Chapter 08 My Nursing Test Banks

Name: __________________________ Date: _____________

1.

The nurse is explaining roles and boundaries to a newly admitted patient. These actions are part of which phase of the therapeutic relationship?
A) Preinteraction
B) Orientation
C) Working
D) Termination

2.

The nurse is assisting the client to overcome his fear of public places. The nurse and the client are in which of the following phases of the therapeutic relationship?
A) Preinteraction
B) Orientation
C) Working
D) Termination

3.

When the nurse tried to perceive a situation from the clients perception, which characteristic of the nurseclient relationship is being utilized?
A) Self-awareness
B) Empathy
C) Genuineness
D) Acceptance

4.

Which of the following provides insight into how we respond to our environment and how others react to our behavior?
A) Empathy
B) Genuineness
C) Self-awareness
D) Acceptance

5.

When the nurse shows concern for a patients well-being, he or she is exhibiting which characteristic of the nurseclient relationship?
A) Self-awareness
B) Empathy
C) Acceptance
D) Genuineness

6.

Which of the following is vital to the nurseclient relationship?
A) Confidence
B) Trust
C) Sympathy
D) Adaptation

7.

The phases of the nurseclient relationship center upon which of the following?
A) Clients attitude
B) Clients personality
C) Clients functional ability
D) Clients social support

8.

To ensure confidentiality, information is shared only with which of the following persons?
A) All persons in contact with the client
B) Members of the treatment team as it applies to the clients well-being
C) Persons who have known the client for several years
D) Family members who are inquiring about the client

9.

Which of the following would be inconsistent with the characteristics of a therapeutic relationship?
A) It is dependent on the situation and needs of the client.
B) It focuses on identifying client problems.
C) It is considered a social interaction.
D) It promotes a return to independent living within societal norms.

10.

An assigned client is escalating and becoming hostile toward the nurse. Which of the following actions should be completed by the nurse?
A) Use touch to convey a caring demeanor.
B) Threaten the client with action.
C) Enter the clients room alone to decrease the clients anxiety level.
D) Offer the client time to regain control and stop the behavior.

11.

The nurse is utilizing limit setting for a manipulative client. Which of the following is an appropriate action to apply limit-setting strategies to this client?
A) Encourage instant gratification.
B) Reinforce negative behavior.
C) Recognize what the client is attempting to do.
D) Apply firm boundaries intermittently.

12.

The nurse is teaching appropriate coping skills to a client diagnosed with an anxiety disorder. Which phase of nurseclient relationship is the nurse facilitating?
A) Preinteraction
B) Orientation
C) Working
D) Termination

13.

During the termination phase, which of the following occurs?
A) Encouraging independence in getting along with others
B) Planning of outcomes and goals
C) Evaluating the effectiveness of changes
D) Building trust and establishing roles

14.

Which of the following components of the nurseclient relationship fosters an honest and caring foundation?
A) Trust
B) Self-awareness
C) Genuineness
D) Empathy

15.

The nurse is developing a therapeutic relationship with a newly admitted client. Which of the following is an essential component for a therapeutic relationship?
A) Family support
B) Intelligence
C) Explanation
D) Dependency needs

Answer Key

1.

B

2.

C

3.

B

4.

C

5.

D

6.

B

7.

C

8.

B

9.

C

10.

D

11.

C

12.

C

13.

A

14.

C

15.

C

 

Page 1

Leave a Reply