Chapter 50- Anatomy and Physiology of the Integumentary System. My Nursing Test Banks

 

1.

The dermis is composed of which of the following layers? Select all that apply.

A)

Epidermis

B)

Papillary dermis

C)

Collagen

D)

Hypodermis

E)

Subcutaneous tissue

F)

Reticular dermis

2.

The nurse is caring for a patient who has nerve damage of the dermal layer of the skin. Which of the following are sensory receptors included in the dermal layer? Select all that apply.

A)

Heat

B)

Cold

C)

Inflammation

D)

Pain

E)

Touch

F)

Pressure

G)

Light

H)

Numbness

3.

How does the epidermal layer of the integument help to maintain homeostasis? Select all that apply.

A)

It kills bacteria.

B)

It restricts water loss.

C)

It allows all bacteria to escape.

D)

It protects against microbes.

E)

It protects against radiation.

F)

It protects against ultraviolet light exposure.

G)

It filters microbes.

4.

The nurse is caring for a patient in the ICU who became septic from a sebaceous cyst. During a patient education session the nurse is explaining to the patient that the sebaceous glands secrete sebum through the hair follicles. Sebum consists of which of the following? Select all that apply.

A)

Mucus

B)

Wax

C)

Serum

D)

Cholesterol

E)

Oil

F)

Triglycerides

G)

Sweat

H)

Bacteria

5.

Which layer of the skin contains blood vessels that are integral to the regulation of body temperature and blood pressure?

A)

Subcutaneous

B)

Dermis

C)

Epidermis

D)

Endothelial

6.

Which of the following are appendages of the skin contributing to homeostatic function primarily by preventing heat loss? Select all that apply.

A)

Hair

B)

Teeth

C)

Toes

D)

Nails

E)

Fingers

F)

Glands

7.

Which of the following protect underlying structures from invasion by microbes and other foreign substances? Select all that apply.

A)

Subcutaneous layer

B)

Dermis

C)

Epidermis

D)

Outer layer

E)

Pigment

F)

Appendages

8.

Which of the following is produced when intravascular hydrostatic pressure increases above the hydrostatic pressure within the dermal layer?

A)

Keratin

B)

Water

C)

Edema

D)

Insult

9.

Which of the following aids in the bodys regulation of water loss?

A)

Dermis

B)

Cornified, external layer of the epidermis

C)

Epidermis

D)

The innermost sublayer

10.

A patient in the ICU is now prone to infection due to the fact that her skin has received insult during her hospital stay. Which of the following is an insult to the skin? Select all that apply.

A)

Applying a barrier to the skin

B)

Inserting an IV catheter in the lower arm

C)

Inserting a urinary catheter

D)

Persistent pressure that leads to reduced blood flow

E)

Lack of sleep

F)

Being nutritionally compromised

11.

After a severe sunburn, the person experiences sloughing of the external layer of the epidermis. What is the major effect of this sloughing?

A)

Cosmetic

B)

Infective

C)

Dehydrating

D)

Febrile

12.

The nurse is caring for a patient with extreme heat exposure. The nurse explains to the patient and family that normally cutaneous blood vessels dilate to help reduce core body temperature. The nurse would be most accurate in stating that these vessels are located in what layer of the skin?

A)

Epidermis

B)

Papillary dermis

C)

Reticular dermis

D)

Hypodermis

13.

The nurse is caring for an elderly patient who complains constantly of being cold. This situation is secondary to thinning of what layer of the skin?

A)

Epidermis

B)

Papillary dermis

C)

Reticular dermis

D)

Hypodermis

14.

A patient is admitted with heat exposure exhaustion and has a body temperature of 107F. The patient has flushed dry skin and is not sweating. What portion of the skin or skin appendages has this situation interfered with the function of?

A)

Apocrine sweat glands

B)

Hypodermis

C)

Epidermis

D)

Eccrine sweat glands

15.

A neighbor asks the nurses opinion about an advertisement that states that a particular soap will kill skin bacteria that cause body odor. What is the best rationale for the nurses response?

A)

All antimicrobial soaps have similar bactericidal actions.

B)

The choice of soap brands is a personal decision.

C)

Body odor comes primarily from the apocrine sweat glands.

D)

The manufacturers information is regulated by federal law.

16.

The nurse is assessing the patients fingernails and finds that the angle between the proximal nail fold and the nail plate is approximately 165 degrees. What is the nurses diagnosis?

A)

Normal

B)

Requires further evaluation

C)

Individual variation

D)

Abnormally low

17.

The patient has experienced large epidermal skin sloughing from a medication reaction. The dermal levels of the skin are exposed for over 40% of the patients body. What is the most serious adverse reaction that the nurse should expect?

A)

Excess fluid volume loss

B)

Elevated body temperature

C)

Numbness and paresthesia

D)

Disturbance of body image

18.

The nurse is caring for an elderly critically ill patient. Because of the normal aging changes in the skin, what is a nursing priority?

A)

Adherence to hand hygiene protocols

B)

Increased frequency of vital sign monitoring

C)

Explanations of procedure rationales

D)

Move patient without sliding on linen

19.

The nurse is caring for a critically ill patient who has lost a large portion of skin. During the patients bath, the nurse raises the temperature in the room. What lost function of the skin is the nurse compensating for?

A)

Protection from microbes

B)

Protection from water loss

C)

Body heat regulation

D)

Organ cushioning

20.

The patient has a very large burn involving the deep dermis and is being cared for in a reverse isolation environment. The family is very annoyed by the need to don gowns and masks to visit the patient. What is the best rationale for this rule?

A)

It is the policy of the unit and hospital.

B)

It protects the family from infection.

C)

The patient is at increased risk for life-threatening infection.

D)

It protects the family from odors.

Answer Key

1.

B, F

2.

A, B, D, E, F

3.

B, D, F

4.

B, D, F

5.

B

6.

A, D, F

7.

C, D

8.

C

9.

B

10.

B, C, D, F

11.

A

12.

C

13.

D

14.

D

15.

C

16.

A

17.

A

18.

D

19.

C

20.

C

Page 1

Leave a Reply