Chapter 16: Nursings Challenge: The Call for Transformation My Nursing Test Banks

Chapter 16: Nursings Challenge: The Call for Transformation

Test Bank

MULTIPLE CHOICE

1. A tired, stressed nurse complains about being part of the Sandwich Generation. What does that phrase mean?

a.

People who care for both children and aging parents

b.

Employees who are stuck in jobs they wish to quit

c.

A person who is tired and stressed from a job

d.

A group of people squeezed by the need for continued work

ANS: A

Feedback

A

The Sandwich Generation refers to people between 40 and 60 years of age who face both caring for their own children and providing care for their elderly parents.

B

The Sandwich Generation refers to people between 40 and 60 years of age who face both caring for their own children, and providing care for their elderly parents.

C

The Sandwich Generation refers to people between 40 and 60 years of age who face both caring for their own children, and providing care for their elderly parents.

D

The Sandwich Generation refers to people between 40 and 60 years of age who face both caring for their own children, and providing care for their elderly parents.

DIF: Cognitive Level: Knowledge REF: p. 333

2. According to Cooper, what is one important measure nurses can take to reduce burnout?

a.

Being aware of stressors and acting on them

b.

Refusing to work in a nonproductive environment

c.

Reporting bullying when it is noticed in the workplace

d.

Keeping a diary of unhealthy behaviors one indulges in

ANS: A

Feedback

A

Being aware of the environment enables nurses to identify their stressors and then act on them. This is a healthy response to stress.

B

Refusing to work in a nonproductive environment was not included by Cooper.

C

Reporting bullying when noticed is an important action, but not as important as identifying and acting on stressors.

D

Keeping a diary was not mentioned by Cooper.

DIF: Cognitive Level: Comprehension REF: p. 334

3. A new graduate medical-surgical nurse is interested in joining a professional organization. Which organization should the nurses manager recommend?

a.

National Student Nurses Association (NSNA)

b.

American Nurses Association (ANA)

c.

The unit-based journal club

d.

A national political action committee

ANS: B

Feedback

A

As a new graduate, the NSNA would not be a good fit.

B

The ANA is the voice for professional nurses and represents nurses working in all areas. This would be the best choice for the new nurse.

C

A unit-based journal club would be good to join; however, the nurse will not get access to statements and position papers on ethics, standards of care, and political positions that are available from the ANA.

D

A political action committee would be a good fit if the nurse is interested in political activity; however, the nurse will not get access to statements and position papers on ethics, standards of care, and political positions that are available from the ANA.

DIF: Cognitive Level: Comprehension REF: p. 335

4. A nurse sees an advertisement for work shoes that include a sexualizing image of a nurse wearing them. Which action by the nurse is best?

a.

Buying the shoes and complaining to the store manager

b.

Refusing to buy the shoes and writing a letter of complaint to the company

c.

Looking around to see if there are other shoes that fit and are appropriate for work

d.

Asking co-workers what they think about this advertisement campaign

ANS: B

Feedback

A

Nurses need to be aware of nursing images in the public and respond appropriately. The best response is to refuse to buy the shoes and write a letter of complaint to the company that manufactures them.

B

Nurses need to be aware of nursing images in the public and respond appropriately. The best response is to refuse to buy the shoes and write a letter of complaint to the company that manufactures them.

C

Nurses need to be aware of nursing images in the public and respond appropriately. The best response is to refuse to buy the shoes and write a letter of complaint to the company that manufactures them.

D

Nurses need to be aware of nursing images in the public and respond appropriately. The best response is to refuse to buy the shoes and write a letter of complaint to the company that manufactures them.

DIF: Cognitive Level: Application REF: p. 335

5. What is meant by workplace incivility?

a.

A setting in which there are poor relationships among different professional specialties

b.

A setting in which different professions vie to take over the functions of other professional groups

c.

A setting in which the manager is unreceptive, hostile, and creates dissention

d.

A setting where colleagues bully, intimidate, or use aggression toward each other

ANS: D

Feedback

A

Incivility in the workplace is described as a continuum of behaviors toward co-workers including taunting, using racial/ethnic slurs, intimidating, bullying, or using aggression against another person.

B

Incivility in the workplace is described as a continuum of behaviors toward co-workers including taunting, using racial/ethnic slurs, intimidating, bullying, or using aggression against another person.

C

Incivility in the workplace is described as a continuum of behaviors toward co-workers including taunting, using racial/ethnic slurs, intimidating, bullying, or using aggression against another person.

D

Incivility in the workplace is described as a continuum of behaviors toward co-workers including taunting, using racial/ethnic slurs, intimidating, bullying, or using aggression against another person.

DIF: Cognitive Level: Comprehension REF: p. 355

6. A nursing manager has noticed increasing incidents of rudeness and lack of cooperation among co-workers. Which action by the manager is best?

a.

Holding a staff meeting and reminding the staff of policies regarding behavior

b.

Disciplining the ringleaders in order to make an example for the other staff

c.

Having informal meetings to solicit staff opinions on the workplace

d.

Announcing that raises will be withheld from staff members engaging in this behavior

ANS: C

Feedback

A

Workplace incivility leads to poor patient outcomes and cannot be tolerated. However, people engage in this type of behavior because they feel stressed and powerless. Simply reminding staff members of behavioral expectations would make them feel more powerless.

B

Workplace incivility leads to poor patient outcomes and cannot be tolerated. However, people engage in this type of behavior because they feel stressed and powerless. Simply disciplining the ringleaders would increase their sense of powerlessness and would not solve the root problem.

C

Workplace incivility leads to poor patient outcomes and cannot be tolerated. However, people engage in this type of behavior because they feel stressed and powerless. Obtaining opinions about the working conditions could help the staff and manager pinpoint areas leading to the stress and powerlessness, which could then be addressed, increasing staff power and decreasing stress. This should lead to decreased incivility. The other options might need to be employed as well, but this option would hold the best chance of solving the root problem.

D

Workplace incivility leads to poor patient outcomes and cannot be tolerated. However, people engage in this type of behavior because they feel stressed and powerless. Simply withholding raises would increase feelings of powerlessness, hostility, and resentment.

DIF: Cognitive Level: Application REF: p. 336

7. How could changes in world population affect health?

a.

Decreasing populations in third world countries frees up limited resources for the remaining populations needs.

b.

Feeding, immunizing, and providing clean water will become an overwhelming task.

c.

Massive population increases in some areas will lead to abundant health care in countries with smaller populations.

d.

More health care resources can be utilized fighting regional problems based on shifting population dynamics.

ANS: B

Feedback

A

As the worlds populations increase to a projected 8.8 billion by 2025, feeding, immunizing, providing potable water, and caring for this many human beings threaten to overwhelm the environmental, economic, social, and medical systems of the entire world.

B

As the worlds populations increase to a projected 8.8 billion by 2025, feeding, immunizing, providing potable water, and caring for this many human beings threaten to overwhelm the environmental, economic, social, and medical systems of the entire world.

C

As the worlds populations increase to a projected 8.8 billion by 2025, feeding, immunizing, providing potable water, and caring for this many human beings threaten to overwhelm the environmental, economic, social, and medical systems of the entire world.

D

As the worlds populations increase to a projected 8.8 billion by 2025, feeding, immunizing, providing potable water, and caring for this many human beings threaten to overwhelm the environmental, economic, social, and medical systems of the entire world.

DIF: Cognitive Level: Comprehension REF: p. 337

8. A nurse manager wants to cut costs and eliminate expensive latex-free gloves. Which response by the chief nursing officer (CNO) is best?

a.

Allowing the change because it will save substantial money

b.

Allowing the change because the manager is in charge of the units budget

c.

Not allowing the change because latex allergy is fairly common

d.

Not allowing the change until the next vendor bidding cycle occurs

ANS: C

Feedback

A

Of frequent glove users, 8 to 12% have latex allergies, so regardless of the possible cost savings, the CNO should not approve the change.

B

While the unit manager is in charge of the units budget, latex allergy is fairly common (8 to 12% of frequent glove users), so the manager will need to find a different cost-cutting measure.

C

The CNO should not allow the change because 8 to 12% of frequent glove users report latex allergies.

D

Of frequent glove users, 8 to 12% have latex allergies, so regardless of where the facility is in the bidding cycle, the CNO should not approve the change.

DIF: Cognitive Level: Application REF: p. 338

9. A new manager is hired and is reviewing unit records. The manager finds a list of accidents, errors, and interpersonal problems on the staff. Which action by the manager is best?

a.

Investigating the educational credentials and experience of the staff

b.

Hiring more registered nurses and assistive personnel

c.

Comparing this units records with similar units in the hospital

d.

Researching alternative staffing patterns and the effects of shift work

ANS: D

Feedback

A

Because the staff has already been hired, their credentials should already be established and are likely not the cause of the problem. Shift work has been shown to increase depression, exhaustion, accidents, and interpersonal problems, and the manager should investigate this aspect of the work environment.

B

The unit may indeed need more staff, but this alone will not solve the problem. Shift work has been shown to increase depression, exhaustion, accidents, and interpersonal problems, and the manager should investigate this aspect of the work environment.

C

Comparing units is a helpful strategy but not the best option. Shift work has been shown to increase depression, exhaustion, accidents, and interpersonal problems, and the manager should investigate this aspect of the work environment.

D

Shift work has been shown to increase depression, exhaustion, accidents, and interpersonal problems, and the manager should investigate this aspect of the work environment. The manager should investigate problems associated with shift work and find alternative patterns of staffing in order to propose a change.

DIF: Cognitive Level: Application REF: p. 338

10. A patient asks a nurse to explain pharmacogenetics. Which response by the nurse is best?

a.

It is the effect of pharmaceutical agents on a persons genes.

b.

It uses genetic information to determine if particular drugs will work in a person.

c.

It is the science of using a persons genes to help create new medications.

d.

It was the project that mapped and sequenced human genes.

ANS: C

Feedback

A

Pharmacogenetics is a developing field in which genetic variants that affect drug metabolism can help providers determine the correct dose of a particular drug and possibly even whether a particular drug will work at all

B

Pharmacogenetics is a developing field in which genetic variants that affect drug metabolism can help providers determine the correct dose of a particular drug and possibly even whether a particular drug will work at all

C

Pharmacogenetics is a developing field in which genetic variants that affect drug metabolism can help providers determine the correct dose of a particular drug, and possibly even whether a particular drug will work at all

D

Pharmacogenetics is a developing field in which genetic variants that affect drug metabolism can help providers determine the correct dose of a particular drug and possibly even whether a particular drug will work at all. Mapping and sequencing human genes was the Human Genome Project.

DIF: Cognitive Level: Comprehension REF: p. 338

11. What is the most important action a nurse can take to help further the profession of nursing?

a.

Joining a professional organization like the ANA

b.

Running for political office and helping create health-related legislation

c.

Maintaining a sense of well-being and taking care of oneself in the workplace

d.

Developing leadership skills and increasing professional education

ANS: A

Feedback

A

Nurses comprise the largest group of health care professionals, with over 3 million members. Uniting in a professional organization would help nurses voices to be heard, would influence health care policy and legislation, and would help improve health for all people.

B

Running for office is a good idea but will only be appealing to a minority of nurses.

C

Taking care of oneself is certainly important, but it will not help advance the profession.

D

Developing leadership skills and advancing ones education are good ideas, but they are not as important as uniting in a professional organization.

DIF: Cognitive Level: Knowledge REF: pp. 338-339

12. What is true about genetics and nursing practice?

a.

In the future, all drugs will be genetically based.

b.

Nurses will need competence in genetics.

c.

Genetic diseases will become more prevalent.

d.

All genetic conditions can be identified prenatally.

ANS: B

Feedback

A

Having all medications be genetically based is not a goal of genetics in health care.

B

In the future, nurses will need increasing competence in the area of genetics.

C

Genetic diseases may or may not become more prevalent.

D

Some but not all genetic conditions can be identified in the prenatal period.

DIF: Cognitive Level: Knowledge REF: p. 335 | p. 338

13. Approximately how many nurses belong to the ANA?

a.

3 million

b.

1 million

c.

500,000

d.

300,000

ANS: D

Feedback

A

Only about 10% of the nations 3 million nurses belong to the ANA, which equates to about 300,000 members.

B

Only about 10% of the nations 3 million nurses belong to the ANA, which equates to about 300,000 members.

C

Only about 10% of the nations 3 million nurses belong to the ANA, which equates to about 300,000 members.

D

Only about 10% of the nations 3 million nurses belong to the ANA, which equates to about 300,000 members.

DIF: Cognitive Level: Comprehension REF: p. 335

14. What is the focus of the Truth About Nursing Campaign?

a.

Educating high school students about the nature of nursing

b.

Increasing interdisciplinary collaboration by highlighting nursing achievements

c.

Changing how the world thinks of nursing and protecting its image

d.

Defending nurses against malpractice by supplying expert witnesses at trial

ANS: C

Feedback

A

The Truth About Nursing is a watchdog organization that strives to change the public perception of nursing and to protect its public image.

B

The Truth About Nursing is a watchdog organization that strives to change the public perception of nursing and to protect its public image.

C

The Truth About Nursing is a watchdog organization that strives to change the public perception of nursing and to protect its public image.

D

The Truth About Nursing is a watchdog organization that strives to change the public perception of nursing and to protect its public image.

DIF: Cognitive Level: Comprehension REF: p. 335

MULTIPLE RESPONSE

1. Which factors will lead to a continuing nursing shortage in the future? (Select all that apply.)

a.

Aging of the workforce

b.

Decreasing pay for nurses

c.

Increased unionization

d.

Increased need for nurses

e.

Recent economic downturn

ANS: A, D

Feedback

Correct

Aging of the workforce and an ever-increasing need for nurses will continue to contribute to the nursing shortage.

Incorrect

Decreasing pay, increased unionization, and the recent economic downturn are not projected to be contributing factors in the continuing nursing shortage.

DIF: Cognitive Level: Comprehension REF: p. 334

2. Which medical conditions can be linked to decreases in environmental quality? (Select all that apply.)

a.

Chronic respiratory diseases

b.

Allergies

c.

Cancers

d.

Mental illness

e.

Inflammatory bowel disease

ANS: A, B, C

Feedback

Correct

Chronic respiratory ailments, allergies, and cancers of all types have been linked to deterioration in the environment.

Incorrect

Mental illness and inflammatory bowel disease have not been linked to changes in the environment.

DIF: Cognitive Level: Comprehension REF: p. 337

3. What are some recommendations for self-care for nurses in the workplace? (Select all that apply.)

a.

Wash hands consistently.

b.

Use sharps disposal containers.

c.

Use adequate help or mechanical devices for lifting

d.

Demand mental health screening for all visitors and patients

e.

Reduce the need for working double shifts.

ANS: A, B, C

Feedback

Correct

Self-protection measures nurses should take as part of self-care at work include handwashing, properly using sharps containers, having adequate resources for lifting, and reducing or eliminating shift rotations and double shifts.

Incorrect

Providing mental health screening for all patients and visitors would not be feasible or reasonable.

DIF: Cognitive Level: Comprehension REF: p. 338

4. What are the roles of the Occupational Safety and Health Administration (OSHA) in the workplace? (Select all that apply.)

a.

They provide protection for people who report workplace safety problems.

b.

They inspect all equipment to ensure it is safe before the staff uses it.

c.

The regulate workplace safety.

d.

They provide health screenings for all new employees.

e.

They administer the employee health program.

ANS: A, C

Feedback

Correct

OSHA regulates safety in the workplace and operates a whistleblower protection program that protects people who have reported safety violations in their workplace from retribution.

Incorrect

OSHA does not inspect all equipment, provide health screenings, or operate the employee health program in facilities.

DIF: Cognitive Level: Comprehension REF: p. 338

5. Which of the following are including in the basic beliefs set forth in the ANAs Nursings Agenda for the Future? (Select all that apply.)

a.

Health care is a basic human right.

b.

Health policies should be based on outcomes research.

c.

Government should be the only health care insurer.

d.

Health care should provide more balance by including preventive and community care.

e.

All people should have access to an all-inclusive package of health care.

ANS: A, B, D

Feedback

Correct

According to this document, the ANA believes that health care is a basic human right, that policies should be patient-centered and based on outcomes research, and that more balance is needed by providing community and preventive services.

Incorrect

The ANA believes that a single-payer health care system is best but does not specify that the government has to take on this role. They also believe that all people should have universal access to a standard package of essential health services.

DIF: Cognitive Level: Comprehension REF: p. 339

6. Which of the following is true regarding the requirement that entry to nursing practice should require a bachelors of science in nursing (BSN)?

a.

With increased complexity in health care, this is being debated again.

b.

This issue continues to divide the nursing profession.

c.

The BSN will be required for practice in all 50 states by 2025.

d.

The masters of science in nursing (MSN) will replace the BSN for bedside nurses.

e.

The need for BSN-prepared nurses will decrease with increased unlicensed staff.

ANS: A, B

Feedback

Correct

With the increased complexity of todays health care environment, the subject of the BSN as entry to practice is being heavily debated again and will probably gain more favor. Unfortunately this issue continues to divide the profession.

Incorrect

There is no mandate for all-BSN entry to practice by 2025; the MSN will not replace the BSN for bedside practice; and the need for registered nurses will only continue to increase in the future.

DIF: Cognitive Level: Comprehension REF: p. 335

Leave a Reply