Chapter 18Health Care Agencies My Nursing Test Banks

Chapter 18Health Care Agencies

MULTIPLE CHOICE

1.A client is being admitted to a restorative care facility. The nurse realizes the goal of restorative care is to:

1.

help the client die.

2.

help the family cope.

3.

regain an optimal level of functioning.

4.

increase health care costs.

ANS: 3

Restorative care includes follow-up care after surgery, home care, and rehabilitation. The need for restorative care may result from an acute illness episode, surgery, exacerbation of a chronic illness, or from a disability. Restorative care is not to help the client die, to help the family cope, or to increase health care costs.

PTS: 1 DIF: Analyze REF: Restorative Care Agencies

2.A client is relocating to a facility that will provide personal care services, 24-hour supervision, social activities, and health care services. The nurse realizes the client is relocating to:

1.

adult day care.

2.

long-term care

3.

hospice.

4.

assisted living.

ANS: 4

Assisted living facilities provide personal care services, 24-hour supervision, social activities, and health care services. Adult day care facilities provide health, social, and recreational services to adults who require supervision and care while their family members are otherwise engaged with work responsibilities. Long-term care is an extended assistance for the chronically ill, mentally ill, or disabled with a focus on assistance with carrying out basic activities of daily living that may be provided in private homes or public facilities. Hospice includes palliative and end-of-life care for clients and their families.

PTS: 1 DIF: Analyze REF: Continuing Care Agencies

3.A client tells the nurse that he is a veteran of a foreign war and utilizes those benefits. The nurse realizes that the client most likely is receiving benefits for:

1.

health care.

2.

housing.

3.

banking.

4.

retirement.

ANS: 1

Perhaps the most visible of all veterans benefits is health care. The VA does provide benefits and support to over 100,000 homeless veterans each year; however, this number is substantially lower than the number of veterans who utilize health care benefits. The VA does not provide banking or retirement services.

PTS: 1 DIF: Analyze REF: The Veterans Affairs Health System

4.A client tells the nurse that someone telephones her at home to ask how she is doing, if she is following her physicians treatment plan, and then provides instruction on ways to improve her health with the diagnosis of type 2 diabetes mellitus. The nurse realizes this client is experiencing which of the following care delivery systems?

1.

Team

2.

Modular

3.

Primary

4.

Integrated

ANS: 4

An integrated care delivery system is a network of organizations that provide a coordinated continuum of services to a defined population. Team, module, and primary are all examples of care delivery systems to provide inpatient client care.

PTS: 1 DIF: Analyze REF: The Future of Health Care Agencies

5.A client tells the nurse that he has a place to go to receive current information and the annual flu vaccination, and he has a small gym and outdoor walking track. The nurse realizes this client is utilizing which type of health care service?

1.

Preventive care

2.

Primary care

3.

Secondary care

4.

Tertiary care

ANS: 1

Preventive care agencies provide education, inoculations, and support healthy lifestyles. Primary care services provide diagnostics and routine treatment. Secondary care services include emergent treatment and intermediate care. Tertiary care services include high-tech treatment and critical care.

PTS: 1 DIF: Analyze REF: Preventive Care Agencies

6.A client goes to a free-standing clinic to be seen by a doctor for a mild stomach ailment. The client has utilized which of the following types of health care services?

1.

Preventive care

2.

Primary care

3.

Secondary care

4.

Tertiary care

ANS: 2

Primary care services are often provided in free-standing facilities and provide early assessment and treatment of non-acute illnesses. Preventive care services include education, healthy lifestyle support, and inoculations. Secondary care services include emergent and intermediate care. Tertiary care services include high-tech and critical care.

PTS: 1 DIF: Analyze REF: Primary Care Agencies

7.A client is admitted to a secondary care service facility. Which of the following types of care will this client most likely receive in this facility?

1.

Education for a healthy lifestyle

2.

Complex treatment

3.

Emergent care

4.

Physical therapy

ANS: 3

Secondary care facilities provide emergent and intermediate care. Education for a healthy lifestyle would be provided through a preventive care agency. Complex treatment would be provided through a quaternary care agency. Physical therapy would be provided through a restorative care agency.

PTS: 1 DIF: Analyze REF: Secondary Care Agencies

8.A client who is on a waiting list for a liver transplant has been notified to report to the hospital within 2 hours. The type of facility equipped to perform a liver transplant would be considered:

1.

preventive.

2.

primary.

3.

tertiary.

4.

restorative.

ANS: 3

Tertiary care provides high-risk complex interventions such as organ transplants or trauma care. Preventive care is wellness-focused. Primary care is care provided in a free-standing facility or physicians office. Restorative care focuses on rehabilitation services.

PTS: 1 DIF: Analyze REF: Tertiary Care Agencies

9.When assessing a clients financial and health care insurance coverage information, the client says that since she does not have any income, she gets health care insurance through the state. The nurse realizes the client most likely is receiving:

1.

Veterans benefits.

2.

Medicaid.

3.

HMO.

4.

Medicare.

ANS: 2

Medicaid is a state-based program supplemented by federal funds that acts as a safety net to provide health care services to the indigent. Medicare is a national health insurance program for people over age 65, people under age 65 with disabilities, and people with end-stage renal disease. Veterans benefits are for those individuals who have participated in a branch of the armed forces. HMO is a type of private health insurance.

PTS: 1 DIF: Analyze REF: Continuing Care Costs and Financing

10.A client is receiving continuing care for a health care problem. Which of the following types of agencies will this client most likely receive care?

1.

Acute care hospital

2.

Adult daycare

3.

Specialty care hospital

4.

Physicians office

ANS: 2

Agencies that provide continuing care include adult daycare, long-term care facilities, and hospice. Continuing care is not provided in acute care or specialty care hospitals nor in physicians offices.

PTS: 1 DIF: Apply REF: Figure 18-4 Continuum of Care Across Agencies

11.The nurse is employed by an agency that matches client needs with the nurses strengths. This type of agency is utilizing which of the following models?

1.

Synergy

2.

Environment

3.

Primary care

4.

Disease management

ANS: 1

The synergy model of practice is founded on the assumption that client characteristics and nurse competencies match. Environment, primary care, and disease management are not care delivery models that are founded on this assumption.

PTS:1DIF:AnalyzeREF:Synergy Model

12.The nurse is attending a continuing education program. The clinical competency that will be supported by this educational program would be:

1.

advocacy.

2.

moral agency.

3.

diversity.

4.

facilitation of learning.

ANS: 4

The attendance at a continuing education program supports the clinical competency of facilitation of learning. Advocacy, moral agency, and diversity would most likely not be supported by attending an educational program.

PTS:1DIF:AnalyzeREF:Nurse Competencies

13.The nurse is utilizing the SBAR technique when communicating client care issues. Which of the following would represent the letter B in this technique?

1.

Background

2.

Back rub

3.

Baseline

4.

Breath sounds

ANS: 1

In the SBAR Technique for Communication, the letter B represents background in that the pertinent background for the clients health issue is to be communicated. The letter B does not represent back rub, baseline, or breath sounds.

PTS: 1 DIF: Apply REF: Table 18-1 SBAR Technique for Communication

MULTIPLE RESPONSE

1.A client tells the nurse that he has health insurance benefits made possible through public financing. The nurse realizes that which of the following types of health care would be available through this route? (Select all that apply.)

1.

Military Health Services System

2.

Department of Veterans Affairs

3.

HMOs

4.

PPOs

5.

Medicare and Medicaid

6.

MCOs

ANS: 1, 2, 5

Public financing includes the Military Health Services System, Department of Veterans Affairs, Medicare, and Medicaid. HMOs, PPOs, and MCOs are all examples of private insurance carriers.

PTS: 1 DIF: Analyze REF: Health Care Cost and Financing

2.A client tells the nurse that she has difficulty accessing health care. List the reasons for this clients inability to access health care. (Select all that apply.)

1.

Availability

2.

Accessibility

3.

Accommodation

4.

Affordability

5.

Acceptability

6.

Achievement

ANS: 1, 2, 3, 4, 5

Access to care is an important determinant of health status and is comprised of five components: 1) availability, 2) accessibility, 3) accommodation, 4) affordability, and 5) acceptability. Achievement is not a component of access to care.

PTS: 1 DIF: Analyze REF: Access to Health Care

3.A health care organization utilizes the classic model to evaluate the quality of care provided to clients. List the elements of this model used to evaluate quality. (Select all that apply.)

1.

Length of stay

2.

Structure

3.

Readmission rates

4.

Outcomes

5.

Infection rates

6.

Process

ANS: 2, 4, 6

The classic model for the evaluation of quality provides for the measurement of structure, process, and outcome variables. Length of stay is a process outcome. Readmission rates are financial outcomes. Infection rates are clinical outcomes.

PTS:1DIF:AnalyzeREF:Health Care Quality

4.A client recovering from a motor vehicle accident will have injuries that will cause the client to be permanently disabled. The nurse realizes that which of the following will occur during this clients future? (Select all that apply.)

1.

Lack of appropriate resources

2.

Experience disparities in health care

3.

Increase health care insurance premiums

4.

Frequent expression of dissatisfaction with health care

5.

Lack of ability to find life insurance

6.

Higher use of health care services

ANS: 1, 2, 4, 6

Recent studies indicate that people with disabilities share the common characteristics of significantly higher use of health care services, frequent expression of dissatisfaction with care, susceptibility to disparities in health care, and experiences of widespread lack of appropriate accommodations. Individuals with disabilities do not always experience an increase in health care insurance premiums or are unable to find life insurance.

PTS: 1 DIF: Analyze REF: Restorative Care Agencies

5.The nurse is participating in a quality improvement study to collect data about a client concern. List purpose of the data. (Select all that apply.)

1.

Understand structures

2.

Control processes

3.

Improve structures

4.

Establish baselines

5.

Measure improvement

6.

Identify the blame

ANS: 1, 2, 3, 4, 5

The purpose of data is to understand, control, and improve the processes and structures within enterprises to achieve better outcomes. Data are essential for establishing baselines, comparisons, or benchmarking and measuring improvement. Data is not used to identify blame for a client concern.

PTS:1DIF:ApplyREF:Health Care Quality

Leave a Reply