Chapter 08: Skin Disorders My Nursing Test Banks

Chapter 08: Skin Disorders

Test Bank

MULTIPLE CHOICE

1. Which of the following areas lacks blood vessels and nerves?

a.

Epidermis

b.

Dermis

c.

Subcutaneous tissue

d.

Fatty tissue

ANS: A REF: 142

2. What is a raised, thin-walled lesion containing clear fluid called?

a.

Papule

b.

Pustule

c.

Vesicle

d.

Macule

ANS: C REF: 143

3. Which of the following is a common effect of a type I hypersensitivity response to ingested substances?

a.

Contact dermatitis

b.

Urticaria

c.

Discoid lupus erythematosus

d.

Psoriasis

ANS: B REF: 145

4. What change occurs in the skin with psoriasis?

a.

Recurrent hypersensitivity reactions

b.

Autoimmune response

c.

Increased mitosis and shedding of epithelium

d.

Basal cell degeneration

ANS: C REF: 147

5. Which of the following best describes the typical lesion of psoriasis?

a.

Purplish papules that can erode and become open ulcers

b.

Firm, raised pruritic nodules that can become cancerous

c.

Moist, red vesicles, which develop into bleeding ulcers

d.

Begins as a red papule and develops into silvery plaques

ANS: D REF: 147

6. Why do secondary infections frequently develop in pruritic lesions?

a.

Loss of protective sebum

b.

Entry of resident flora while scratching the lesion

c.

Blockage of sebaceous glands

d.

Increased sweat production

ANS: B REF: 148

7. Which disease is considered an autoimmune disorder?

a.

Pemphigus

b.

Erysipelas

c.

Contact dermatitis

d.

Scleroderma

ANS: A REF: 147

8. Which of the following skin lesions are usually caused by Staphylococcus aureus?

a.

Furuncles

b.

Verrucae

c.

Scabies

d.

Tinea

ANS: A REF: 148

9. Which of the following statements applies to impetigo?

a.

Lesions usually appear on the hands and arms.

b.

The cause is usually a virus.

c.

The infection is highly contagious.

d.

Scar tissue is common following infection.

ANS: C REF: 148

10. What is the common signal that a recurrence of herpes simplex infection is developing?

a.

Severe pain around the mouth

b.

Malaise and fatigue

c.

Fever and severe headaches

d.

Mild tingling along the nerve or on the lips

ANS: D REF: 150

11. Herpes virus is usually spread by all of the following EXCEPT:

a.

saliva during an exacerbation and for a short time thereafter.

b.

contact with the fluid in the lesion.

c.

contaminated blood.

d.

autoinoculation by fingers.

ANS: C REF: 150

12. How are antiviral drugs effective in treating a viral infection?

a.

They destroy the virus if administered for at least 2 weeks.

b.

They limit the acute stage and viral shedding.

c.

They prevent any systemic effects of viruses.

d.

They prevent any secondary bacterial infection.

ANS: B REF: 150

13. Tinea capitis is an infection involving the:

a.

trunk.

b.

feet.

c.

scalp.

d.

nails.

ANS: C REF: 150

14. Plantar warts are caused by:

a.

the fungus aspergillus.

b.

a parasitic arthropod.

c.

human papillomavirus.

d.

the bacterium Streptococcus pyogenes.

ANS: C REF: 150

15. Which of the following statements regarding acute necrotizing fasciitis is TRUE?

a.

Infection is localized in a small area of the epidermis.

b.

It is usually caused by S. aureus.

c.

Spontaneous recovery usually occurs in 48 hours.

d.

Infection rapidly causes extensive tissue necrosis and toxic shock.

ANS: D REF: 149

16. Which type of microbe causes Tinea infections?

a.

Fungus

b.

Virus

c.

Gram-negative bacterium

d.

Mite

ANS: A REF: 150

17. What causes the pruritus associated with scabies?

a.

An allergic reaction to the causative microbe due to endotoxins

b.

Mites burrowing into the epidermis and reaction to their feces

c.

Bleeding and injected toxin from bites of the larvae

d.

Neurotoxins secreted by mites on the skin surface

ANS: B REF: 152-153

18. How can pediculosis be diagnosed?

a.

Pruritus in hairy areas of the body

b.

Loss of blood due to lice bites

c.

Finding lice in clothing

d.

The presence of nits at the base of hair shafts

ANS: D REF: 153

19. What is the major predisposing factor to squamous cell carcinoma?

a.

Viral infection

b.

Presence of nevi (moles) on the skin

c.

Exposure to ultraviolet light

d.

Frequent hypersensitivity reactions

ANS: C REF: 154

20. All of the following statements apply to malignant melanoma EXCEPT:

a.

The malignant cell is a melanocyte.

b.

They present as non-pruritic purplish macules.

c.

The neoplasm grows rapidly and metastasizes early.

d.

The lesion is usually dark or multicolored with an irregular border.

ANS: B REF: 155

21. Which of the following factors has contributed to the increased incidence of Kaposis sarcoma?

a.

Excessive sun exposure

b.

Increased number of nevi

c.

Increase in immunosuppressed individuals

d.

Presence of more seborrheic keratoses

ANS: C REF: 155

22. Which of the following applies to actinic keratoses?

a.

They predispose to malignant melanoma.

b.

They arise on skin exposed to ultraviolet radiation.

c.

They occur primarily on dark-skinned persons.

d.

They are malignant and invasive.

ANS: B REF: 154-155

23. Which lesion distinguishes Tinea corporis?

a.

Small, brown pruritic lines

b.

Painful and pruritic fissures

c.

Erythematous ring of vesicles with a clear center

d.

Firm, red, painful nodule or pustule

ANS: C REF: 150

24. Systemic effects of acute necrotizing fasciitis include:

a.

low-grade fever and malaise.

b.

toxic shock and disorientation.

c.

mild nausea and vomiting.

d.

headache and difficulty breathing.

ANS: B REF: 149

25. The cause of contact dermatitis can often be identified by:

a.

using a culture and sensitivity test on the exudate.

b.

checking the frequency of the exacerbations.

c.

noting the location and size of the lesion.

d.

the type of pain associated with the lesion.

ANS: C REF: 145

26. The pathological change associated with scleroderma is:

a.

abnormal activation of T lymphocytes and an increase of cytokines.

b.

an autoimmune reaction damaging the epidermis.

c.

collagen deposits in the small blood vessels of the skin and sometimes the viscera.

d.

Type I hypersensitivity and increased serum IgE levels.

ANS: C REF: 147

27. Choose the best description of the typical lesion of impetigo.

a.

Large, red, painful nodule filled with purulent exudates

b.

Small vesicles that rupture to produce a crusty brown pruritic mass

c.

Red, swollen, painful areas often with projecting red streaks

d.

Firm, raised papules that may have a rough surface and may be painful

ANS: B REF: 149

28. Choose the correct match of the skin condition and its usual location.

a.

Scabiesfingers, wrists, waist

b.

Impetigolegs, feet

c.

Pediculosis humanus corporisscalp

d.

Seborrheic keratosisfeet, hands

ANS: A REF: 153

29. Leprosy (Hansens disease) is caused by:

a.

a fungus.

b.

a bacterium.

c.

a virus.

d.

a helminth.

ANS: B REF: 149

30. One factor that is responsible for increasing the mortality rate among patients suffering with necrotizing fasciitis is:

a.

a delay in initial diagnosis.

b.

lack of proper antibiotics.

c.

the appearance of additional opportunistic infections.

d.

secondary fungal infections.

ANS: A REF: 149

Leave a Reply