Chapter 14: Cultural and Spiritual Aspects of Patient Care My Nursing Test Banks

Chapter 14: Cultural and Spiritual Aspects of Patient Care

Test Bank

MULTIPLE CHOICE

1. A nurses neighbor confides that she has been treating a health problem through a faith healer in her religion but is worried because the condition seems to be worsening. She asks the nurse what she should do. The nurses best response would be:

a.

Faith healing, although frequently effective, makes a disease more difficult or even impossible to treat with modern medicine.

b.

Many people use medical treatment along with faith healing. Is there anything in your religion that forbids medical treatment?

c.

Faith healing may take longer than medical treatment to work. Are you doing exactly as your healer is directing you?

d.

You should see a physician or your faith healer, but not both.

ANS: B

A persons health care choices are influenced by religious beliefs and culture. Many people use religious or folk medicine in addition to modern medicine.

DIF: Cognitive Level: Application REF: p. 183, Table 14-3

OBJ: Theory #1 TOP: Religious Influence in Health Care

KEY: Nursing Process Step: Implementation

MSC: NCLEX: Psychosocial Integrity: coping and adaptation

2. The most culturally sensitive and useful question the admitting nurse should ask the Jewish patient would be:

a.

Do you follow any dietary restrictions or will you eat hospital food as it is prepared here?

b.

Are there any medications or treatments your religion does not allow in your medical treatment?

c.

Would you like me to notify your rabbi so that he can make visits to you during your stay?

d.

Tell me about any religious practices you observe that we need to incorporate into your care.

ANS: D

The response to the general question requesting any special concerns would include information relative to food, prayer, and rabbinical visitation. The other questions do have importance, but the general question will allow the nurse to hear what is most significant to the patient.

DIF: Cognitive Level: Application REF: p. 183, Table 14-3

OBJ: Theory #7 TOP: Religion and Health Care

KEY: Nursing Process Step: Assessment

MSC: NCLEX: Physiological Integrity: basic care and comfort

3. A nurse referring to an elderly Asian man says, He probably uses acupuncture and believes in yin and yang. This remark is an example of:

a.

stereotyping of the patient.

b.

ethnocentrism of the patient.

c.

cultural sensitivity on the part of the nurse.

d.

a worldview of the nurse.

ANS: A

Stereotyping occurs when common characteristics of a cultural group are applied to an individual with no attention to the individuals characteristics.

DIF: Cognitive Level: Comprehension REF: p. 180 OBJ: Clinical Practice #5

TOP: Stereotyping KEY: Nursing Process Step: Assessment

MSC: NCLEX: Physiological Integrity: basic care and comfort

4. A Roman Catholic patient going to surgery for an emergency cesarean delivery is afraid the baby may not survive, and because she is Roman Catholic, she asks you to be sure that the baby is baptized when it is born. Your response to her should be:

a.

There wont be time to baptize the baby in the operating room.

b.

I will call your priest to come in, but if he is unable to be there, Ill be sure the baby is baptized.

c.

Baptisms are not usually done in the hospital, and certainly not in the operating room, but I will tell the charge nurse your concerns.

d.

You need to think positively. Both you and the baby are going to be just fine.

ANS: B

Baptism is very important to practicing Roman Catholic patients, and even stillborns are baptized. Baptism should be performed by the priest, but any believer can baptize in an emergency.

DIF: Cognitive Level: Application REF: p. 176, Box 14-1

OBJ: Theory #6 TOP: Religious Characteristics

KEY: Nursing Process Step: Implementation

MSC: NCLEX: Psychosocial Integrity: coping and adaptation

5. A 76-year-old Hispanic woman is in the skilled nursing facility where she is to participate in a rehabilitation program following a hip replacement. She is alert, oriented, and cooperative but speaks only Spanish; her adult children interpret for her when they are present. The nurse plans the most effective way to communicate with this patient is to:

a.

communicate with the patient when the children are present and can translate.

b.

arrange to have one of the children present at all times.

c.

create a translation guide with commonly used Spanish and English words and phrases.

d.

call on the facility translator for every interaction with the resident.

ANS: C

A simple translation guide can be used with a cooperative patient in this nonacute setting. The other solutions are unworkable and unrealistic.

DIF: Cognitive Level: Application REF: p. 181 OBJ: Clinical Practice #3

TOP: Communication KEY: Nursing Process Step: Implementation

MSC: NCLEX: Physiological Integrity: basic care and comfort

6. A person who believes and practices the Christian Science religion is most likely to:

a.

seek the latest technological medical and surgical care available.

b.

use medicinal herbs and drugs rather than surgery to treat illness and disease.

c.

use prayer and altered thinking to correct the causes of illness and disease.

d.

require the dead to be buried within 24 hours of the death.

ANS: C

A person of the Christian Science belief does not normally seek traditional health care and uses prayer for healing.

DIF: Cognitive Level: Comprehension REF: p. 176, Box 14-1

OBJ: Theory #6 TOP: Religious Characteristics KEY: Nursing Process Step: N/A

MSC: NCLEX: N/A

7. A woman who is part of a traditional Muslim family is hospitalized after an accident. It is most important for the nurse to include in the care to:

a.

provide privacy when the priest comes to administer the sacrament of the sick.

b.

respect her need for modesty in keeping her body covered.

c.

keep her hair covered at all times.

d.

refrain from touching the soles of her feet.

ANS: B

Traditional Muslim women are extremely modest and keep their bodies covered.

DIF: Cognitive Level: Comprehension REF: p. 178, Box 14-2

OBJ: Theory #6 TOP: Religious Characteristics

KEY: Nursing Process Step: Implementation

MSC: NCLEX: Psychosocial Integrity: coping and adaptation

8. The nurse is aware that when an Orthodox Jewish family has a baby boy, it is expected that the:

a.

baby will be circumcised by the physician as soon as possible after the birth.

b.

husband of the woman will provide the physical care she needs.

c.

naming of the baby will be done by the mother before she leaves the hospital.

d.

baby will be circumcised on the eighth day of life when he is named.

ANS: D

Male Orthodox Jewish children are named and circumcised by the mohel on the eighth day of life.

DIF: Cognitive Level: Comprehension REF: p. 178, Box 14-2

OBJ: Theory #6 TOP: Religious Practices

KEY: Nursing Process Step: Planning

MSC: NCLEX: Psychosocial Integrity: psychosocial adaptation

9. A single African-American working mother of three children who is in a state of poverty often misses appointments for the childrens immunizations or well child check-ups. The nurse understands that the likely reason for this could be that she:

a.

is more concerned with surviving day-to-day problems than with taking a child to a clinic when there is no obvious illness.

b.

would rather enjoy her time off in leisure activities than taking the children to a clinic.

c.

is from a culture that values nontraditional medical care from curanderos and faith healers.

d.

belongs to a religious group that is opposed to immunizations and medical treatment.

ANS: A

People who live in poverty are often focused on day-to-day living. Preventative medicine is future oriented.

DIF: Cognitive Level: Application REF: p. 179 OBJ: Theory #2

TOP: Low-Income Families KEY: Nursing Process Step: Assessment

MSC: NCLEX: Psychosocial Integrity: psychosocial adaptation

10. The nurse is aware that Muslims and Orthodox Jews have similar dietary restrictions in that both groups require that their followers:

a.

remain mainly vegetarians.

b.

avoid milk and meat at the same meal.

c.

eat only meat that has been slaughtered according to their religious law.

d.

avoid shellfish.

ANS: C

Muslim and Jewish followers require food to be prepared according to religious law. In the Jewish faith, it is called kosher, which also requires the separation of milk and meat.

DIF: Cognitive Level: Comprehension REF: p. 178, Box 14-2

OBJ: Theory #4 TOP: Dietary Restrictions

KEY: Nursing Process Step: Planning

MSC: NCLEX: Psychosocial Integrity: psychosocial adaptation

11. A resident in a skilled nursing facility indicates that she is an agnostic and is afraid of what will happen to her when she dies. An appropriate nursing intervention for this patient is to:

a.

request the physician to order an anxiety-reducing medication.

b.

ask the patient whether she would like to talk to the facility social worker or chaplain to address her spiritual distress.

c.

offer reassurance to the patient that God will understand her confusion.

d.

share your religious belief with the patient.

ANS: B

Exploring spiritual (meaning of life and death) issues with a social worker or spiritual care person is appropriate to address spiritual distress as demonstrated by the patients anxiety over her impending death.

DIF: Cognitive Level: Application REF: p. 179 OBJ: Clinical Practice #4

TOP: Spiritual Distress KEY: Nursing Process Step: Implementation

MSC: NCLEX: Psychosocial Integrity: coping and adaptation

12. The nurse is sensitive to the fact that Hispanics believe that some foods and fluids have hot and cold properties that affect their health by:

a.

destroying the pathogen causing the disease.

b.

restoring equilibrium to the body.

c.

strengthening the mind to dispel an evil spirit.

d.

ensuring healing.

ANS: B

Hispanics believe that certain foods through their hot or cold properties can restore the bodys equilibrium.

DIF: Cognitive Level: Comprehension REF: p. 183, Table 14-3

OBJ: Theory #6 TOP: Nutrition and Religion

KEY: Nursing Process Step: Planning

MSC: NCLEX: Psychosocial Integrity: coping and adaptation

13. A patient who is Native American and visiting a health care clinic for the first time keeps his eyes on the floor and seldom makes eye contact with the nurse. The nurse would be correct in thinking that the patient:

a.

is depressed and concerned about his health status.

b.

would be more comfortable with an elder from his tribe present.

c.

is uncomfortable talking about health issues with a woman.

d.

finds direct or sustained eye contact rude or disrespectful.

ANS: D

Native Americans do not usually sustain eye contact in the same way as European Americans do because they consider it rude.

DIF: Cognitive Level: Comprehension REF: p. 181 OBJ: Theory #5

TOP: Cultural Behaviors KEY: Nursing Process Step: Assessment

MSC: NCLEX: Psychosocial Integrity: coping and adaptation

14. When a devout Muslim dies, the nurse makes arrangements to:

a.

notify a family member to come bathe the patient.

b.

extinguish all light and leave the room in darkness.

c.

cover the body with the patients prayer rug.

d.

place an open Koran over the patients heart.

ANS: A

A family member must bathe the deceased person before anybody else touches the body.

DIF: Cognitive Level: Application REF: p. 178, Box 14-2

OBJ: Theory #6 TOP: Muslim Death

KEY: Nursing Process Step: Implementation

MSC: NCLEX: Psychosocial Integrity: coping and adaptation

15. A nurse who practices in a culturally competent manner is one who is able to:

a.

work in a large facility where there are a variety of diverse cultures.

b.

assist a patient from another culture to change and adapt to the medical culture.

c.

look at the world through the eyes of the culturally diverse patient.

d.

recognize which cultural traits are harmful in the health care culture.

ANS: C

Cultural competence is attained when the nurse makes a conscious attempt to learn about people of diverse cultures and look at the world through their perspective.

DIF: Cognitive Level: Comprehension REF: p. 179 OBJ: Clinical Practice #2

TOP: Transcultural Competence KEY: Nursing Process Step: N/A

MSC: NCLEX: N/A

16. A young African-American man is admitted to the hospital in sickle cell crisis. He is unmarried and lives with an extended family headed by his grandmother. The nurse takes into consideration that this type of family arrangement is:

a.

egalitarian.

b.

patriarchal.

c.

matriarchal.

d.

transcultural.

ANS: C

Matriarchal families are headed by women (mother) and are commonly seen in African-American families.

DIF: Cognitive Level: Knowledge REF: p. 181 OBJ: Clinical Practice #2

TOP: Family Types KEY: Nursing Process Step: Planning

MSC: NCLEX: Psychosocial Integrity: coping and adaptation

17. The nurse must be alert to non-verbal expressions to assess pain in patients from a(n) _____ background.

a.

Hispanic

b.

Pacific Islander

c.

European

d.

African American

ANS: B

Pacific Islanders are reluctant to express emotion to others and are stoic about pain.

DIF: Cognitive Level: Comprehension REF: p. 183, Table 14-3

OBJ: Theory #4 TOP: Cultural Sensitivity

KEY: Nursing Process Step: Assessment

MSC: NCLEX: Physiological Integrity: basic care and comfort

18. A desired outcome for a patient with a nursing diagnosis of spiritual distress is that the patient expresses:

a.

acceptance that she is not being punished by God with illness.

b.

concern about the meaning and importance of her life.

c.

continued anger at God for afflicting her with the illness.

d.

refusal to participate in religious rituals that have no meaning for her now.

ANS: A

Spiritual distress is often caused by a belief that illness is a punishment for wrongdoing or sin.

DIF: Cognitive Level: Application REF: p. 185 OBJ: Clinical Practice #4

TOP: Spiritual Distress KEY: Nursing Process Step: Planning

MSC: NCLEX: Psychosocial Integrity: coping and adaptation

19. The nurse understands that when an Asian patient refers to yin, the patient is referring to a balancing force that is represented by:

a.

light.

b.

a masculine force.

c.

cold and feminine elements.

d.

harmony.

ANS: C

Yin is the balancing force to yang that is represented by elements that are dark, cold, and feminine.

DIF: Cognitive Level: Comprehension REF: p. 183, Table 14-3

OBJ: Theory #7 TOP: Nutritional Practices

KEY: Nursing Process Step: Planning

MSC: NCLEX: Physiological Integrity: basic care and comfort

20. The nurse understands that acupuncture and acupressure are alternative therapies based on:

a.

healing through meditation and prayer.

b.

concepts of hot and cold and balancing those against the illness.

c.

the power of suggestion and autohypnosis.

d.

interrupting or changing the flow of energy fields in the body.

ANS: D

Acupressure, massage, and acupuncture all are based on theories of energy flow in the body that can be manipulated to affect health.

DIF: Cognitive Level: Comprehension REF: p. 183, Table 14-3

OBJ: Theory #5 TOP: Alternative Treatments

KEY: Nursing Process Step: Planning

MSC: NCLEX: Psychosocial Integrity: coping and adaptation

21. A nurse is caring for a Catholic patient who has just given birth to a nonviable fetus. When considering the religion of this patient, the nurse should:

a.

discourage baptism since the fetus is nonviable.

b.

baptize the fetus if a priest is not immediately available.

c.

encourage the mother to consider tubal ligation.

d.

discuss hormonal contraception with the mother.

ANS: B

Within the Catholic religion, infants must be baptized soon after birth because of the belief that babies not baptized will not go to Heaven. Even aborted fetuses must be baptized. If a priest is not immediately available, the nurse may baptize by pouring holy water on the head and saying, I baptize you in the name of the Father, of the Son, and of the Holy Spirit.

DIF: Cognitive Level: Application REF: p. 176, Box 14-1

OBJ: Clinical Practice #6 TOP: Spiritual Distress

KEY: Nursing Process Step: Implementation

MSC: NCLEX: Psychosocial Integrity: coping and adaptation

22. A nurse caring for a patient who is a practicing Jehovahs Witness and who has had surgery confirms that ___________ is on hand to be infused.

a.

frozen packed cells

b.

Dextran

c.

5% glucose in water

d.

normal saline

ANS: B

Jehovahs Witnesses are not permitted to take blood into their bodies, but blood expanders such as Dextran can be infused.

DIF: Cognitive Level: Application REF: p. 176, Box 14-1

OBJ: Clinical Practice #1 TOP: Religious Influence in Health Care

KEY: Nursing Process Step: Planning

MSC: NCLEX: Physiological Integrity: basic care and comfort

23. A practicing member of the Church of Jesus Christ of Latter Day Saints is being prepared for surgery on his left knee. The nurse should remove all the personal possessions with the exception of:

a.

the wedding ring.

b.

the religious medallion around the neck.

c.

undergarments.

d.

linen socks.

ANS: C

Members of the Church of Jesus Christ of Latter-Day Saints may wear sacred undergarments that should only be removed in an emergency. If removed, the undergarments should be put back on as soon as possible.

DIF: Cognitive Level: Application REF: p. 183, Table 14-1

OBJ: Clinical Practice #1 TOP: Religious Influence in Health Care

KEY: Nursing Process Step: Implementation

MSC: NCLEX: Psychosocial Integrity: coping and adaptation

24. A nurse is caring for a patient of the Muslim faith. The nurse would send the food tray back if it contains:

a.

pork chops and sweet potatoes.

b.

beef patty with mushroom sauce.

c.

liver and mashed potatoes.

d.

crab cakes and rice with almonds.

ANS: A

Practicing Muslims do not consume pork or alcoholic beverages. They also forbid cremation.

DIF: Cognitive Level: Application REF: p. 178, Box 14-2

OBJ: Clinical Practice #1 TOP: Religious Influence in Health Care

KEY: Nursing Process Step: Implementation

MSC: NCLEX: Psychosocial Integrity: coping and adaptation

25. A nurse is caring for a postpartum patient who adheres to the beliefs of Orthodox Judaism. The question that would be the most culturally sensitive would be:

a.

Would you like crab cakes for your lunch?

b.

Would you like your husband to give you a back rub?

c.

Has your husband decided on a name for your new baby?

d.

Will your doctor circumcise your baby tomorrow?

ANS: C

Practicing members of Orthodox Judaism name their male children 8 days after being born, when circumcision is performed. Babies are named by the father. The Orthodox Jewish man cannot touch the woman until after the ritual bath (mikvah). Jewish persons are discouraged from eating shellfish.

DIF: Cognitive Level: Application REF: p. 178, Box 14-2

OBJ: Clinical Practice #1 TOP: Religious Influence in Health Care

KEY: Nursing Process Step: Implementation

MSC: NCLEX: Psychosocial Integrity: coping and adaptation

26. The nurse supervisor becomes concerned when observing the nurse caring for an Orthodox Jewish patient preparing to trim the patients beard with a(n):

a.

pair of scissors.

b.

electric razor.

c.

razor blade.

d.

barbers straight razor.

ANS: C

Practicing members of Orthodox Judaism view the beard as a sign of holiness, and no blade must touch the skin. Scissors or an electric razor may be used.

DIF: Cognitive Level: Application REF: p. 183, Table 14-3

OBJ: Clinical Practice #1 TOP: Religious Influence in Health Care

KEY: Nursing Process Step: Implementation

MSC: NCLEX: Psychosocial Integrity

27. A young Hindu woman who is part of a traditional Hindu family is in a coma and is going to be transferred to the ICU. The family member whom the nurse should consult about this health matter would be the:

a.

eldest woman in the family.

b.

family council.

c.

patients husband.

d.

the older siblings.

ANS: A

Traditional Hindu families consider the eldest woman in the family to be the authority on health and healing matters. She should be consulted and included in any patient teaching.

DIF: Cognitive Level: Application REF: p. 178 OBJ: Clinical Practice #1

TOP: Religious Influence in Health Care KEY: Nursing Process Step: Implementation

MSC: NCLEX: Psychosocial Integrity: coping and adaptation

28. An example of an ethnocentric remark would be:

a.

I think Catholics should have as many children as they want.

b.

I dont see why Muslims cant pray in church like we Protestants do.

c.

You have to admire the Asian immigrants for keeping all their eastern traditions.

d.

It seems that Hispanics have taken over this country.

ANS: B

Ethnocentrism is the tendency of human beings to think that their way of thinking, believing, and doing things is the only way or the only right way. Beliefs that greatly differ from ones own are seen as strange and are therefore considered wrong.

DIF: Cognitive Level: Comprehension REF: p. 180 OBJ: Clinical Practice #5

TOP: Ethnocentrism KEY: Nursing Process Step: N/A

MSC: NCLEX: N/A

29. A nursing instructor is teaching a group of nursing students about cultural values practiced by Arab Americans. The nursing instructor would recognize the need for further teaching if a nursing student states, I will:

a.

offer Arab-American patients items using my left hand.

b.

make sure all females are cared for by females.

c.

refrain from sitting with the sole of my shoe visible.

d.

refrain from offering Arab-American patients pork.

ANS: A

Arab Americans do not eat pork or drink alcohol. It is considered rude to pass things with the left hand because it is considered unclean. It is considered rude to sit with the sole of the shoe within view of someone. Arab women are uncomfortable with care performed by males.

DIF: Cognitive Level: Comprehension REF: p. 183, Table 14-3

OBJ: Clinical Practice #1 TOP: Religious Influence in Health Care

KEY: Nursing Process Step: Implementation

MSC: NCLEX: Psychosocial Integrity: psychosocial adaptation

30. A nurse caring for a newborn of Eastern European Jewish ancestry is aware that this patient is predisposed to:

a.

Tay-Sachs disease.

b.

sickle cell anemia.

c.

diabetes mellitus.

d.

sickle cell trait.

ANS: A

People of Eastern European Jewish ancestry may carry the trait for a fatal neurologic disorder of infancy called Tay-Sachs disease.

DIF: Cognitive Level: Comprehension REF: p. 184 OBJ: Clinical Practice #1

TOP: Religious Influence in Health Care KEY: Nursing Process Step: Implementation

MSC: NCLEX: Health Promotion and Maintenance: prevention and early detection of disease

31. A home health nurse caring for a patient of American Indian ancestry will be particularly alert to symptoms of ________ because of a genetic predisposition to that illness.

a.

diabetes mellitus

b.

Tay-Sachs disease

c.

sickle cell anemia

d.

sickle cell trait

ANS: A

Diabetes is more common among the Hispanic and American Indian populations because of a genetic susceptibility.

DIF: Cognitive Level: Knowledge REF: p. 184 OBJ: Clinical Practice #1

TOP: Religious Influence in Health Care KEY: Nursing Process Step: Implementation

MSC: NCLEX: Physiological Integrity: basic care and comfort

COMPLETION

32. Persons of African extraction are predisposed to the three disorders of _______, ________, and __________.

ANS:

sickle cell anemia; sarcoidosis; keloids

People of African or Mediterranean heritage are prone to sickle cell anemia and trait, sarcoidosis, and keloids.

DIF: Cognitive Level: Knowledge REF: p. 184 OBJ: Theory #1

TOP: Racial Predisposition KEY: Nursing Process Step: N/A

MSC: NCLEX: N/A

33. The term developed to describe care that recognizes cultural diversity and that is sensitive to the cultural needs of the patient is _________.

ANS:

transcultural nursing

Recognizing the need for culturally diverse capabilities in nursing is a growing aspect of health care, especially in our global community.

DIF: Cognitive Level: Knowledge REF: p. 179 OBJ: Theory #1

TOP: Transcultural Nursing KEY: Nursing Process Step: N/A

MSC: NCLEX: N/A

34. The concept of ____________ described by Dr. Madeline Leininger is the force that allows people to grow, remain well, and avoid or face death.

ANS:

human caring

Dr. Leininger described human caring as the force that allows people to grow, remain well, avoid illness, and face or survive death.

DIF: Cognitive Level: Knowledge REF: p. 179 OBJ: Theory #2

TOP: Human Caring KEY: Nursing Process Step: N/A

MSC: NCLEX: N/A

MULTIPLE RESPONSE

35. Although the words spirituality and religion are often used interchangeably, spirituality actually refers to which of the following? (Select all that apply.)

a.

Concerns of the spirit

b.

Formalized system of beliefs

c.

Understanding ones place in the world

d.

An element of religion

e.

Belief in a higher power or creative force

ANS: A, C, D, E

Spirituality and religion are similar, but both must be addressed for the patients psychosocial integrity to improve.

DIF: Cognitive Level: Comprehension REF: p. 175 OBJ: Theory #1

TOP: Spirituality and Religion KEY: Nursing Process Step: N/A

MSC: NCLEX: N/A

36. The nurse takes into consideration that culture and religion influence life choices that include: (Select all that apply.)

a.

smoking.

b.

drug use.

c.

frequency of intercourse.

d.

nutrition.

e.

reading material.

f.

use of caffeine.

ANS: A, B, D, E, F

The use of drugs (including caffeine, tobacco, and alcohol), nutritional choices, and food preparation are influenced by culture.

DIF: Cognitive Level: Comprehension REF: p. 174 OBJ: Theory #1

TOP: Cultural Influences on Life Choices

KEY: Nursing Process Step: Planning

MSC: NCLEX: Psychosocial Integrity: coping and adaptation

37. The nurse is aware that cultural influences shape the worldview of all people, which define for each person the concepts of the: (Select all that apply.)

a.

meaning of lifes events.

b.

basis of a value system.

c.

rational explanation of lifes mysteries.

d.

meaningful employment.

e.

difference between good and evil.

ANS: A, B, C, E

The worldview of an individual shapes his or her value system, defines right and wrong, and helps to explain lifes events and mysteries. Significance of employment is not included in a worldview.

DIF: Cognitive Level: Comprehension REF: p. 175 OBJ: Theory #1

TOP: Worldview KEY: Nursing Process Step: Assessment

MSC: NCLEX: Psychosocial Integrity: coping and adaptation

38. Protestant denominations that use their own holy books in addition to the Bible include: (Select all that apply.)

a.

Baptists.

b.

Christian Scientists.

c.

Mormons.

d.

Lutherans.

e.

Episcopalians.

ANS: B, C

Protestant denominations that use another holy book in addition to the Bible are Christian Scientists, Mormons, Jehovahs Witnesses, and the Unification Church.

DIF: Cognitive Level: Knowledge REF: p. 176 OBJ: Clinical Practice #2

TOP: Holy Books KEY: Nursing Process Step: N/A MSC: NCLEX: N/A

Leave a Reply