Chord Club, Reach for Recovery, and I Can Cope?

a. Arrange for transportation to a clinic
b. Provide a small amount of financial support to patients
c. Send volunteers to speak with a person facing a lifestyle change
d. Arrange for reduced drug costs

ANS: C

Support groups like The Lost Chord Club, Reach for Recovery, and I Can Cope are available to send volunteers to talk with persons facing lifestyle changes because of cancer.

PTS: 1 DIF: Cognitive Level: Application REF: Page 2026

OBJ: N/A TOP: Cancer KEY: Nursing Process Step: Implementation

MSC: NCLEX: Psychosocial Integrity

31.Which of the following characteristics is common in malignant tumors?

a. Usually contained within a capsule
b. Divide and multiply in the same manner as normal cells
c. Proliferate and respond to treatment
d. Progress and destroy surrounding tissues while spreading to distant parts of the body

ANS: D

Malignant tumors destroy surrounding tissues and may spread to distant parts of the body causing a secondary tumor to grow in that area. Malignant cells divide and multiply but not in the same manner as normal parent cells and are rarely contained within a capsule.

PTS: 1 DIF: Cognitive Level: Knowledge REF: Page 2020, Table 56-2

OBJ:7TOP:Tumor classification

KEY: Nursing Process Step: Assessment MSC: NCLEX: Health Promotion and Maintenance

MULTIPLE RESPONSE

32.Which of the following are nursing interventions for the nursing diagnosis of Imbalanced nutrition: less than body requirements? (Select all that apply.)

a. Provide adequate, easily digestible, soft, bland foods.
b. Give small, frequent, highly nutritional meals.
c. Allow extra time to eat.
d. Offer three regular meals of highly nutritious foods.

ANS: A, B, C

A nursing diagnosis of Imbalanced nutrition: less than body requirements will require the nurse to give small, frequent, highly nutritional meals; to allow extra time to eat; and to provide adequate, easily digestible, soft, bland foods.

PTS:1DIF:Cognitive Level: Application

REF: Page 2030, Nursing Care Plan OBJ: N/A TOP: Nutrition

KEY:Nursing Process Step: Implementation

MSC: NCLEX: Physiological Integrity

33.Select the foods that are recommended for prevention of colorectal cancer in men. (Select all that apply.)

a. Oranges
b. Ham
c. Skinless chicken
d. Asparagus
e. Cheddar cheese
f. Squash

ANS: A, C, F

Eating plenty of fruits, vegetables, and whole grain foods and limiting intake of high-fat foods will help prevent cancer.

PTS:1DIF:Cognitive Level: Comprehension

REF: Page 2010, Health Promotion OBJ: 3 TOP: Cancer preventing foods

KEY:Nursing Process Step: Implementation

MSC: NCLEX: Health Promotion and Maintenance

34.The nurse is aware that American men and women have which of the following three sites for cancer in common? (Select all that apply.)

a. Lung
b. Brain
c. Colon
d. Liver
e. Rectum
f. Thyroid

ANS: A, C, E

The three common cancer sites that American men and women share are cancer of the lung, colon, and rectum.

PTS: 1 DIF: Cognitive Level: Comprehension REF: Pages 2016-2017

OBJ:2TOP:Common cancer sites

KEY: Nursing Process Step: Planning MSC: NCLEX: Health Promotion and Maintenance

35.Which of the following are risk factors for cancer? (Select all that apply.)

a. Ethnicity
b. Environmental irritants
c. Alcoholism
d. Hereditary factors
e. Excessive exercise
f. Exposure to ultraviolet light

ANS: B, C, D, F

Cancer risk factors include smoking and the use of smokeless tobacco, environmental irritants, alcoholism, hereditary factors, and dietary habits.

PTS: 1 DIF: Cognitive Level: Knowledge REF: Page 2016

OBJ:4TOP:Cancer risk factors

KEY:Nursing Process Step: Implementation

MSC: NCLEX: Health Promotion and Maintenance

36.What would the nurse encourage the patient to look for during self-testicular testing? (Select all that apply.)

a. Smooth consistency of testicle
b. Stomachache
c. Breast enlargement
d. Heavy feeling in the scrotum
e. Enlarged blood vessels in scrotum
f. Hematuria

ANS: B, C, D

Signs and symptoms of a scrotal tumor include an ache in the groin or stomach, feeling of heaviness in the scrotum, and breast enlargement.

PTS: 1 DIF: Cognitive Level: Application REF: Page 2020

OBJ:3TOP:Testicular examination

KEY:Nursing Process Step: Implementation

MSC: NCLEX: Health Promotion and Maintenance

37.What are the signs and symptoms of prostatic enlargement? (Select all that apply.)

a. Rotten egg odor to urine
b. Hematuria
c. Swollen scrotum
d. Difficulty starting urine flow
e. Strong flow of urine

ANS: B, D

Indicators of prostatic hypertrophy are hematuria, difficulty starting urine flow, and weak urine stream.

PTS: 1 DIF: Cognitive Level: Application REF: Page 2020

OBJ:3TOProstatic hypertrophy

KEY:Nursing Process Step: Implementation

MSC: NCLEX: Health Promotion and Maintenance

38.How do cancer cells differ from normal cells? (Select all that apply.)

a. They replicate in an organized manner.
b. They have larger nuclei.
c. They have an irregular shape.
d. They have a different number of chromosomes.
e. They have a different mitosis process.

ANS: B, C, D, E

Cancer cells are disorderly in replication, have larger nuclei, an irregular shape, a different number of chromosomes, and a different process of mitosis.

PTS: 1 DIF: Cognitive Level: Analysis REF: Page 2021

OBJ: 7 TOP: Cancer cells KEY: Nursing Process Step: Implementation

MSC: NCLEX: Physiological Integrity

COMPLETION

39.The term ____________ refers to the process by which a normal cell is transformed into a cancer cell.

ANS:

carcinogenesis

Carcinogenesis is the process by which a normal cell is transformed into a cancer cell.

PTS: 1 DIF: Cognitive Level: Knowledge REF: Page 2016

OBJ:3TOPevelopment of cancer

KEY: Nursing Process Step: Assessment MSC: NCLEX: Physiological Integrity

40.Men over age 50 should consider an annual _________ test and rectal examination.

ANS:

PSA (prostate-specific antigen)

PSA

prostate-specific antigen

Men over age 50 should consult with their physician to consider the benefits of having a prostate-specific antigen (PSA) test and rectal examination once a year.

PTS: 1 DIF: Cognitive Level: Knowledge REF: Page 2020

OBJ:3TOP:Cancer prevention

KEY: Nursing Process Step: Assessment MSC: NCLEX: Health Promotion and Maintenance

41.The American Cancer Society recommends a clinical breast examination by a health care professional for women between the age of 20 and 39 years every ________ years.

ANS:

3

three

Women between the age of 20 to 39 should have a clinical breast examination by health care professionals every 3 years.

PTS: 1 DIF: Cognitive Level: Knowledge REF: Page 2010, Table 56-1

OBJ:3TOP:Breast cancer

KEY: Nursing Process Step: Assessment MSC: NCLEX: Health Promotion and Maintenance

42.A ___________ test screens for occult blood in the stool.

ANS:

guaiac

The guaiac test is a screening test for occult blood in the stool.

PTS: 1 DIF: Cognitive Level: Knowledge REF: Page 2025

OBJ: 1 TOP: Guaiac test KEY: Nursing Process Step: N/A

MSC: NCLEX: Health Promotion and Maintenance

43.The nurse remarks that the American Cancer Society (ACS) reports that cancer is the ______ leading cause of death in the United States.

ANS:

second

The ACS reports that cancer is the second leading cause of death in the United States.

PTS: 1 DIF: Cognitive Level: Knowledge REF: Page 2015

OBJ:1TOP:Incidence of cancer

KEY:Nursing Process Step: Implementation

MSC: NCLEX: Health Promotion and Maintenance

Leave a Reply