Chapter 18: Health Care Settings: Potential Job Sites My Nursing Test Banks

Chapter 18: Health Care Settings: Potential Job Sites

Test Bank

MULTIPLE CHOICE

1. An example of a public sector health care agency supported primarily by U.S. taxpayer dollars is the

a.

U.S. Public Health Service.

b.

Kaiser Permanente hospitals.

c.

American Cancer Society.

d.

World Health Organization.

ANS: A

The U.S. Public Health Service (USPHS) is an official health care agency under the umbrella of the Department of Health and Human Services, supported by tax money and accountable to the government. Kaiser Permanente is a private health care agency. The American Cancer Society is an example of a voluntary agency. The World Health Organization is an international health organization funded through fees paid by member nations of the UN.

DIF: Cognitive Level: Knowledge REF: p. 230 OBJ: 1

TOP: Public Health Care Agencies KEY: Nursing Process Step: N/A

MSC: NCLEX: N/A

2. A nurse is asked, What does it mean if a health care agency is described as proprietary? The nurse should respond

a.

It operates by government mandate.

b.

It is funded by local tax money and government subsidies.

c.

It operates for profit.

d.

It utilizes a large number of volunteers.

ANS: C

Proprietary agencies operate for profit. The remaining options describe other categories of health care agencies.

DIF: Cognitive Level: Application REF: p. 232 OBJ: 9

TOP: Health care agency types KEY: Nursing Process Step: N/A

MSC: NCLEX: N/A

3. An example of a voluntary health agency that is focused on research and education of the public is

a.

the Alcohol, Drug Abuse, and Mental Health Administration.

b.

the Visiting Nurse Association.

c.

St. Judes Childrens Hospital.

d.

the American Heart Association.

ANS: D

The American Heart Association is a voluntary health agency, supported by voluntary donations, that focuses on research and education on heart disease and stroke. The Alcohol, Drug Abuse, and Mental Health Administration is an official agency. The Visiting Nurse Association is a public voluntary agency that provides home care to persons with acute and chronic diseases. St. Judes Children Hospital is a nonprofit hospital.

DIF: Cognitive Level: Comprehension REF: pp. 230-231, Table 18-2

OBJ: 2 TOP: Voluntary Health Agency KEY: Nursing Process Step: N/A

MSC: NCLEX: N/A

4. Knowing that Alcoholics Anonymous is a nonprofit group that receives no taxpayer money and is aimed at meeting the needs of a selected population segment would help the nurse to classify it as a

a.

public agency.

b.

private agency.

c.

voluntary agency.

d.

proprietary agency.

ANS: C

Alcoholics Anonymous (AA) is a voluntary agency. Voluntary agencies are nonprofit and often provide services complementary to official health agencies. AA meets the needs of a selected population segment and complements the official agency, Alcohol, Drug Abuse, and Mental Health Administration.

DIF: Cognitive Level: Comprehension REF: p. 231, Table 18-2

OBJ: 2 TOP: Voluntary agencies KEY: Nursing Process Step: N/A

MSC: NCLEX: N/A

5. A nurse working in the emergency department who must obtain data to identify the patients primary care provider should ask the patient about

a.

hospital stays.

b.

low-cost health care providers.

c.

receiving specialized care aimed at restoring the function of a body part.

d.

the referring physician, nurse practitioner, or ambulatory care setting.

ANS: D

Primary care is the term used to describe the point at which an individual enters the health care system. This is often the referring party or agency.

DIF: Cognitive Level: Application REF: p. 232 OBJ: 10

TOP: Primary care KEY: Nursing Process Step: Assessment (Data Collection)

MSC: NCLEX: Safe, Effective Care Environment

6. A patient tells the nurse, I was treated for an asthma attack at a freestanding ambulatory services center. The nurse correctly identifies the treatment as taking place at a/an

a.

urgent care center.

b.

domiciliary residence.

c.

intermediate care facility.

d.

fitness club.

ANS: A

An urgent care center provides services for walk-in patients who do not have an appointment and who usually have no family physician and do not wish to go to the more expensive emergency room. The other facilities listed would not have been able to provide care to this patient.

DIF: Cognitive Level: Application REF: p. 233 OBJ: 15

TOP: Ambulatory care facilities/urgent care centers

KEY: Nursing Process Step: Assessment (Data Collection)

MSC: NCLEX: Physiological Integrity

7. An elderly patient is to be discharged from the acute care hospital with left-sided weakness, difficulty swallowing, and inability to independently perform ADLs, therefore requiring daily physical therapy. The patient has no family and lives in a high-rise apartment building. Referral to which level of long-term care would the nurse likely recommend at the care planning conference?

a.

Sheltered housing

b.

Skilled nursing facility

c.

Assisted living facility

d.

Domiciliary care

ANS: B

The patient requires the ongoing assistance of trained medical professionals, including nurses, doctors, and physical therapists. A skilled nursing facility should be recommended.

DIF: Cognitive Level: Analysis REF: p. 235 OBJ: 18

TOP: Skilled nursing KEY: Nursing Process Step: Planning

MSC: NCLEX: Physiological Integrity

8. A patient who had a cerebrovascular accident needs nursing care, physical therapy, and speech therapy. The patients spouse would like to provide care at home but needs assistance. During the planning conference, the nurse should suggest that the agency that could best meet the patients needs is

a.

a home health agency.

b.

the American Red Cross.

c.

the American Heart Association.

d.

a local wellness center.

ANS: A

Home health agencies provide home health services supervised by a licensed health professional in the patients home.

DIF: Cognitive Level: Analysis REF: p. 233 OBJ: 20

TOP: Home health agency KEY: Nursing Process Step: Planning

MSC: NCLEX: Physiological Integrity

9. After several weeks of outpatient care, a patient with a badly burned hand has been referred for rehabilitation. The patient asks the nurse what the purpose of rehabilitation is. The best answer would be

a.

It will help you get back the function of your hand and will prevent further disability.

b.

Its a way of keeping you under direct supervision while healing continues.

c.

Youll need to learn new ways of eating and dressing using your good hand.

d.

In your case, I dont know what the purpose is. Why not ask your doctor?

ANS: A

Rehabilitation services are used after patients have stabilized following an illness or injury. The focus of rehabilitation is the return of function and prevention of further disability.

DIF: Cognitive Level: Application REF: p. 236 OBJ: 16

TOP: Rehabilitation KEY: Nursing Process Step: Implementation

MSC: NCLEX: Physiological Integrity

10. Which individual is best served by receiving care at an adult day care center?

a.

Mr. A, who needs a nebulizer treatment to control an acute asthma attack

b.

Mr. B, who has been referred for carpal tunnel surgery

c.

Mr. C, a new diabetic who needs teaching

d.

Mr. D, who has first-stage Alzheimers disease and a working wife

ANS: D

Adult day care centers provide services for individuals who need supervision because of physical or safety needs but are not candidates for nursing home placement. The center would provide supervision during the day, and the patients wife would assist at other times. The patient who needs a nebulizer treatment to control an acute asthma attack would go to an urgent care center. The person who has been referred for carpal tunnel surgery would go to an ambulatory surgical center. The patient who is a new diabetic and needs teaching could be referred to a community health nursing service or an outpatient clinic.

DIF: Cognitive Level: Application REF: p. 234 OBJ: 22

TOP: Adult day care KEY: Nursing Process Step: N/A

MSC: NCLEX: Physiological Integrity

11. At a patient care planning conference, the nurse hears the remark, We need to report this event to our official public health agency. The nurse interprets this as meaning the speaker will contact the

a.

American Cancer Society.

b.

Visiting Nurse Association.

c.

National Easter Seal Society.

d.

local health department.

ANS: D

Local health departments are examples of official public health agencies.

DIF: Cognitive Level: Comprehension REF: pp. 229-230 OBJ: 4

TOP: Official public health agencies KEY: Nursing Process Step: N/A

MSC: NCLEX: N/A

12. The United States Public Health Service (USPHS) is funded by

a.

tax money.

b.

lottery money.

c.

voluntary contributions.

d.

estates and endowments.

ANS: A

The USPHS is an official health care agency funded by tax dollars.

DIF: Cognitive Level: Knowledge REF: p. 230 OBJ: 1

TOP: Funding of official agencies KEY: Nursing Process Step: N/A

MSC: NCLEX: N/A

13. Accountability of private health care agencies is assumed by the

a.

taxpayer.

b.

government.

c.

owners of the agency.

d.

board of directors of the agency.

ANS: C

Proprietary agencies are accountable to the owners of the agency.

DIF: Cognitive Level: Knowledge REF: p. 232 OBJ: 1

TOP: Accountabilityprivate health care agencies KEY: Nursing Process Step: N/A

MSC: NCLEX: N/A

COMPLETION

1. ___________________ are for-profit hospitals operated for the financial benefit of the owner of the hospital.

ANS:

Proprietary hospitals

Proprietary hospitals are for-profit hospitals operated for the financial benefit of the owner of the hospital. The owner may be an individual, a partnership, or a corporation.

DIF: Cognitive Level: Knowledge REF: p. 232 OBJ: 9

TOP: Types of Health Care Agencies KEY: Nursing Process Step: N/A

MSC: NCLEX: N/A

2. The health care agency that provides information and support for breast-feeding mothers and breast milk for infants because of health reasons is the______________.

ANS:

LaLeche League

The LaLeche League provides information and support for breast-feeding mothers, as well as breast milk for infants because of health reasons.

DIF: Cognitive Level: Knowledge REF: p. 231 OBJ: 4

TOP: Public Health Care Agencies KEY: Nursing Process Step: N/A

MSC: NCLEX: N/A

MULTIPLE RESPONSE

1. Which of the following are types of health care agencies in which the LPN/LVN would most likely find work? (Select all that apply.)

a.

Board and care home

b.

Emergency unit facility

c.

Skilled nursing facility

d.

Adult day care center

e.

Hospice

ANS: C, E

Board and care home residences offer housing and custodial care and usually do not employ licensed staff. Intermediate care facilities provide health-related care to persons who do not require acute or skilled nursing services but who need facility placement. Care is usually provided by CNAs. Skilled nursing facilities rely heavily on LPN/LVNs. Adult day care centers are more likely to hire CNAs and personal care assistants who are supervised by RNs. Hospices often employ LPN/LVNs.

DIF: Cognitive Level: Comprehension REF: pp. 235-237 OBJ: 17

TOP: Employment opportunities KEY: Nursing Process Step: N/A

MSC: NCLEX: N/A

2. The Visiting Nurse Association is a public voluntary agency that has which of the following characteristics? (Select all that apply.)

a.

It is engaged in health teaching.

b.

It assists with referrals for patients to other community services.

c.

It frequently involves the family in the care of its own members.

d.

It provides nursing care in the home setting or to persons with acute and chronic diseases.

e.

Care includes health supervision, education, counseling, bedside care, and following physicians orders.

f.

It is staffed primarily by LPN/LVNs and home health aides trained for specific tasks of personal bedside care.

ANS: A, B, C, D, E

The Visiting Nurse Association is a public voluntary agency that has the following characteristics: It provides home nursing care for persons with acute and chronic diseases. Care includes health supervision, education, counseling, bedside care, and carrying out physicians orders. It is engaged in health teaching. It frequently involves the family in the care of its own members. It assists with referrals for patients to other community services. It is staffed primarily by nurses with the bachelor of science nursing (BSN) degree (not LPN/LVNs) and by home health aides trained for specific tasks of personal bedside care.

DIF: Cognitive Level: Comprehension REF: pp. 230-231 OBJ: 2

TOP: The Visiting Nurse Association KEY: Nursing Process Step: N/A

MSC: NCLEX: N/A

3. A nurse is asked about public health care agencies. Which of the following would help the nurse frame a comprehensive response? (Select all that apply.)

a.

Public health agencies are entirely supported by fees for services.

b.

There are two types of public health agencies: official and voluntary.

c.

Public health agencies seek to make a profit for the owners.

d.

Public health agencies focus on curing illness and disease.

e.

Public health agencies emphasize disease prevention, wellness promotion, research, and education.

ANS: B, E

There are two types of public health care agencies: official, which are tax supported, and voluntary, which are supported primarily by voluntary contributions. Official agencies tend to focus on disease prevention and wellness promotion, whereas the focus of voluntary agencies is usually research and education.

DIF: Cognitive Level: Comprehension REF: p. 229 OBJ: 1

TOP: Public vs. private health care agencies KEY: Nursing Process Step: N/A

MSC: NCLEX: N/A

4. Which agencies are considered part of the U.S. Public Health Service? (Select all that apply.)

a.

National Institutes of Health

b.

Food and Drug Administration

c.

Veterans Administration

d.

Centers for Disease Control and Prevention

e.

American Cancer Society

f.

Alcohol, Drug Abuse, and Mental Health Administration

ANS: A, B, D, F

These agencies are part of the USPHS, a division of the Department of Health and Human Services. The American Cancer Society is a voluntary agency. The Veterans Administration is an official agency, but it is not under the USPHS.

DIF: Cognitive Level: Knowledge REF: p. 230 OBJ: 6

TOP: USPHS KEY: Nursing Process Step: N/A MSC: NCLEX: N/A

5. A resident who is terminally ill and his family are considering hospice. They ask the nurse for information about hospice. Which of the following would be information the nurse could correctly relay? (Select all that apply.)

a.

Maintaining comfort as death approaches is the hospice philosophy.

b.

Hospice care may be provided at home or in a freestanding agency.

c.

Family members are encouraged to care for the individual.

d.

Hospice can be tailored to meet the individuals and the familys needs.

e.

The cost of hospice is more than the cost of hospital care.

f.

Respite care is available when the individual is cared for at home.

ANS: A, B, C, D, F

Relaying that the cost of hospice is more than the cost of hospital care is inappropriate for the nurse to convey to the family. Usually the nurse does not know comparative costs.

DIF: Cognitive Level: Analysis REF: p. 237 OBJ: 24

TOP: Hospice KEY: Nursing Process Step: Implementation

MSC: NCLEX: N/A

Leave a Reply