Chapter 40- Caring for Survivors of Violence My Nursing Test Banks

 

1.

The nurse is talking to a female client who is a survivor of intimate partner violence. The woman relates that her husband has been told that he has the characteristics of an antisocial personality disorder. The woman also informs the nurse that her husband has an extensive criminal record. The nurse interprets this information and suspects that the womans husband would most likely demonstrate which behavior?

A)

A risk for moderate to severe violence with people both within and outside his family

B)

Intermittent remorse for the violence and abuse that he commits

C)

Symptoms of depression along with harboring feelings of inadequacy

D)

Purposefully remain socially isolated from people other than those in his family

2.

The nurse is caring for a young adult in the mental health clinic. The client tells the nurse that he was physically neglected as a child. The nurse should assess the client for symptoms of which of the following?

A)

Major depression

B)

Schizophrenia

C)

Narcissistic personality disorder

D)

Panic disorder

3.

The emergency department nurse is assessing a female client with traumatic injuries. To assess whether or not the clients injuries have resulted from abuse, which question would be most appropriate for the nurse to ask the client?

A)

Is your partner being mean to you?

B)

Why do you think your husband has beaten you?

C)

It looks like someone has hurt you. Tell me about it.

D)

Can you describe the person who did this to you?

4.

A female client has been admitted to the inpatient psychiatric facility with a diagnosis of posttraumatic stress disorder after a history of violence by her boyfriend. During the initial assessment interview, which assessment would be the priority?

A)

Nutritional status

B)

Hydration status

C)

Sleep patterns

D)

Suicide risk

5.

The nurse is caring for a family in which the elderly mother has been a victim of abuse and neglect by her 48-year-old son. Which of the following would be most important for the nurse to keep in mind before interviewing the family?

A)

A top nursing priority will be to legally remove the son from the home.

B)

The main focus of the nurses actions should be on improving the elderly mothers self-esteem.

C)

The nurse must allow the elderly mother to decide if she wants to leave the situation or not.

D)

Placement for the elderly woman in a nursing home within the community is crucial.

6.

A nurse is working with a female client who is anticipating the possibility of leaving an abusive relationship. In helping the client make the decision to leave or to stay in the abusive situation, which of the following would be most important for the nurse to do?

A)

Ensure that the client can effectively describe the behaviors inherent in each phase of the cycle of domestic violence.

B)

Inform the client that if she leaves the abusive situation, there is a possibility her partner will attempt to murder her.

C)

Assist the client in finding a new apartment and a new job so she will be safe after she leaves her current situation.

D)

Suggest that the client legally change her name and move out of state so she will be safe from future harm.

7.

A nurse is conducting a public information seminar on the topic of rape and sexual assault at a local community center. Which of the following would the nurse include when describing power rapists?

A)

Committed by sadistic perpetrators who plan the rape before committing it to experience erotic enjoyment in response to the victims suffering

B)

Target very young or elderly victims, may involve extreme force, and often results in victim injury

C)

Are not planned ahead of time and result from the perpetrator being obsessed with uncontrollable sexual urges

D)

Target victims near the age of the perpetrators and involve minimal physical force and intimidation in controlling their victims

8.

The school nurse is aware that a student has requested aspirin three times during the past week because his back hurts. The nurse has noticed that he often wears long-sleeved sweaters and sweatshirts even in warm weather. The nurse suspects that the student may be the victim of physical abuse. The nurse is preparing to ask the child about his ongoing backache. Which of the following would the nurse anticipate being reported by the child if he was being abused?

A)

Explain that his father is beating him on a regular basis.

B)

Give a far-fetched explanation not logically connected to his injuries.

C)

Give the same reason his sister would give were she asked to explain his injuries.

D)

Carefully explain that his mother disciplines him because she loves him.

9.

A nurse is presenting a program to a church group about domestic violence. During the presentation, a member of the audience asks the nurse to explain what intergenerational transmission of violence means because he has seen that phrase used in the media. Which of the following responses by the nurse would be most appropriate?

A)

People who are violent are that way because of the various neurochemical imbalances in their brains.

B)

People who grow up in violent home situations tend to be involved in domestic violence situations as an adult.

C)

Recent research has identified a gene that is responsible for transmission of a risk for violent behavior that is passed on from generation to generation.

D)

Domestic violence seems to skip every other generation when it is traced in families.

10.

A group of nursing students is reviewing information about intimate partner violence (IPV). The group demonstrates understanding of this topic when they identify which of the following?

A)

Men are more likely to be seriously injured even though more women are typically victims.

B)

Men may not consider behaviors such as slapping or shoving as abuse.

C)

IPV in same-sex couples occurs less frequently as compared with heterosexual relationships.

D)

The reactions to IPV are similar in male and female victims.

11.

A nurse is assessing a survivor of intimate partner violence. During the interview, the nurse determines that the survivors partner is using power and control over the client through coercion and threats. Which client statement would lead the nurse to suspect this?

A)

He always tells me that the abuse never happened.

B)

He tells me who I can and cannot see.

C)

He tells me that hell tell child services Im a bad mother.

D)

He acts like hes the master of his castle and Im his servant.

12.

A nurse is preparing a presentation for an adolescent and young adult community group about stalking. Which group would the nurse identify as having the highest risk of being stalked?

A)

Boys and young men, ages 12 to 21 years

B)

Men, ages 24 to 28 years

C)

Girls and young women, ages 10 to 18 years

D)

Women, ages 18 to 24 years

13.

A group of nursing students is reviewing information about the types of abuse. The students demonstrate understanding of the information when they identify stalking as a crime of which of the following?

A)

Violence

B)

Intimidation

C)

Jealousy

D)

Fear

14.

A nurse is assessing a client who is a survivor of abuse. Which of the following would be most appropriate to use when conducting a lethality assessment?

A)

Danger Assessment Screen

B)

Abuse Assessment Screen

C)

Burgess-Partner Abuse Scale

D)

Beck Depression Inventory

15.

A nurse is interviewing a client who is a survivor of abuse. The client is telling the nurse about how the violence occurred. Which statement would the nurse interpret as reflecting phase 3 of the cycle of violence?

A)

He threw me against the wall and started punching my face.

B)

He yells at me for not having dinner waiting for him when he came home.

C)

He calls me stupid and incompetent, asking himself why he ever married me.

D)

He tells me that he is sorry and that he will never hit me again.

16.

A nurse is working with a client who is a survivor of violence on developing a safety plan. Which of the following would the nurse address first?

A)

Devising an escape route

B)

Recognizing the signs of danger

C)

Identifying a safe place to hide

D)

Identifying a signal to indicate it is safe to leave

17.

A guest lecturer from a treatment program for perpetrators of abuse is describing the program to a group of nursing students. The program uses cognitive behavioral techniques. Which of the following would the lecturer include as a focus of the program? Select all that apply.

A)

Identifying what the perpetrator thinks about before the incident

B)

Determining the perpetrators emotional and physical responses to the thoughts

C)

Exploring the perpetrators actions that eventually lead to violence

D)

Identifying the behaviors in the survivor that led to the violence

E)

Determining the extent of guilt or remorse experienced by the perpetrator

Answer Key

1.

A

2.

A

3.

C

4.

D

5.

C

6.

B

7.

D

8.

B

9.

B

10.

B

11.

C

12.

D

13.

B

14.

A

15.

D

16.

B

17.

A, B, C

Page 1

Leave a Reply