Chapter 16- Mental Health Promotion for Young and Middle-Aged Adults My Nursing Test Banks

 

1.

A female patient, who is in her late 30s, is describing her home life to the nurse. The nurse determines that the patient is a member of the sandwich generation based on which of the following?

A)

She has a young adult child at home and an elderly parent to care for at the same time.

B)

She has a young adult child who is married and currently living away from home.

C)

She has a young adult child away at college and without any living parents.

D)

She has no responsibilities associated with her young adult children or her parents.

2.

A nurse is teaching a class at a community health center on the topic of attributes that influence good health in the adult population. Which of the following would the nurse correlated with being married?

A)

Engaging in more health risking behaviors

B)

Having more serious psychological stress if a married middle-aged woman

C)

Consuming more alcohol and smoking more cigarettes

D)

Having a higher incidence of being overweight or obese if a middle-aged man

3.

A nurse is participating in a neighborhood health fair and is screening participants for depression. Which individual would the nurse anticipate as being at increased risk for depression?

A)

A middle-aged man who is providing care for his disabled mother who has paraplegia

B)

A middle-aged man who is a single parent of a teenage boy who is still living at home

C)

A woman who is single and has no children of her own

D)

A young adult who is living at home with his parents and is unable to find work

4.

A school nurse is teaching a class of adolescents about healthy behaviors. Which of the following activities include as a means for preventing anxiety and depression when they are middle-aged adults?

A)

Restricting their sugar and fat intake

B)

Refraining from smoking or doing drugs

C)

Engaging in physical activity and exercise

D)

Becoming active in local church activities

5.

A psychiatricmental health nurse is responsible for performing admission assessments of a population that primarily involves young and middle-aged adults. When performing these assessments, which area would be a priority?

A)

Coping skills

B)

Cognition

C)

Self-esteem

D)

Suicide risk

6.

A nurse is developing a presentation for a local community group of young and middle-aged adults about common psychosocial problems. Which of the following would be least appropriate for the nurse need to integrate into the presentation?

A)

The age range for individuals in this category is from 18 to 65 years of age.

B)

These categories are specific to Western culture secondary to a lengthened lifespan.

C)

Longer periods of development for this group have become the norm throughout the world.

D)

These categories apply primarily in the United States because of superior technologic advances.

7.

A 72-year-old woman is participating in a health fair that is being held at a local community center. Basic psychiatric screening will be provided by mental health professionals. Which of the following problems would this screening most likely reveal?

A)

Anxiety Disorder

B)

Psychosocial Impairment

C)

Mood Disorder

D)

Cognitive Impairment

8.

A nurse is participating as a speaker in a public workshop on the topic of promoting mental health in young and middle-aged adults. The nurse tells the audience that age, unemployment, and lower education are risk factors associated with mental illness. A woman raises her hand and asks, Does that mean because I only have a 10th grade education and am unemployed that I will develop a mental illness? Which response by the nurse would be most appropriate?

A)

No, not necessarily; it just means that there is an increased chance that you might.

B)

Of course not; we live in a rural area, and these statistics are based on large cities.

C)

Yes, I am afraid so, but with early detection, we can prevent the illness from worsening.

D)

It probably does, but we have developed advanced medications to treat mental illness.

9.

A nurse is preparing a presentation for mental health promotion for young and middle-aged adults and is planning to address changes in family structure. Which of the following would the nurse include as reflecting marriage?

A)

The peak marriage age is between 28 to 32 years.

B)

Those marrying in their teens are more likely to get divorced.

C)

Middle-aged adults are most likely to be married.

D)

People who marry between the ages of 23 to 27 years are likely to get divorced.

10.

A nurse is providing an in service program for a group of nurses who are providing home care to middle-aged adults. When describing the typical caregiver, which characteristics would the nurse include? Select all that apply.

A)

Female gender

B)

Average age of 40 years

C)

Married

D)

Working within the home

E)

Median income of $20,000/year

11.

A nurse is assessing a middle-aged adult for possible biologic risk factor associated with mental illness. Which of the following would the nurse identify as placing this patient at increased risk? Select all that apply.

A)

Changes in skin tone and moisture leading to the development of wrinkles

B)

Enhanced respiratory efficiency leading to preference for less activity

C)

Loss of lens elasticity leading which can affect a persons self-esteem

D)

Changes in brain structure leading to changes in cognition

E)

Decreased basal metabolic rate leading to weight gain and low activity

12.

A group of nursing students is reviewing the results of the Behavioral Risk Factor Surveillance System. The students demonstrate understanding of this information when they identify which group as experiencing the greatest number of sad, blue, or depressed days (SBDD)?

A)

Women

B)

Men

C)

Young adults

D)

Older adults

13.

A psychiatricmental health nurse is assessing a woman for possible factors related to suicide. Which of the following would the nurse be least likely to identify?

A)

Smoking

B)

Poor self-rated health

C)

Low education

D)

Drug use

14.

A nurse is providing teaching to a young adult about measures to promote mental health. Which statement by the patient would indicate a need for additional teaching?

A)

I will make sure that I eat foods that are nutritious.

B)

I need to allow some time for relaxation every day.

C)

I will make sure I have the support of two really good friends.

D)

I have to work to make sure that I get enough sleep every night.

15.

After teaching a group of students about protective factors for mental illness, the instructor determines that the teaching was successful when the students identify which of the following?

A)

Unemployment

B)

Younger age

C)

Single status

D)

Social support

16.

When describing mental health to a community group ranging in age between 25 and 50 years, the nurse includes information about the developmental concepts that are often readdressed when life stresses occur. Which developmental concept would the nurse be least likely to address?

A)

Identity

B)

Ego integrity

C)

Generativity

D)

Intimacy

Answer Key

1.

A

2.

D

3.

A

4.

C

5.

D

6.

C

7.

D

8.

A

9.

C

10.

A, C

11.

A, C, E

12.

C

13.

A

14.

C

15.

D

16.

B

Page 1

Leave a Reply