Chapter 09 My Nursing Test Banks

Name: __________________________ Date: _____________

1.

A client has been diagnosed with obsessive-compulsive anxiety disorder. The nurse would expect to find which of the following clinical manifestations?
A) Avoidance
B) Persistent unwanted thoughts
C) Feeling of suffocation
D) Flashbacks

2.

A client becomes very anxious when riding in an elevator, which is going to the 12th floor. This would be documented as which of the following types of phobia?
A) Arachnophobia
B) Acrophobia
C) Microphobia
D) Pyrophobia

3.

A soldier has been back from Iraq for two weeks. He is being seen in the outpatient mental health clinic due to complaints of inability to sleep, nightmares, and flashbacks. The nurse would expect the client to be diagnosed with which of the following?
A) Generalized anxiety disorder
B) Obsessive-compulsive disorder
C) Posttraumatic stress disorder
D) Social phobia

4.

A client has been diagnosed with generalized anxiety disorder. In order to establish a nurseclient relationship, which of the following steps is most important?
A) Identify the problem
B) Begin psychotherapy
C) Determine social support
D) Lower the clients anxiety level

5.

A client diagnosed with obsessive-compulsive disorder is constantly checking the oven to make sure it is off. This is an example of which type of obsessive thought content?
A) Contamination
B) Repeated doubts
C) Orderliness
D) Aggressive impulses

6.

When assessing a client diagnosed with an anxiety disorder, the nurse should use which type of questioning?
A) Open ended
B) Direct
C) Matter of fact
D) Abstract

7.

Which of the following treatment approaches has been proven to be the most beneficial for the client diagnosed with an anxiety disorder?
A) Antianxiety medications combined with psychotherapy
B) Antianxiety medications only
C) Psychotherapy only
D) Guided imagery

8.

A physiologic response to generalized anxiety includes which of the following?
A) Narcolepsy
B) Decreased urinary output
C) Muscle tension
D) Constipation

9.

Which of the following would be a sympathetic nervous system response to panic anxiety?
A) Decreased blood pressure
B) Increased heart rate
C) Dry skin
D) Pale extremities

10.

A patient diagnosed with obsessive-compulsive disorder avoids touching all doorknobs when entering the health clinic. This type of obsessive thought content would be documented as which of the following?
A) Orderliness
B) Contamination
C) Repeated doubts
D) Horrific impulses

11.

The nurse should avoid which of the following interventions when dealing with a client having a panic attack?
A) Communicating in a nonthreatening manner
B) Maintaining a calm environment
C) Providing a safe place
D) Touching the client

12.

A client who is experiencing a panic attack states, I am going to die. I feel like I am suffocating. What is the nurses best response?
A) I will leave you alone so that you can calm down.
B) You are having a panic attack. I will not leave you alone.
C) Please calm down. You are not dying.
D) Why are you having a panic attack?

13.

In order for a client to be diagnosed with an anxiety disorder, the client must have had symptoms for longer than which time frame?
A) 1 week
B) 2 weeks
C) 3 weeks
D) 1 month

14.

A client is being admitted to an inpatient clinical unit for treatment of obsessive-compulsive anxiety disorder. The nurse understands that this anxiety disorder is associated with which of the following?
A) Feelings of terror
B) Nightmares
C) Persistent unwanted thoughts and ritualistic behaviors
D) Flashbacks

15.

When reviewing a care plan of a client diagnosed with obsessive-compulsive disorder, the nurse would expect to see which of the following nursing interventions early in treatment?
A) Set limits on the amount of time spent performing the ritual.
B) Allow time for the client to perform the ritual.
C) Prevent all ritualistic behaviors.
D) Increase stimuli in the environment.

16.

A client has been diagnosed with agoraphobia. Which of the following is a manifestation of phobias?
A) Emotional numbing
B) Irrational fear
C) Ritualistic behavior
D) Insomnia

17.

A client is dreading speaking in front of others during a group therapy session. This behavior is consistent with which type of anxiety?
A) Separation
B) Anticipatory
C) Free floating
D) Uncued

18.

To be diagnosed with generalized anxiety disorder, the client experiences an increased level of anxiety and worry on most days over which time frame?
A) 1 month
B) 2 months
C) 4 months
D) 6 months

19.

Which medication classification would the nurse expect to be used in the treatment of a client diagnosed with an anxiety disorder?
A) CNS stimulants
B) Anxiolytics
C) Antipsychotics
D) Anticonvulsants

20.

A client diagnosed with agoraphobia associated with panic disorder has been scared to leave her home for 3 months, unable to go to the grocery store. In reviewing the care plan, the nurse would expect to find which goal for this client?
A) Control her symptoms.
B) Function effectively within the environment.
C) Participate in psychotherapy.
D) Perform self-care activities.

Answer Key

1.

B

2.

B

3.

C

4.

D

5.

B

6.

B

7.

A

8.

C

9.

B

10.

B

11.

D

12.

B

13.

D

14.

C

15.

B

16.

B

17.

B

18.

D

19.

B

20.

B

 

Page 1

Leave a Reply