Chapter 5- Sexually Transmitted Infections My Nursing Test Banks


1.

The nurse is developing a plan of care for a client who is receiving highly active antiretroviral therapy (HAART) for treatment of HIV. The goal of this therapy is to:

A)

Promote the progression of disease

B)

Intervene in late-stage AIDS

C)

Improve survival rates

D)

Conduct additional drug research

2.

A woman who is HIV-positive is receiving HAART and is having difficulty with compliance. To promote adherence, which of the following areas would be most important to assess initially?

A)

The womans beliefs and education

B)

The womans financial situation and insurance

C)

The womans activity level and nutrition

D)

The womans family and living arrangements

3.

When developing a teaching plan for a community group about HIV infection, which group would the nurse identify as an emerging risk group for HIV infection?

A)

Native Americans

B)

Heterosexual women

C)

New health care workers

D)

Asian immigrants

4.

After teaching a group of adolescents about HIV, the nurse asks them to identify the major means by which adolescents are exposed to the virus. The nurse determines that the teaching was successful when the group identifies which of the following?

A)

Sexual intercourse

B)

Sharing needles for IV drug use

C)

Perinatal transmission

D)

Blood transfusion

5.

The nurse reviews the CD4 cell count of a client who is HIV-positive. A result less than which of the following would indicate to the nurse that the client has AIDS?

A)

1,000 cells/mm3

B)

700 cells/mm3

C)

450 cells/mm3

D)

200 cells/mm3

6.

When obtaining the health history from a client, which factor would lead the nurse to suspect that the client has an increased risk for sexually transmitted infections (STIs)?

A)

Hive-like rash for the past 2 days

B)

Five different sexual partners

C)

Weight gain of 5 lbs in 1 year

D)

Clear vaginal discharge

7.

Assessment of a female client reveals a thick, white vaginal discharge. She also reports intense itching and dyspareunia. Based on these findings, the nurse would suspect that the client has:

A)

Trichomoniasis

B)

Bacterial vaginosis

C)

Candidiasis

D)

Genital herpes simplex

8.

A client with trichomoniasis is to receive metronidazole (Flagyl). The nurse instructs the client to avoid which of the following while taking this drug?

A)

Alcohol

B)

Nicotine

C)

Chocolate

D)

Caffeine

9.

A woman gives birth to a healthy newborn. As part of the newborns care, the nurse instills erythromycin ophthalmic ointment as a preventive measure related to which STI?

A)

Genital herpes

B)

Hepatitis B

C)

Syphilis

D)

Gonorrhea

10.

Which findings would the nurse expect to find in a client with bacterial vaginosis?

A)

Vaginal pH of 3

B)

Fish-like odor of discharge

C)

Yellowish-green discharge

D)

Cervical bleeding on contact

11.

A pregnant woman diagnosed with syphilis comes to the clinic for a visit. The nurse discusses the risk of transmitting the infection to her newborn, explaining that this infection is transmitted to the newborn through the:

A)

Amniotic fluid

B)

Placenta

C)

Birth canal

D)

Breast milk

12.

The nurse encourages a female client with human papillomavirus (HPV) to receive continued follow-up care because she is at risk for:

A)

Infertility

B)

Dyspareunia

C)

Cervical cancer

D)

Dysmenorrhea

13.

A client is diagnosed with pelvic inflammatory disease (PID). When reviewing the clients medical record, which of the following would the nurse expect to find? (Select all that apply.)

A)

Oral temperature of 100.4 degrees F

B)

Dysmenorrhea

C)

Dysuria

D)

Lower abdominal tenderness

E)

Discomfort with cervical motion

F)

Multiparity

14.

Which instructions would the nurse include when teaching a woman with pediculosis pubis?

A)

Take the antibiotic until you feel better.

B)

Wash your bed linens in bleach and cold water.

C)

Your partner doesnt need treatment at this time.

D)

Remove the nits with a fine-toothed comb.

15.

A client with genital herpes simplex infection asks the nurse, Will I ever be cured of this infection? Which response by the nurse would be most appropriate?

A)

There is a new vaccine available that prevents the infection from returning.

B)

All you need is a dose of penicillin and the infection will be gone.

C)

There is no cure, but drug therapy helps to reduce symptoms and recurrences.

D)

Once you have the infection, you develop an immunity to it.

16.

A nurse is preparing a presentation for a group of women at the clinic who have been diagnosed with genital herpes. Which of the following would the nurse expect to include as a possible precipitating factor for a recurrent outbreak? (Select all that apply.)

A)

Exposure to ultraviolet light

B)

Exercise

C)

Use of corticosteroids

D)

Emotional stress

E)

Sexual intercourse.

17.

After teaching a class on sexually transmitted infections, the instructor determines that the teaching was successful when the class identifies which statement as true?

A)

STIs can affect anyone if exposed to the infectious organism.

B)

STIs have been addressed more on a global scale.

C)

Clients readily view the diagnosis of STI openly.

D)

Most individuals with STIs are over the age of 30.

18.

A group of students are reviewing information about STIs. The students demonstrate understanding of the information when they identify which of the following as the most common bacterial STI in the United States?

A)

Gonorrhea

B)

Chlamydia

C)

Syphilis

D)

Candidiasis

19.

A nurse is assessing a client for possible risk factors for chlamydia and gonorrhea. Which of the following would the nurse identify?

A)

Asian American ethnicity

B)

Age under 25 years

C)

Married

D)

Consistent use of barrier contraception

20.

A nurse at a local community clinic is developing a program to address STI prevention. Which of the following would the nurse least likely include in the program?

A)

Outlining safer sexual behavior

B)

Recommending screening for symptomatic individuals

C)

Promoting the use of barrier contraceptives

D)

Offering education about STI transmission

21.

After teaching a class on preventing pelvic inflammatory disease, the instructor determines that the teaching was successful when the class identifies which of the following as an effective method?

A)

Advising sexually active females to use hormonal contraception

B)

Encouraging vaginal douching on a weekly basis.

C)

Emphasizing the need for infected sexual partners to receive treatment

D)

Promoting routine treatment for asymptomatic females as risk

22.

A group of nursing students are reviewing information about vaccines used to prevent STIs. The students would expect to find information about which of the following?

A)

HIV

B)

HSV

C)

HPV

D)

HAV

E)

HBV

23.

A mother brings her 12-year-old daughter in for well-visit checkup. During the visit, the nurse is discussing the use of prophylactic HPV vaccine for the daughter. The mother agrees and the daughter receives her first dose. The nurse schedules the daughter for the next dose, which would be given at which time?

A)

In 2 month

B)

In 2 months

C)

In 3 months

D)

In 4 months

24.

A woman comes to the clinic complaining of a vaginal discharge. The nurse suspects trichomoniasis based on which of the following? (Select all that apply.)

A)

Urinary frequency

B)

Yellow/green discharge

C)

Joint pain

D)

Blister-like lesions

E)

Muscle aches

25.

A nurse is teaching a women with genital ulcers how to care for them. Which statement by the client indicates a need for additional teaching?

A)

I need to wash my hands after touching any of the ulcers.

B)

I need to abstain from intercourse primarily when the lesions are present.

C)

I should avoid applying ice or heat to my genital area.

D)

I can try lukewarm sitz baths to help ease the discomfort.

Answer Key

1.

C

2.

A

3.

B

4.

A

5.

D

6.

B

7.

C

8.

A

9.

D

10.

B

11.

B

12.

C

13.

B, C, D, E

14.

D

15.

C

16.

A, C, D, E

17.

A

18.

B

19.

B

20.

B

21.

C

22.

C, D, E

23.

B

24.

A, B

25.

B

Leave a Reply