Chapter 42- Caring for Medically Compromised Persons My Nursing Test Banks

 

1.

The nurse is developing a plan of care for a client with chronic pain caused by osteoarthritis. The clients pain has been severe and prolonged. Which of the following would the nurse identify as a priority assessment?

A)

Grief

B)

Panic disorder

C)

Bulimia

D)

Depression

2.

A client visits the clinic and complains of chronic pain in her leg as a result of a fall 6 months ago. Which of the following would be most important for the nurse to do first when developing the clients plan of care?

A)

Acknowledge the clients pain.

B)

Identify situations that increase the pain.

C)

Have the client rate her pain from 1 to 10.

D)

Review the clients current medications.

3.

The nurse is caring for a client diagnosed with HAND resulting from AIDS. Which of the following would be most important for the nurse to assess?

A)

Sensory impairment

B)

Cognitive impairment

C)

Social behaviors

D)

Anxiety state

4.

A client visits the clinic and tells the nurse about experiencing chronic stress on the job for the past 3 months. When teaching the client about chronic stress, which of the following would the nurse include as a possible result?

A)

Lung disorders

B)

Renal disorders

C)

Infections

D)

Thyroid disorders

5.

A client visits the emergency department after she was raped in her apartment. The nurse assesses the clients ability to adapt to the trauma by assessing her social support systems and which of the following?

A)

Ability to effectively activate coping strategies

B)

Evidence of body image disturbance

C)

Type of affect reflected in nonverbal communication

D)

Degree of fear response reflected in nonverbal communication

6.

The nurse is caring for four clients who are simultaneously being treated for chronic medical conditions and psychiatric conditions. Which client would the nurse anticipate as being most resistive to taking medications for both conditions?

A)

Male client who is exhibiting push of speech

B)

Female client who is having difficulty sleeping

C)

Male client who is convinced he is the presidents twin brother

D)

Female client who cannot establish and maintain eye contact

7.

A female client is being treated for depression that has occurred secondary to a chronic cardiopulmonary condition. Which antidepressant would the nurse anticipate being prescribed for this client?

A)

Trazodone (Desyrel)

B)

Bupropion (Wellbutrin)

C)

Fluoxetine (Prozac)

D)

Amitriptyline (Elavil)

8.

A 22-year-old college student was involved in an automobile accident that resulted in permanent cognitive and physical disability. The night of the accident, the client and his friends had been celebrating a friends birthday at a local bar. The friend who was celebrating a birthday had been driving, and he was killed during the accident. The client feels guilty about his friends death. Which of the following would be a priority assessment for this client?

A)

Risk for suicide

B)

Level of depression

C)

Social support systems

D)

Financial status

9.

A client has had a major stroke, and she is struggling to adjust to living with the consequent changes and permanent disabilities because of problems related to speech and mobility. The nurse is making a home visit and assesses the client closely based on the understanding that the client is at increased risk for which of the following?

A)

Bipolar I disorder

B)

Major depressive disorder

C)

Generalized anxiety disorder

D)

Posttraumatic stress disorder

10.

A nurse is trying to determine whether a client is exhibiting symptoms of depression or of her medical illness. Which of the following group of symptoms would indicate to the nurse that the client may be experiencing depression in addition to being medically ill?

A)

Problems sleeping, decreased appetite, and frequent crying

B)

Low self-esteem, decreased appetite, and problems sleeping

C)

Feeling guilty, difficulty making decisions, and low self-esteem

D)

Loss of energy, difficulty making decisions, and problems sleeping

11.

A group of nursing students is reviewing information about barriers to pain management. The group demonstrates the need for additional study when they identify which of the following as a barrier?

A)

Fear of tolerance

B)

Adequate reimbursement

C)

Concern for being a good client

D)

Reluctance to report pain

12.

A nursing instructor is describing how pain can impact a client psychosocially. As part of the discussion, the instructor explains the pain response. Which of the following would the instructor include as excitatory amino acids involved? Select all that apply.

A)

Somatostatin

B)

Substance P

C)

L-glutamate

D)

Serotonin

E)

N-methyl-D-aspartate

F)

Endorphins

13.

A client with heart disease who had a myocardial infarction 2 months ago comes to the clinic for a follow-up visit. While assessing the client, the nurse would be alert most likely for the development of which of the following responses? Select all that apply.

A)

Personality disorder

B)

Depression

C)

Substance abuse disorder

D)

Anxiety disorder

E)

Delirium

14.

A nurse is reviewing the medication history of a client with a medical illness who is also exhibiting signs and symptoms of depression and agitation. Which medications would the nurse identify as possibly contributing to the clients current state? Select all that apply.

A)

Clonidine

B)

Ibuprofen

C)

Acetaminophen

D)

Baclofen

E)

Carvedilol

15.

A nurse is assessing a client with HIV who has developed HAND. The nurse determines that the clients extrapyramidal system has been affected when the client exhibits which of the following? Select all that apply.

A)

Ataxia

B)

Inattention

C)

Tremors

D)

Spasticity

E)

Memory loss

16.

After teaching a group of nursing students about the connections between mental health and medical disorders on clients and families, the instructor determines the need for additional teaching when the students identify which of the following as an effect?

A)

Increased motivation for self-care

B)

Prolonged hospitalization

C)

Delayed recovery

D)

Increased financial strain

Answer Key

1.

D

2.

A

3.

B

4.

C

5.

A

6.

C

7.

C

8.

A

9.

B

10.

C

11.

B

12.

C, E

13.

B, D

14.

A, B, D

15.

A, C, D

16.

A

Page 1

Leave a Reply