Chapter 3- Cultural and Spiritual Issues Related to Mental Health Care(FREE) My Nursing Test Banks

 

1.

When reviewing several studies about Hispanic Americans and their use of mental health care facilities, the nurse notes that this cultural group tends to use all other resources before seeking help from mental health professionals. Which of the following would the nurse identify as a reason for this belief about many mental health facilities?

A)

Require periods of hospitalization

B)

Do not provide 24-hour emergency services

C)

Are not reimbursed by third party payers

D)

Do not accommodate their cultural needs

2.

A nurse is preparing a presentation about mental health problems associated with specific cultural groups. When describing mental health problems associated with Asian Americans, Polynesians, and Pacific Islanders, the nurse would address high rates of which of the following?

A)

Schizophrenia

B)

Manic disorders

C)

Dementia

D)

Suicide

3.

The nurse is doing an assessment interview of a patient. During the interview, the patient comments, Our people are connected with nature. Our world, our seasons, and our weatherthey all have many lessons to teach us. The nurse interprets the patients statement as an expression of which of the following?

A)

Religiousness

B)

Tribal law

C)

Spirituality

D)

Ecological values

4.

A psychiatricmental health nurse is providing care to a patient who has recently emigrated to the United States from Eastern Europe. Which of the following would be least effective in providing culturally competent care?

A)

Demonstrating a genuine interest in the patient

B)

Avoiding assumptions about the patients culture

C)

Speaking to the patient in his native language.

D)

Acquiring information about the patients country.

5.

A psychiatricmental health nurse working in a Veterans Administration Medical Center is meeting with a military wife who is an Asian American. The woman is to be joining a support group for wives of veterans who have posttraumatic stress syndrome. When asking her to describe her husbands mental health problems, which response would the nurse most likely expect?

A)

Oh, he may seem depressed, but it is just a vitamin deficiency. It runs in his family.

B)

I know the war messed his mind up. Hell never be the same.

C)

Sometimes he hallucinates that he is back in Vietnam.

D)

He just stays to himself; he never talks to me about what is bothering him.

6.

A psychiatricmental health nurse is working with a patient who is being treated for depression. Which patient statement would indicate that her spirituality is intact?

A)

My church friends came to visit me this past Sunday afternoon.

B)

Nothing will ever be the same again; my life is not worth living.

C)

I know I am as well off as I can be under the circumstances.

D)

I know God must be punishing me for all my sins.

7.

A patient is being treated for prostate cancer; his prognosis is very poor. The patient has a strong faith, and he has been active in his church for many years. He is concerned about his health and the challenges he faces as his cancer progresses. Which comment by the nurse reflects the most appropriate spiritual nursing intervention for the patient?

A)

Ill take you to visit my church if you can get a pass.

B)

You have to belong to the same church I do if youre going to go to heaven.

C)

Would you like me to bring you a guided imagery audiotape?

D)

We can pray together if youd like.

8.

A psychiatricmental health nurse is teaching a class about social factors associated with mental illness at a community health center. When describing the influence of poverty and effects of the downward economic spiral on mental health, which population would the nurse identify as being the most at risk?

A)

Older adults

B)

Individuals with physical disabilities

C)

Single-parent families

D)

Homeless individuals

9.

During an assessment, the patient states, We rely on our large extensive family for moral support and help and we treat our elders with a great deal of respect. If someone gets sick, the family takes care of him. The nurse interprets this as indicating which of the following?

A)

Acculturation

B)

Cultural identity

C)

Cultural competence

D)

Linguistic competence

10.

Within the context of the culture of poverty, which of the following most clearly describes why individuals who are part of this culture become trapped in a downward economic spiral?

A)

Unemployment causes poverty; a lack of willpower and motivation can, in turn, cause unemployment in people who do not have a strong work ethic.

B)

Individuals lack the finances to pay rent, so they eventually do not have an address to use in filling out job applications.

C)

Characteristics of poverty (joblessness and lack of financial independence) can, in turn, contribute to attributes (feelings of powerlessness and low self-esteem) that sustain poverty.

D)

Poverty is passed on from generation to generation; individuals learn at an early age that there is no way to escape living in poverty.

11.

A group of nursing students are reviewing information about spirituality and religiousness. The group demonstrates understanding of these concepts when they identify religiousness as which of the following?

A)

Feeling of connectedness

B)

Way of interpreting life events

C)

Relationship with a unifying force

D)

Community participation in common worship

12.

A nursing instructor is preparing a class about rural cultures and the influence on mental health problems. Which of the following would the instructor include as impacting the use of mental health services for this group? Select all that apply.

A)

Limited access to care

B)

Lack of available resources

C)

Geographical similarities

D)

Diverse cultural groups

E)

Consistency in treatment approaches

13.

A psychiatricmental health nurse is working on developing cultural competence. Which of the following would be most appropriate for the nurse to do?

A)

Research information about the cultures of the population being served after assessing the patients.

B)

Recognize that ones own culture is the predominant way of addressing a patients health care needs.

C)

Assume that any individual of a racial or ethnic group is the same as another individual in that group.

D)

Demonstrate an appreciation of and a genuine interest in the individual and his or her cultural beliefs.

14.

During assessment, a patient tells the nurse that he follows Buddhist beliefs. The nurse would integrate understanding of which of the following when developing the patients plan of care?

A)

Desire is the cause of all human suffering and misery.

B)

Self-indulgence is necessary to reach nirvana.

C)

Present behavior is based on current unhappiness.

D)

Salvation is achieved through faith and humility.

15.

After teaching a group of students about the beliefs associated with the major religions, the instructor determines that additional teaching is needed when the students identify which belief as associated with Confucianism?

A)

People are born good.

B)

People are assigned to castes.

C)

Authority figures are respected.

D)

Self-responsibility leads to improvement.

16.

During an interview, a patient states, God does not exist for me. The nurse interprets this statement as reflecting which of the following?

A)

Animism

B)

Agnosticism

C)

Atheism

D)

Polytheism

17.

After reviewing the major beliefs of Hinduism, a nursing student identifies the following castes. The student demonstrates understanding by identifying which of the following as the highest caste?

A)

Kshatriyas

B)

Vaisyas

C)

Brahmans

D)

Untouchables

18.

The nurse is assessing an Asian American patient. During the interview, the nurse determines that the patient likely follows Taoism based on which statement?

A)

Purity and balance guide all of my actions.

B)

I strive to be in happy harmony with nature.

C)

Natures powers must be respected in life.

D)

God is worshipped out of love, not fear.

Answer Key

1.

D

2.

D

3.

C

4.

C

5.

A

6.

C

7.

D

8.

D

9.

B

10.

C

11.

D

12.

A, B, D

13.

D

14.

A

15.

B

16.

C

17.

C

18.

B

Page 1

Leave a Reply