Chapter 12- Nursing Management During Pregnancy My Nursing Test Banks


1.

A woman in the 34th week of pregnancy says to the nurse, I still feel like having intercourse with my husband. The womans pregnancy has been uneventful. The nurse responds based on the understanding that:

A)

It is safe to have intercourse at this time.

B)

Intercourse at this time is likely to cause rupture of membranes.

C)

There are other ways that the couple can satisfy their needs.

D)

Intercourse at this time is likely to result in premature labor.

2.

On the first prenatal visit, examination of the womans internal genitalia reveals a bluish coloration of the cervix and vaginal mucosa. The nurse records this finding as:

A)

Hegars sign

B)

Goodells sign

C)

Chadwicks sign

D)

Homans sign

3.

When describing perinatal education to a pregnant woman and her partner, the nurse emphasizes that the primary goal of these classes is to:

A)

Equip a couple with the knowledge to experience a pain-free childbirth

B)

Provide knowledge and skills to actively participate in birth and parenting

C)

Eliminate anxiety so that they can have an uncomplicated birth

D)

Empower the couple to totally control the birth process

4.

When assessing a woman at follow-up prenatal visits, the nurse would anticipate which of the following to be performed?

A)

Hemoglobin and hematocrit

B)

Urine for culture

C)

Fetal ultrasound

D)

Fundal height measurement

5.

During a routine prenatal visit, a client, 36 weeks pregnant, states she has difficulty breathing and feels like her pulse rate is really fast. The nurse finds her pulse to be 100 beats per minute (increased from baseline readings of 70 to 74 beats per minute. and irregular, with bilateral crackles in the lower lung bases. Which nursing diagnosis would be the priority for this client?

A)

Ineffective tissue perfusion related to supine hypotensive syndrome

B)

Impaired gas exchange related to pulmonary congestion

C)

Activity intolerance related to increased metabolic requirements

D)

Anxiety related to fear of pregnancy outcome

6.

When preparing a woman for an amniocentesis, the nurse would instruct her to do which of the following?

A)

Shower with an antiseptic scrub.

B)

Swallow the preprocedure sedative.

C)

Empty her bladder.

D)

Lie on her left side.

7.

A client who is 4 months pregnant is at the prenatal clinic for her initial visit. Her history reveals she has 7-year-old twins who were born at 34 weeks gestation, a 2-year old son born at 39 weeks gestation, and a spontaneous abortion 1 year ago at 6 weeks gestation. Using the GTPAL method, the nurse would document her obstetric history as:

A)

3 2 1 0 3

B)

3 1 2 2 3

C)

4 1 1 1 3

D)

4 2 1 3 1

8.

A clients last menstrual period was April 11. Using Nageles rule, her expected date of birth (EDB. would be:

A)

January 4

B)

January 18

C)

January 25

D)

February 24

9.

During a nonstress test, when monitoring the fetal heart rate, the nurse notes that when the expectant mother reports fetal movement, the heart rate increases 15 beats or more above the baseline. The nurse interprets this as:

A)

Variable decelerations

B)

Fetal tachycardia

C)

A nonreactive pattern

D)

Reactive pattern

10.

A clients maternal serum alpha-fetoprotein (MSAFP. level was unusually elevated at 17 weeks. The nurse suspects which of the following?

A)

Fetal hypoxia

B)

Open spinal defects

C)

Down syndrome

D)

Maternal hypertension

11.

When assessing a pregnant woman in her last trimester, which question would be most appropriate to use to gather information about weight gain and fluid retention?

A)

Whats your usual dietary intake for a typical day?

B)

What size maternity clothes are you wearing now?

C)

How puffy does your face look by the end of a day?

D)

How swollen do your ankles appear before you go to bed?

12.

A pregnant woman in the 36th week of gestation complains that her feet are quite swollen at the end of the day. After careful assessment, the nurse determines that this is an expected finding at this stage of pregnancy. Which intervention would be most appropriate for the nurse to suggest?

A)

Limit your intake of fluids.

B)

Eliminate salt from your diet.

C)

Try elevating your legs when you sit.

D)

Wear Spandex-type full-length pants.

13.

A pregnant woman needs an update in her immunizations. Which of the following vaccinations would the nurse ensure that the woman receives?

A)

Measles

B)

Mumps

C)

Rubella

D)

Hepatitis B

14.

A pregnant woman is flying across the country to visit her family. After teaching the woman about traveling during pregnancy, which statement indicates that the teaching was successful?

A)

Ill sit in a window seat so I can focus on the sky to help relax me.

B)

I wont drink too much fluid so I dont have to urinate so often.

C)

Ill get up and walk around the airplane about every 2 hours.

D)

Ill do some upper arm stretches while sitting in my seat.

15.

Which of the following would the nurse include when teaching a pregnant woman about chorionic villus sampling?

A)

The results should be available in about a week.

B)

Youll have an ultrasound first and then the test.

C)

Afterwards, you can resume your exercise program.

D)

This test is very helpful for identifying spinal defects.

16.

A pregnant woman is scheduled to undergo percutaneous umbilical blood sampling. When discussing this test with the woman, the nurse reviews what can be evaluated with the specimens collected. Which of the following would the nurse include? (Select all that apply.)

A)

Rh incompatibility

B)

Fetal acidbase status

C)

Sex-linked disorders

D)

Enzyme deficiencies

E)

Coagulation studies

17.

A biophysical profile has been completed on a pregnant woman. The nurse interprets which score as normal?

A)

9

B)

7

C)

5

D)

3

18.

After teaching a group of students about the discomforts of pregnancy, the students demonstrate understanding of the information when they identify which as common during the first trimester? (Select all that apply.)

A)

Urinary frequency

B)

Breast tenderness

C)

Cravings

D)

Backache

E)

Leg cramps

19.

A nurse is reviewing the medical record of a pregnant woman and notes that she is gravid II. The nurse interprets this to indicate the number of:

A)

Deliveries

B)

Pregnancies

C)

Spontaneous abortions

D)

Pre-term births

20.

A nurse measures a pregnant womans fundal height and finds it to be 28 cm. The nurse interprets this to indicate which of the following?

A)

14 weeks gestation

B)

20 weeks gestation

C)

28 weeks gestation

D)

36 weeks gestation

21.

A pregnant woman has a rubella titer drawn on her first prenatal visit. The nurse explains that this test measures which of the following?

A)

Platelet level

B)

Rh status

C)

Immunity to German measles

D)

Red blood cell count

22.

A nurse is working with a pregnancy woman to schedule follow-up visits for her pregnancy. Which statement by the woman indicates that she understands the scheduling?

A)

I need to make visits every 2 months until Im 36 weeks pregnant.

B)

Once I get to 28 weeks, I have to come twice a month.

C)

From now until Im 28 weeks, Ill be coming once a month.

D)

Ill make sure to get a day off every 2 weeks to make my visits.

23.

A nursing instructor is describing the various childbirth methods. Which of the following would the instructor include as part of the Lamaze method?

A)

Focus on the pleasurable sensations of childbirth

B)

Concentration on sensations while turning on to own bodies

C)

Interruption of the fear-tension-pain cycle

D)

Use of specific breathing and relaxation techniques

24.

After teaching a group of students about the different perinatal education methods, the instructor determines that the teaching was successful when the students identify which of the following as the Bradley method?

A)

Psychoprophylactic method

B)

Partner-coached method

C)

Natural childbirth method

D)

Mind prevention method

25.

A pregnant woman in her second trimester tells the nurse, Ive been passing a lot of gas and feel bloated. Which of the following suggestions would be helpful for the woman?

A)

Watch how much beans and onions you eat.

B)

Limit the amount of fluid you drink with meals

C)

Try exercising a little more.

D)

Some say that eating mints can help.

E)

Cut down on your intake of cheeses.

Answer Key

1.

A

2.

C

3.

B

4.

D

5.

B

6.

C

7.

C

8.

B

9.

D

10.

B

11.

D

12.

C

13.

D

14.

C

15.

B

16.

A, B, E

17.

A

18.

A, B, C

19.

B

20.

C

21.

C

22.

C

23.

D

24.

B

25.

A, C, D

Leave a Reply