Chapter 10 My Nursing Test Banks

Name: __________________________ Date: _____________

1.

A client is receiving lithium carbonate. Which of the following is a therapeutic blood level for lithium?
A) 0.2 mEq/L
B) 0.4 mEq/L
C) 1.0 mEq/L
D) 1.4 mEq/L

2.

A client diagnosed with bipolar disorder is verbalizing, The mare, doesnt care, over there, if you dare, anywhere. This is an example of which type of thought pattern?
A) Delusions of grandiosity
B) Auditory hallucination
C) Clang association
D) Flight of ideas

3.

A client diagnosed with mania is pacing back and forth. To ensure adequate nutrition for this client, which of the following would be most appropriate?
A) Foods of clients choice
B) Finger foods
C) Large meals
D) Liquid meals

4.

A nurse is caring for a client diagnosed with severe depression. The nurse understands that which neurotransmitter deficit has been implicated in depression?
A) Norepinephrine
B) Acetylcholine
C) Serotonin
D) Dopamine

5.

The nurse is caring for a client who has just undergone electroconvulsive therapy (ECT). Which of the following is an expected postprocedure manifestation of ECT?
A) Memory deficits
B) Severe confusion
C) Seizures
D) Electrolyte imbalances

6.

A client is diagnosed with depression. When reviewing the chart of this client, the nurse notes that the client has anhedonia. The nurse would expect to note which of the following sign or symptom related to anhedonia?
A) Exaggerated self-worth
B) Inability to experience pleasure
C) Anergia
D) Mania

7.

A client states to the nurse, I want to kill myself. I dont have anything to live for. The nurse understands that this statement is an example of which of the following?
A) Suicidal erosion
B) Suicidal gesture
C) Suicidal threat
D) Suicide attempt

8.

When assessing a client taking lithium, the nurse should be aware of which of the following electrolyte levels within the clients diet?
A) Calcium
B) Magnesium
C) Potassium
D) Sodium

9.

Clients taking a monoamine oxidase inhibitor (MAOI) should avoid which of the following in their diet?
A) Vitamin C
B) Tyramine
C) Fats
D) Sodium

10.

A client is being discharged on a tricyclic antidepressant (TCA). The nurse should include which of the following in the discharge teaching?
A) Limit the amount of tyramine in the diet.
B) Avoid consuming alcohol.
C) Stop taking the medication when feeling better.
D) Continue a sodium-restricted diet.

11.

Which of the following neurotransmitters has been implicated in mania?
A) Serotonin
B) Norepinephrine
C) Acetylcholine
D) Dopamine

12.

The nurse understands that which of the following antidepressants are fatal in overdose?
A) MAOIs
B) TCAs
C) SSRIs
D) Heterocyclics

13.

A client has failed to respond to medication therapy for depression. The physician has ordered electroconvulsive therapy (ECT). Which of the following is most important to include in the teaching plan for this client?
A) This type of therapy will induce a seizure.
B) ECT will cure your depression.
C) A registered nurse will perform the procedure.
D) There will be no memory impairment postprocedure.

14.

A client is being assessed following a suicide attempt. She continues to have suicidal thoughts. Which of the following nursing diagnoses would take priority at this time?
A) Activity intolerance related to fatigue
B) Anxiety related to psychological conflict
C) Risk for violence, self-directed, related to suicidal thoughts
D) Social isolation related to feelings of worthlessness

15.

Which of the following would be an expected outcome for a client diagnosed with depression?
A) Utilizes self-blame to cope
B) Internalizes feelings
C) Limited interaction with others
D) Identifies personal strengths

16.

The nurse is caring for a severely depressed client. The nurse should be aware of suicide warning signs. Which of the following would be inconsistent as a warning sign?
A) Social withdrawal
B) Increased appetite
C) Giving away possessions
D) Previous suicide attempt

17.

Which of the following levels of risk for suicide entails a thought that indicates the persons desire to do self-harm?
A) Suicidal gesture
B) Suicidal threat
C) Suicidal ideation
D) Suicide attempt

18.

Which of the following mood disorders is less severe than major depressive disorder but tends to be more chronic?
A) Mania
B) Bipolar disorder
C) Dysthymic disorder
D) Cyclothymic disorder

19.

A client has had five mood shifts within a year, alternating between mania and depression. The nurse would correctly document this shift as which of the following?
A) Dysthymia
B) Rapid cycling
C) Cyclothymia
D) Hypomania

20.

A client is laughing when talking about a brothers death. This type of affect would be accurately documented as which of the following?
A) Blunted
B) Flat
C) Incongruent
D) Appropriate

Answer Key

1.

C

2.

C

3.

B

4.

C

5.

A

6.

B

7.

C

8.

D

9.

B

10.

B

11.

B

12.

B

13.

A

14.

C

15.

D

16.

B

17.

C

18.

C

19.

B

20.

C

 

Page 1

Leave a Reply