Chapter 17 My Nursing Test Banks

Name: __________________________ Date: _____________

1.

The definition of sexuality includes the blend of what? (Mark all that apply.)
A) Psychologic functioning
B) Chemical functioning
C) Interpersonal functioning
D) Genetic functioning
E) Physical functioning

2.

The school nurse is presenting a class on sexual health for the 8th grade students at the middle school. How would the nurse explain sexual orientation?
A) The desire for intimacy
B) A sexual attraction
C) A desire to be touched
D) The need for the opposite sex

3.

A student asks the school nurse what the term bisexual means. What would be the nurses best response?
A) Bisexual means a sexual preference for members of the same sex as you are.
B) Bisexual means a sexual preference for members of the opposite sex as you are.
C) Bisexual means a sexual attraction for members of both sexes.
D) Bisexual means not having a sexual preference.

4.

A 37-year-old male patient presents at the clinic for his annual physical examination. When talking with the nurse, he mentions that he seems to have lost his interest in sex. The nurse suspects the client may have hypoactive sexual desire disorder. How would the nurse assess for this sexual disorder?
A) Ask the client how many times he has sex in a month.
B) Ask the client if the lack of desire bothers his sexual partner.
C) Ask the client what his sexual orientation is.
D) Ask the client if he has sexual fantasies.

5.

A 42-year-old male patient calls the clinic to speak to the nurse. He tells the nurse that he needs to see a physician because he cannot complete the sexual act any more. The nurse asks the client if he can explain a little more. In response to the nurses statement, the man says, I cant keep an erection long enough to finish. What would the nurse know this man suffers from?
A) A sexual arousal disorder
B) A sexual desire disorder
C) An orgasmic disorder
D) A sexual pain disorder

6.

A young girl confides to the nurse at the free clinic that she has recently become sexually active but that having sex doesnt feel good. What would the nurse suspect is involved in this clients lack of pleasure in the sexual act?
A) Hypoactive sexual desire disorder
B) A sexual orgasmic disorder
C) A sexual arousal disorder
D) A sexual pain disorder

7.

A man diagnosed with premature ejaculation has what kind of sexual disorder?
A) A sexual aversion disorders
B) A hypoactive sexual desire disorder
C) An orgasmic disorder
D) A sexual arousal disorder

8.

A 32-year-old woman confides to the nurse at her gynecologists office that she does not want any more children and no longer desires to have sex. The nurse explains to the client that sexual desire is a mind and body process and that a persons arousal and response cycle can be sabotaged by what?
A) Unrealistic expectations
B) Deep physiologic fears
C) A low pleasure response
D) Past experiences

9.

In what group of people is sexual dysfunction seen more commonly?
A) People who use alcohol and drugs
B) People who smoke
C) People with seizure disorders
D) People with heart disease

10.

A 48-year-old female client has come to the clinic for her annual physical examination. She tells the nurse that she is no longer sexually active, even though she is married. She says, My husband wonders what is wrong with me. The nurse tells the client that at the age she is, studies show that most sexual dysfunction is related to what?
A) Sexual aversion disorder
B) Arousal problems in women
C) Orgasmic dysfunction in women
D) Pain disorders in women

11.

A young woman, aged 25, has come to the clinic for a premarital physical examination. She tells the nurse that she is a virgin and really does not want to have sex. The client says that she has always been taught that sex is dirty and nice girls did not do things like that. She wonders what she will do after her wedding. What nursing diagnosis would the nurse use when writing this clients care plan?
A) Anxiety, related to sexual inadequacy and/or physiological problem affecting sexual performance
B) Family processes, altered, related to marital or family discord
C) Sexuality patterns, altered, related to physiological or psychological issues
D) Coping ineffective, individual, related to ones sexuality

12.

Those who commit sexual offenses have been found to have what values? (Mark all that apply.)
A) Sexually hyperactive
B) Self-centered
C) Patriarchal
D) Sadistic
E) Power oriented

13.

A pedophile has been ordered into treatment by the court. What will the treatment most likely consist of?
A) Humanistic therapy
B) Cognitive-behavioral therapy
C) Testosterone
D) Focus groups

14.

The parents of a 10-year-old boy with gender identity disorder ask the nurse how they can help their son. What treatment would the nurse suggest?
A) Physiologic treatment
B) A sex-change operation
C) Psychological treatment
D) Hormonal treatment

15.

When conducting a psychosocial assessment of a client diagnosed with a sexual disorder, what questions would the nurse most likely ask? (Mark all that apply.)
A) What changes do you think might help your sexual relationships?
B) Do you experience any difficulty with sexual arousal?
C) What is your sexual orientation?
D) Are you comfortable in your own body?
E) How long has this been a problem for you?

16.

A new client presents at the mental health clinic. During the assessment interview, the client makes references to being unhappy with his or her sex life. What can the nurse do that will be most effective in eliciting data so that appropriate information and treatment can be provided?
A) Provide a quiet environment for the assessment.
B) Promise confidentiality.
C) Respect the private content of the issues being discussed.
D) Encourage the client to share feelings and concerns.

17.

A 37-year-old male is ordered to treatment by the court after being arrested for rubbing his genitals against the buttocks of several women in the elevator of his work place. What is this client being treated for?
A) Fetishism
B) Sexual masochism
C) Frotteurism
D) Exhibitionism

18.

A client is being treated under court order for a sexual offense. What outcome would the nurse most likely include in the clients plan of care?
A) Confronts and resolves traumatic developmental issues
B) Expresses anger and shame in an appropriate manner
C) Participates and cooperates in a treatment plan to change behavior
D) Develops healthy interpersonal and sexual relationships

19.

A mother brings her daughter to the clinic for her preschool physical examination. The 10-year-old girl tells the nurse that she wants to be called Charlie even though her name is Suzanne. The nurse notes that the girl has a short, boyish style haircut and is dressed in jeans and a hoodie. The mother tells the nurse that she can never get her daughter to dress like a girl, and she only has boy friends that she plays with. What would the nurse suspect that the little girl has?
A) A history of sexual abuse
B) An obsession with the opposite sex
C) Four older brothers
D) Gender identity disorder

20.

A sexual behavior that involves unusual objects and that may cause clinically significant problems in social areas of functioning is called what?
A) A scatologia
B) A paraphilia
C) A fetish
D) A frotteurism

21.

A sexual offender has just been released from prison. He becomes ill and presents at a local clinic. He mentions to the nurse that it is good to talk to a real person and that since being paroled, he has not trusted himself and so he has not made any social contacts. What nursing diagnosis would be appropriate for this client?
A) Social isolation, related to sexual beliefs and practices
B) Coping ineffective, individual, related to ones sexuality
C) Anxiety, related to sexual inadequacy and/or physiological problem affecting sexual performance
D) Self-esteem, chronic situational low, related to feelings of failure

22.

A female client, aged 48, is being seen at the clinic for sexual aversion disorder. What would be an appropriate outcome for this client?
A) Develops healthy interpersonal and sexual relationships
B) Refrains from deviant sexual behavior by conscious control of arousal and sexual impulses
C) Develops insight into the effect that deviant behavior has on the victim
D) Develops an awareness of the feelings and rights of others

23.

A pedophile is going through treatment in an attempt to change the sexual arousal patterns. What type of treatment would this client undergo?
A) Trauma-based therapy
B) Cognitive-behavioral therapy
C) Support group
D) Behavioral reconditioning

24.

When developing a plan of care for a client with a sexual disorder, the nurse would know that the nursing interventions would include what as the first step toward rehabilitation?
A) Collaboration with the mental health team
B) Reporting of any knowledge of sexual offenses or abuse to appropriate authorities
C) Encouraging group and self-help activities with referrals that support rehabilitation
D) Developing self-awareness regarding feelings about own sexuality and relationships

25.

A client diagnosed with a paraphilia disorder is in a rehabilitation program. The nurse tells the client that the client will have to do what every day?
A) Collaborate with the mental health care team
B) Take a daily inventory of thought processes
C) Attend a daily support group
D) Participate in a 12-step program

26.

The nurse in the clinic is evaluating outcomes on care plans for a group of clients with sexual disorders. The nurse knows that because of the chronic nature of many sexual disorders, criteria for positive progress in the plan of care include a measure of what?
A) Shamelessness
B) Guiltlessness
C) Self-control
D) Self-worth

27.

When evaluating the outcomes on a plan of care for a client with a sexual disorder, what would the nurse know to use as an indicator of positive progress?
A) A verbalized improvement in self-worth
B) The clients statement that the client is having sex more frequently
C) A verbalized improvement in ego
D) The clients statement that sex is less pleasurable

28.

The nurse is beginning the assessment process on a client with a sexual disorder. The client asks what is involved in being assessed. What would be the nurses best response?
A) The assessment is mainly a psychiatric evaluation.
B) The doctor will order some psychosexual testing.
C) I will take a social and sexual history and then the doctor will decide what else might be needed.
D) I will take a social and sexual history. You will have psychosexual and psychologic testing and physiologic studies of sexual arousal patterns done. A psychiatric evaluation may also be performed.

29.

What type of sexual dysfunction can be caused by substance abuse? (Mark all that apply.)
A) A sexual arousal disorder
B) A sexual desire disorder
C) An orgasmic disorder
D) A sexual pain disorder
E) A sexual aversion disorder

30.

When studying human sexuality, the nurse would learn the phases of the response cycle. What are these phases? (Mark all that apply.)
A) Objective changes
B) Resetting
C) Desire
D) Orgasm
E) Release

Answer Key

1.

A, B, E

2.

B

3.

C

4.

D

5.

A

6.

B

7.

C

8.

D

9.

A

10.

B

11.

D

12.

B, E

13.

B

14.

C

15.

A, B, E

16.

D

17.

C

18.

C

19.

D

20.

B

21.

A

22.

A

23.

D

24.

A

25.

B

26.

C

27.

A

28.

D

29.

A, B, C, D

30.

C, D, E

 

Page 1

Leave a Reply