Chapter 5- Mental Health Care in the Community My Nursing Test Banks

 

1.

A nursing instructor is explaining the concept of the continuum of care to a group of students. Which of the following would the nurse include in this description?

A)

Care provided in episodic intervals

B)

System of care that focuses primarily on wellness

C)

A single organization as responsible for care delivery

D)

Integrated system spanning illness to wellness states

2.

The nurse is employed by a long-term residential treatment center that provides care to a variety of patients with chronic mental disorders. Which role would the nurse primarily assume when working with these patients?

A)

Therapist

B)

Medication administrator

C)

Mediator

D)

Educator

3.

A patient has threatened to kill his wife, and it is not anticipated that this crisis will resolve itself. The patient is to be admitted to an inpatient psychiatric unit on an involuntary basis. When explaining to the family about this plan, the nurse would identify which of the following as the focus of care?

A)

Long-term therapy

B)

Rehabilitative services

C)

Acute symptom stabilization

D)

24-hour supervision

4.

A nurse is reviewing information about the various types of outpatient mental health care programs. The nurse demonstrates understanding of these types when identifying which of the following as involved in providing the most intensive outpatient nursing care?

A)

Partial hospitalization programs

B)

Crisis intervention programs

C)

Outpatient detoxification programs

D)

Rehabilitation programs

5.

A patient who has attempted suicide with a drug overdose has been released from an inpatient setting and has returned to school. The patient continues to need routine psychiatric services. The nurse anticipates that this patient will most likely be referred to which of the following?

A)

Partial hospitalization program

B)

In-home mental health care

C)

Intensive outpatient program

D)

Crisis center in the community

6.

The nurse is caring for a group of patients in a partial hospitalization program. The nurse would most likely be involved in which of the following activities?

A)

Facilitating a drug abuse prevention group

B)

Providing spiritual assessment and related interventions

C)

Teaching patients how to plan a menu and to shop for groceries

D)

Providing an educational group about the nutritional content of canned foods

7.

A nurse is providing in-home mental health care and determines that the care was effective when the patient demonstrated which of the following?

A)

A need for continued intensive monitoring in the home

B)

A need for crisis intervention services on an ongoing basis

C)

A decrease in admission frequency to inpatient psychiatric hospitals

D)

A dependence on parents to participate in the patients care

8.

A patient with a psychiatric disorder is considering joining a clubhouse with other patients who have mental disorders. The patient asks the nurse to explain what services the clubhouses provide. Which response by the nurse would be most accurate?

A)

They are open 24 hours a day to provide care and support for the clubhouse members.

B)

They are run entirely by psychiatric mental health nurses.

C)

Their primary focus is on providing ongoing intensive psychotherapy for patients in a group setting.

D)

They are predominately run by psychiatric patients with minimal assistance from mental health staff.

9.

The nurse is working as part of the interdisciplinary staff of a psychiatric inpatient facility who are developing discharge plans for a patient who requires alternative housing arrangements. The patient will be referred to a personal care home. When explaining this housing arrangement to the patient, which of the following would the nurse include?

A)

Youll be living with a family in their home, and the family will help supervise and support you.

B)

Youll be living in an apartment with a roommate, and a staff member will come by to check on you.

C)

Youll be living in a house with about 50 other people and receive 24-hour supervision and assistance.

D)

Youll be living in a house with about six to 10 other people, and a health care attendant will provide 24-hour supervision.

10.

A nurse is developing a community education program for a local womens club on the topic of managed care in mental health. Which of the following would the nurse include as the main focus?

A)

Cost savings

B)

Consistent third-party reimbursement

C)

Improved access to less costly services

D)

Individualized care for additional inpatient stays

11.

When working within the continuum of care, which of the following occurs first?

A)

Referral

B)

Transfer

C)

Assessment

D)

Discharge planning

12.

A nurse who is working as part of an interdisciplinary team is looking at potential outpatient services for a patient. The patient requires a setting that provides a program of about 4 hours per day, three times per week with a 24-hour crisis and consultation service. The nurse would identify which of the following as appropriate?

A)

Primary care setting

B)

Ambulatory level one

C)

Ambulatory level two

D)

Multimodal outpatient setting

13.

After teaching a group of students about the service and patient variables used when determining settings along the continuum of behavioral care, the instructor determines that the teaching was successful when the students identify which of the following as a service variable?

A)

Signs and symptoms

B)

Milieu

C)

Risk

D)

Social support

14.

The parents of a young adult diagnosed with schizophrenia are providing care for the patient in their home. During a home visit, the parents state, Its been so difficult taking care of our son. We need a break. But he needs constant supervision. Which of the following would be appropriate for the nurse to suggest?

A)

Partial hospitalization

B)

Acute inpatient care

C)

Respite residential care

D)

Intensive outpatient program

15.

A patient is referred to a psychosocial rehabilitation program. When explaining this type of care to the patient, the nurse would emphasize which of the following?

A)

Intensive treatment that prepares the patient to live in the community

B)

Services that promote the patients reintegration into the community

C)

Detoxification services for alcohol and drugs in an outpatient setting

D)

Frequent monitoring within a therapeutic milieu for relapse prevention

16.

As part of an interdisciplinary team, a nurse is assisting with a patient assessment to determine the most appropriate setting for treatment. The team decides that an acute ambulatory setting would be most appropriate. Which of the following would support the teams decision?

A)

The patient exhibits moderate to severe symptoms.

B)

The patient demonstrates marked impairment in two areas of daily life

C)

The patient is unable to contract for treatment beyond initial care.

D)

The patient demonstrates a limited ability to seek support.

Answer Key

1.

D

2.

D

3.

C

4.

A

5.

C

6.

C

7.

C

8.

D

9.

D

10.

C

11.

C

12.

C

13.

B

14.

C

15.

B

16.

C

Page 1

Leave a Reply