Chapter 19 My Nursing Test Banks

Name: __________________________ Date: _____________

1.

A patient diagnosed with Alzheimers disease is having difficulty finding the right words when communicating. This difficulty would be described as which of the following?
A) Agnosia
B) Apraxia
C) Amnesia
D) Anomia

2.

Which of the following would be inconsistent as a diagnostic manifestation of Alzheimers disease?
A) Neurofibrillary tangles
B) Reduced brain activity
C) Neuritic plaques in the brain
D) Increased synaptic nerve transmission

3.

The nurse is reviewing a plan of care for an older person diagnosed with Lewy body dementia. When reviewing the care plan, the nurse would expect to see which nursing diagnosis specific to Lewy body dementia?
A) Risk for violence, related to agitation
B) Self-esteem disturbance, related to hopelessness
C) Altered mobility, related to shuffling gait
D) Altered thought processes, related to delusions

4.

An elderly man diagnosed with Alzheimers disease is being seen in the health clinic. The nurse observes the man brushing his hair with a toothbrush. This inability to process information would be documented as which of the following?
A) Anomia
B) Agnosia
C) Aphasia
D) Apraxia

5.

In completing nursing care for an older person diagnosed with dementia, which of the following interventions would take priority for this person?
A) Provide excessive stimuli to keep the persons attention.
B) Use simple one-step commands.
C) Provide higher level needs.
D) Provide various environments to keep the person engaged in activity.

6.

An older adult is exhibiting signs and symptoms of delirium. Which of the following behaviors would the nurse expect to assess in the client diagnosed with delirium?
A) Confabulation
B) Gait disturbances
C) Decreased level of consciousness with impaired thinking
D) Visual hallucinations of colors

7.

When assessing an older adult diagnosed with an amnestic disorder, the nurse would expect to observe which of the following?
A) Personality changes
B) Disorientation to person
C) Impairment in abstract thinking
D) Difficulty in learning new information

8.

The nurse is reviewing a care plan for a patient diagnosed with Alzheimers dementia who is receiving antipsychotic medication. The nurse would expect to find which priority medication outcome for this client?
A) Decrease in muscle rigidity
B) Decrease in hallucinations
C) Increase in the ability to acquire new information
D) Increase in mobility

9.

A client is admitted to the inpatient mental health unit with Lewy body dementia. Which of the following assessment parameters would be most important for the nurse to observe?
A) Hemiplegia
B) Parkinson-like symptoms
C) Increased psychomotor activity
D) Confabulation

10.

An older adult diagnosed with dementia is receiving risperidone (Risperdal). This medication is classified as which of the following?
A) Parkinsons drug
B) Antipsychotic
C) NMDA receptor antagonist
D) Cholinesterase inhibitor

11.

Although not categorized as a cognitive disorder, studies show that which of the following is the most prevalent mental disorder in older adults?
A) Anxiety
B) Substance use
C) Depression
D) Psychosis

12.

Which of the following areas of the brain is impaired when the older adult diagnosed with Alzheimers dementia starts to have language and judgment impairment?
A) Hippocampus
B) Cerebral cortex
C) Temporal lobe
D) Basal ganglia

13.

The nurse is reviewing a care plan for a patient diagnosed with dementia who is receiving haloperidol (Haldol). The nurse would expect to find which priority outcome for this client?
A) Decreased Parkinson-like symptoms
B) Decreased depressive symptoms
C) Decreased physical aggression
D) Decreased blood sugar levels

14.

The priority nursing intervention for clients diagnosed with delirium includes which of the following?
A) Reduce environmental noise.
B) Initiate safety precautions.
C) Reorient the client to date, time, and place.
D) Explain all procedures and what is happening to the client.

15.

A client is admitted to the Alzheimers unit. Which of the following assessment parameters is consistent with severe Alzheimers disease?
A) Poor short-term memory
B) Mild anomia
C) Wandering or pacing
D) Total loss of speech

16.

Which of the following would be considered an effect of secondary aging?
A) Stature
B) Race
C) Life experiences
D) Intelligence

17.

Which of the following is a medical condition related to the cause of delirium in older adults?
A) Anxiolytics
B) Medication toxicity
C) Renal disease
D) Alcohol

18.

A person diagnosed with delirium is hearing voices that tell him to kill his daughter. The nurse would correctly document this behavior as which of the following?
A) Hallucination
B) Delusion
C) Illusion
D) Echolalia

19.

Which of the following would be an inconsistent reason that often decreases the chance that the older adult will seek treatment?
A) Mental health care costs
B) Limited income
C) Existing medical costs
D) Ability to maintain self-care

20.

A person is receiving treatment for dementia. Which of the following medications is most effective when treatment is begun in the early stages?
A) Haloperidol (Haldol)
B) Donepexil (Aricept)
C) Selegiline (Eldepryl)
D) Risperidone (Risperdal)

Answer Key

1.

D

2.

D

3.

C

4.

B

5.

B

6.

C

7.

D

8.

B

9.

B

10.

B

11.

C

12.

B

13.

C

14.

B

15.

D

16.

C

17.

C

18.

A

19.

D

20.

B

 

Page 1

Leave a Reply