Chapter 11: Lymphatic System Disorders My Nursing Test Banks

Chapter 11: Lymphatic System Disorders

Test Bank

MULTIPLE CHOICE

1. The spleen has a number of important functions, which include:

a.

lymph production, hematopoiesis, platelet production.

b.

hematopoiesis, destruction of old erythrocytes, blood reservoir.

c.

defense from infection, metabolism of vitamins, platelet production.

d.

lipid metabolism, production of hemoglobin, water absorption.

ANS: B REF: 213

2. The function of the hormones secreted by the thymus gland is to:

a.

break down old erythrocytes and recycle the hemoglobin.

b.

concentrate the lymph and filter out toxins.

c.

stimulate lymph production.

d.

enable lymphocytes to develop into mature T cells.

ANS: D REF: 214

3. Malignant neoplasms involving lymphocyte proliferation in the lymph nodes are called:

a.

lymphomas

b.

myelomas

c.

lymphocytomas

d.

lymphedemas

ANS: A REF: 216

4. The atypical cell that serves as a marker for diagnosing Hodgkins lymphoma is the:

a.

monocyte.

b.

Ann Arbor cell

c.

Hodgkins lymphocyte

d.

Reed-Sternberg cell

ANS: D REF: 216

5. The staging system typically used in determining the stage of the Hodgkins lymphoma is the:

a.

Reed-Sternberg system.

b.

sequential staging system.

c.

Ann Arbor system.

d.

differential landmark system.

ANS: C REF: 216

6. One of the reasons non-Hodgkins lymphomas are harder to treat than Hodgkins lymphomas is that they:

a.

tend to be much larger than Hodgkins lymphomas.

b.

involve multiple nodes and widespread metastases.

c.

are not affected by the newer drug treatments.

d.

are asymptomatic until they reach stage IV.

ANS: B REF: 216

7. Multiple myeloma is a neoplastic disease of unknown etiology occurring in older adults and involving:

a.

plasma cells.

b.

T cells.

c.

NK cells.

d.

monocytes.

ANS: A REF: 219

8. Elephantiasis, caused by the obstruction of lymphatic vessels by parasitic worms, is an example of the condition known as:

a.

plasma cell myeloma.

b.

diverticulitis.

c.

lymphedema.

d.

obstructive vessel disorder.

ANS: C REF: 219-220

9. A rare illness that involves the overgrowth of lymphoid tissue, although not itself considered a cancer is:

a.

Castleman disease.

b.

hyperlymphatic disease.

c.

hypolymphatic disease.

d.

Ann Arbor disease.

ANS: A REF: 220

10. Non-Hodgkins lymphomas are increasing in incidence, partly due to the numbers associated with:

a.

an increase in resistant microorganisms.

b.

an increase in adult obesity.

c.

an increase in high cholesterol levels.

d.

an increase in HIV infections.

ANS: D REF: 216

Leave a Reply