Chapter 13- The Postanesthesia Patient My Nursing Test Banks

 

1.

A patient is receiving moderate IV sedation during a procedure. Which of the following statements accurately describes the expected condition of the patient in this situation? Select all that apply.

A)

The patient can respond verbally to questions.

B)

The patient can maintain a patent airway.

C)

The patient has increased anxiety.

D)

The patients vital signs fluctuate dramatically.

E)

The patient will remember all details of the experience.

F)

The patient will require longer than usual for postoperative recovery.

2.

An elderly patient in the ICU is receiving an anesthetic that is expected to allow him to maintain his own patent airway and to respond to verbal commands during a procedure. However, the patient has a history of complications related to anesthesia, and thus the anesthesiologist will be observing the patient during the procedure in case the patient develops apnea or an obstructed airway or the level of anesthesia needs to be changed to meet the patients needs. This type of anesthesia is known as which of the following?

A)

Moderate sedation

B)

Monitored anesthesia care

C)

Deep sedation

D)

General anesthesia

3.

A nurse is entering the room of a patient who has just come from surgery and is recovering from general anesthesia. What method should the nurse use to determine changes in cognitive function of the patient?

A)

Interview with the surgeon

B)

Patients response to the stir-up regimen

C)

Interview with the patients family

D)

Mini-Cog test

4.

A patient is transported to the PACU following a surgical procedure in which he received nitrous oxide for general anesthesia. What should the patient be receiving to prevent diffusion hypoxia?

A)

Moderate IV sedation

B)

Reversal agent

C)

Blood products

D)

Supplemental oxygen

5.

A patient with chronic obstructive pulmonary disease arrives in the ICU following surgery with general anesthesia. This patient will likely require ventilator support for which purpose?

A)

To prevent hypoventilation

B)

To reverse hypotension

C)

To suppress the patients urge to vomit

D)

To ease postoperative pain

6.

A patient arrives in the ICU following open-heart surgery. The patient is recovering from general anesthesia and is receiving supplemental oxygen. The nurse learns from the anesthesia providers report that the patient lost much blood during the surgery. The nurse knows as well that the patient had fasted before the surgery, per standard procedures. Which complication is this patient most likely to experience following surgery?

A)

Hypothermia

B)

Hypoventilation

C)

Hypotension

D)

Hypoxemia

7.

A neonate arrives at the ICU following surgery for repair of a cleft palate. The nurse learns from the anesthesiologists report that the patient received general anesthesia and that little blood was lost during the surgery. What is the most likely postsurgical complication for this patient, and what intervention should the nurse immediately implement?

A)

Hypothermia; heated blankets and warm IV fluids

B)

Hypotension; intravenous fluids

C)

Hypoxemia; supplemental oxygen

D)

Hypoventilation; stir-up regimen

8.

A patient arrives in the ICU following surgery to her eyes. She received opioids during the surgery. What complication is this patient most likely to experience, and what is the correct intervention for the nurse to perform?

A)

Postoperative nausea and vomiting; perform the stir-up regimen

B)

Hypothermia; cover the patient with warm blankets

C)

Hypothermia; give the patient a cold IV solution

D)

Postoperative nausea and vomiting; position the patient on her side, with head and neck extended

9.

A patient in the ICU received opioid analgesics during surgery and has just been given naloxone, an opioid antagonist, following surgery. What complication is this patient most likely to experience, and what is the correct nursing intervention?

A)

Severe pain; administer an analgesic drug immediately

B)

Severe pain; administer an analgesic drug after 30 minutes

C)

Severe hypotension; administer IV fluids immediately

D)

Severe hypotension; raise the head of the patients bed to 60 degrees

10.

A patient is brought to the ICU following surgery. This patient has a history of peptic ulcers. As the patient wakes up from general anesthesia, he complains of severe pain and asks for pain medication as soon as possible. What would be the best analgesic drug for this patient in this situation?

A)

Toradol

B)

Patient-controlled analgesia

C)

Intravenous opioid drugs

D)

Epidural opioid drugs

11.

A patient returns to the ICU following surgery. The nurse notes that the patient received the anesthetic agent pipecuronium bromide before surgery. What dysrhythmia should the nurse expect to find in this patient?

A)

Bradycardia

B)

Tachycardia

C)

Atrial fibrillation

D)

AV dissociation

12.

A patient who is scheduled for a surgical procedure with regional anesthesia asks the nurse to explain the anesthesia. What nursing statement is most accurate?

A)

It involves a deep coma assisted by inhaled medications.

B)

It is an induced state of calm or sleep at varying levels.

C)

It produces analgesia and paresthesia in a specific body part.

D)

The anesthetic is injected into the lumbar intrathecal space.

13.

A patient who will undergo correction of a dislocated joint in the emergency department asks the nurse what type of anesthesia will be used. What is the most appropriate nursing response?

A)

General anesthesia

B)

Deep sedation

C)

Regional anesthesia

D)

Peripheral nerve block

14.

A patient is to undergo a surgical procedure and needs to be unconscious for the procedure. What anesthetic agent is most appropriate?

A)

Inhaled halothane

B)

Subcutaneous lidocaine

C)

Intravenous midazolam

D)

Intravenous succinylcholine

15.

A patient needs to have a small laceration sutured. What is the most appropriate analgesia for this procedure?

A)

Inhaled nitrous oxide and oxygen

B)

Intravenous atropine

C)

Subcutaneous lidocaine

D)

Intravenous propofol

16.

A patient has just had a procedure with moderate sedation as the anesthesia used. During the immediate recovery period, what is the most important nursing action?

A)

Begin range-of-motion exercises.

B)

Initiate incentive spirometry.

C)

Monitor vital signs.

D)

Insert nasogastric tube.

17.

The nurse is caring for a patient recovering from general anesthesia for repair of a cardiac valve. When the patient arrives from the operating room, what nursing assessment is most important?

A)

Cardiac monitor pattern

B)

Wound site assessment

C)

Airway security

D)

Patient position

18.

Immediately after general anesthesia, one of the nursing interventions is to elevate the head of the bed. What is the best nursing rationale for this procedure?

A)

Provides patient comfort

B)

Reassures the family

C)

Hastens anesthesia recovery

D)

Contributes to gas exchange

19.

A patient is recovering from spinal anesthesia. During the immediate recovery period, the nurse notices an increase in pulse and respiration rates and disorientation and increasing agitation. What nursing assessment should be performed first?

A)

Sensation of feet and legs

B)

Whether a stir-up procedure has been performed

C)

History of adverse reactions to medications

D)

Current pulse oximetry value

20.

The patient is recovering from general anesthesia and has a pulse oximeter reading of 82%. The nurse implements the stir-up regimen. What does this regimen include?

A)

Assess vital signs every 15 minutes.

B)

Administer a narcotic antagonist.

C)

Elevate the patients legs 45 degrees.

D)

Encourage the patient to turn, cough, and deep breathe.

21.

A patient in the postanesthesia recovery period is to be extubated. Why does the nurse suction the oral pharynx before extubation?

A)

Reduces the risk of laryngospasm

B)

Increases mucosal moisture

C)

Increases patient comfort

D)

Decreases nausea and vomiting

22.

A patient with a history of muscular dystrophy is in the immediate postanesthesia period and begins to experience muscle rigidity, hypercarbia, tachycardia, sweating, and labile blood pressure. What vital sign should the nurse assess first?

A)

Temperature

B)

Apical pulse

C)

Respiratory rate

D)

Pulse pressure

23.

A patient in the immediate postoperative period is experiencing significant hypotension. What are the most likely causes? Select all that apply.

A)

Blood or fluid loss

B)

Reaction to opioids

C)

Intraoperative myocardial infarction

D)

Acute renal failure

E)

Severe hypothermia

F)

Early hypoxemia

Answer Key

1.

A, B

2.

B

3.

B

4.

D

5.

A

6.

C

7.

A

8.

D

9.

B

10.

C

11.

C

12.

C

13.

B

14.

A

15.

C

16.

C

17.

C

18.

D

19.

D

20.

D

21.

A

22.

A

23.

A, B, C, E

Page 1

Leave a Reply