Chapter 18- Stress and Mental Health My Nursing Test Banks

 

1.

A nurse is performing an assessment interview with a patient. The patient tells the nurse that he has a type A personality. Based on the nurses interpretation, the nurse would expect which behavior by the patient?

A)

Appearing relaxed and easygoing throughout the interview

B)

Wanting the interview to be over as quickly as possible

C)

Being pleased with the overall pace of the interview

D)

Speaking slowly, requiring time to consider his answers

2.

A nurse is assessing a patient and the patients social networks. When evaluating this area, the nurse integrates knowledge that which of the following is an important component?

A)

Blood relationships

B)

Bonding with one another

C)

Reciprocity

D)

Emotional support

3.

A patient visits the clinic and tells the nurse about being under a great deal of stress on the job for the past month. Applying the factors that determine the stress response, which question would be most appropriate for the nurse to ask?

A)

What effect is the stress having on your job performance?

B)

How would you describe the social network within your family?

C)

What is the specific event that you find most stressful?

D)

When did you first become aware of experiencing this stress?

4.

The nurse is caring for a patient with chronic stress for the past month because of job loss and financial difficulties. When evaluating the patients assessment findings, the nurse would anticipate finding an elevated antibody titer to which of the following?

A)

Herpes simplex viruses

B)

Herpes zoster viruses

C)

Acquired immune deficiency viruses

D)

Influenza viruses

5.

The nurse is caring for a patient who has been under severe stress while caring for her elderly mother who is in the advanced stages of Alzheimers disease. The nurse explains that the patient is adapting to the stress is she is experiencing because of which of the following?

A)

Ability to survive in the midst of severe stress

B)

Acceptance of others help in caring for her mother

C)

Success at being able to solve problems

D)

Capability in setting reasonable personal goals

6.

The nurse is preparing to care for a patient under severe stress resulting from caring for her elderly aunt diagnosed with leukemia. When assessing the patients psychological domain, which question would the nurse ask first?

A)

Lets talk about what you have been feeling.

B)

Tell me about your depressed moods.

C)

How long have you been caring for your aunt?

D)

Are you feeling overwhelmed by caring for your aunt?

7.

A patient has come to the clinic to discuss the stress she is experiencing because of failing two exams at school. Initially, she described her failures as the worst thing that has ever happened to me, and she stated, There is absolutely nothing I can do to pass this course now. In response to the nurses questions, the nurse finds out there are three more equally weighted exams scheduled for the course in question. The nurse and patient collaborate and decide to use interventions to facilitate emotion-focused coping. Which additional comment from the patient would the nurse identify as providing support for this decision?

A)

Youve got to figure out something for me to do to get me out of this situation!

B)

This is a waste of time because absolutely nothing you or I can do will make it any better.

C)

I overreacted; surely together we can figure out something for me to do.

D)

This is the worst thing that could ever happen to me. Im nothing but a failure.

8.

A nurse is reviewing the assessment findings of several patients. Which patient would the nurse identify as having a type D personality?

A)

A man who threatens the receptionist in the emergency department with bodily harm if a doctor does not see him right away

B)

A woman who sits quietly reading in a waiting room before seeing her doctor for her annual physical examination

C)

A quiet teen who drinks a six pack of beer against his better judgment because of peer pressure

D)

A man who reacts negatively to almost everything but never discusses his feelings with anyone

9.

A patient is talking to the nurse about her friendship with another person. She comments, That person is always there for me, and I am always there for her. We help each other out; sometimes shes helping me, and sometimes I am helping her. The nurse interprets the patients statements about her social network as reflecting which of the following?

A)

Denseness

B)

Reciprocity

C)

Social support

D)

Constraints

10.

After interviewing a patient about social supports, the nurse determines that the patient is experiencing emotional support from these social supports based on which statement?

A)

Im glad I have someone that I can talk to.

B)

The person who cut my lawn was great!

C)

I received a small community grant for groceries.

D)

The senior center gave me a booklet about my medications.

11.

A nurse is assessing a patient and uses the Recent Life Changes Questionnaire as part of the assessment. The nurse determines that the patient has experienced major life crisis with which score on the questionnaire?

A)

150

B)

250

C)

350

D)

450

12.

A group of students are reviewing the events associated with the fight-or-flight response. They demonstrate understanding of the information when they identify which of the following results from sympathetic nervous stimulation?

A)

Hypoglycemia

B)

Tachycardia

C)

Hypotension

D)

Hypercoagulability

13.

During an interview, a patient states, I feel so guilty, and Im so ashamed of what I did. The nurse interprets this as which of the following?

A)

Negative emotion

B)

Positive emotion

C)

Borderline emotion

D)

Nonemotion

14.

A group of nursing students is reviewing information about emotional responses to stress and the themes associated with them. The students demonstrate understanding of the information when they identify which emotion as associated with being moved by anothers suffering and wanting to help?

A)

Relief

B)

Hope

C)

Compassion

D)

Love

15.

A nurse has completed an assessment of a patient who is experiencing significant stress. The assessment revealed intense anger and acting out behaviors along with statements of negative emotions. Which nursing diagnosis would be most appropriate?

A)

Disturbed though processes

B)

Low self-esteem

C)

Hopelessness

D)

Ineffective coping

16.

A nurse is conducting an assessment of a patients social network. Which of the following would the nurse assess? Select all that apply.

A)

How big is your network of contacts?

B)

What benefits do you receive from these people?

C)

Who is responsible for providing the support?

D)

Do any of the members know one another?

E)

What services do you think might be helpful?

17.

After teaching a group of students about appraisal and the stress response, the instructor determines that additional teaching is needed when the students identify which of the following as part of the primary appraisal?

A)

Relevance of the goal

B)

Consistency of goal with values

C)

Personal commitment

D)

Outcome explanation

18.

While leading a student class presentation about general adaptation syndrome and its stages, which of the following would the student describe as the final stage?

A)

Perception of a threat

B)

Use of coping mechanisms

C)

Physiologic response

D)

Exhaustion

19.

When describing the concept of allostatic load to a group of students, which of the following would the instructor identify as abnormalities of which of the following as indicative of the overall changes?

A)

Nuclear imaging studies

B)

Laboratory test results

C)

Bone radiographs

D)

Cardiac studies

20.

A nurse is providing an in-service presentation on coping and adaptation. Which of the following would the nurse most likely include? Select all that apply.

A)

Most coping strategies are similar in their approach.

B)

Coping when effective leads to adaptation.

C)

Reappraisal occurs simultaneously with coping.

D)

The same coping strategy is used in each situation.

E)

Coping is a deliberate and planned effort to mange stress.

Answer Key

1.

B

2.

C

3.

A

4.

A

5.

A

6.

A

7.

C

8.

D

9.

B

10.

A

11.

D

12.

B

13.

A

14.

C

15.

D

16.

A, B, C, D

17.

D

18.

D

19.

B

20.

B, E

Page 1

Leave a Reply