Chapter 06: Syringe Measurements My Nursing Test Banks

Chapter 06: Syringe Measurements

Mulholland: The Nurse, The Math, The Meds, 3rd  Edition

ESSAY

1. Read and write the precise measured syringe volume. Label the volume mL or units.

Volume:

ANS:

0.05 mL

2. Read and write the precise measured syringe volume. Label the volume mL or units.

Volume:

ANS:

0.9 mL

3. Read and write the precise measured syringe volume. Label the volume mL or units.

Volume:

ANS:

0.7 mL

4. Read and write the precise measured syringe volume. Label the volume mL or units.

Volume:

ANS:

16 units

5. Read and write the precise measured syringe volume. Label the volume mL or units.

Volume:

ANS:

3.4 mL

6. Draw an arrow on the syringe to indicate the precise dose. Indicate 0.26 mL.

ANS:

7. Draw an arrow on the syringe to indicate the precise dose. Indicate 1.3 mL.

ANS:

8. a.   Each calibration indicating the lowest measurable dose on a 1-mL tuberculin syringe is equal to how many mL?

b.   Each calibration indicating the lowest measurable dose on a 3-mL syringe is equal to how many mL?

ANS:

a.   0.01 mL

b.   0.1 mL

9. Ordered: 100 mg IM of Drug Y. Available: Drug Y 50 mg per mL.

a.   Estimated dose: Will you need to prepare more or less than the unit mL dose available?

b.   How many mL will you give?

c.   Indicate the requested dose volume for the syringe with an arrow.

ANS:

a.   More

b.   2 mL:

10. Ordered: 88 mg IM of Drug Y. Available: Drug Y 20 mg per mL.

a.   Estimated dose: Will you need to give more or less than the unit mL dose available?

b.   How many mL will you give?

DA equation:

c.   Evaluation:

d   Indicate the requested dose volume on the syringe with an arrow.

ANS:

a.   more

b.   

c.   The equation is balanced. Only mL remains.

d.

11. Indicate 18 units on the syringe with an arrow.

ANS:

12. Supply the nearest measurable syringe. For 1-mL syringes, specify size and insulin or tuberculin type syringe.

Amount to be measured: 2.6 mL

Selected syringe size:

ANS:

3 mL

13. Supply the nearest measurable syringe. For 1-mL syringes, specify size and insulin or tuberculin type syringe.

Amount to be measured: 0.07 mL

Selected syringe size:

ANS:

1 mL

14. Supply the nearest measurable syringe. For 1-mL syringes, specify size and insulin or tuberculin type syringe.

Amount to be measured: 1.2 mL

Selected syringe size:

ANS:

3 mL

15. Supply the nearest measurable syringe. For 1-mL syringes, specify size and insulin or tuberculin type syringe.

Amount to be measured: 7.2 mL

Selected syringe size:

ANS:

10 mL

16. Supply the nearest measurable syringe. For 1-mL syringes, specify size and insulin or tuberculin type syringe.

Amount to be measured: 4.8 mL

Selected syringe size:

ANS:

5 mL

17. A size 18 needle gauge has a smaller or larger diameter than a size 22 needle gauge?

ANS:

Larger

18. What size syringe is most commonly used for adult intramuscular injections?

ANS:

3 mL

19. How must used needles and syringes be discarded?

ANS:

Used needles and syringes must be disposed of immediately after use in special hazardous waste containers.

20. Name two serious viral diseases that can be transmitted via needlestick injuries.

ANS:

Hepatitis B and C, and AIDS

21.

_____________

ANS:

0.15 mL

22.

_____________

ANS:

0.4 mL

23.

_____________

ANS:

54 units

24.

_____________

ANS:

3.8 mL

25.

_____________

ANS:

7.6 mL

26. Indicate 0.33 mL.

ANS:

27. Indicate 2.2 mL.

ANS:

28. Indicate 58 units.

ANS:

29. What is the lowest measurable dose on the 10-mL syringe?

ANS:

0.2 mL

30. What is the lowest measurable dose on the 20-mL syringe?

ANS:

1 mL

31. Indicate 6.6 mL.

ANS:

32. Indicate 13 mL.

ANS:

33. Ordered: 50 mg of Drug A. Available: 25 mg per mL.

a.   Estimated dose: more or less than drug concentration available?

b.   How many mL will you give?

c.   Indicate the dose on the syringe with an arrow.

ANS:

a.   Less

b.   0.5 mL

c.   

34. Ordered: 200 mg of Drug A. Available: 50 mg per mL.

a.   Estimated dose: more or less than drug concentration available?

b.   How many mL will you give?

c.   Indicate the dose on the syringe with an arrow.

ANS:

a.   4 times more

b.   4 mL

c.    

35. Ordered: 0.5 g of Drug A. Available: 250 mg per mL.

a.   Estimated dose: more or less than drug concentration available?

b.   How many mL will you give?

DA verification:

c.   Indicate the dose on the syringe with an arrow.

ANS:

a.   2 times more (0.5 g = 500 mg)

b.   2 mL

c.   

36. Ordered: 500 mcg of Drug A. Available 0.75 mg per mL

a.   Estimated dose: more or less than drug concentration available?

b.   How many mL will you give?

DA verification:

c.   Indicate the dose on the syringe with an arrow.

ANS:

a.   Less (0.75 mg = 750 mcg)

b.   2/3 of a mL (500/750 = 2/3)

c.

37. Which size syringe would you select for 5.2 mL of a medicine to be added to an IV?

ANS:

10 mL

38. Which size syringe would you select for 2.8 mL of a medicine?

ANS:

3 mL

39. Can tuberculin and insulin syringes be interchanged?

ANS:

No, never. The insulin syringes are calibrated in various amounts of units 0.3, 0.5, and 1 mL syringes and the tuberculin syringes are calibrated in hundredths of a mL in a 1-mL syringe.

40. Which needle size has the largest diameter: 25 gauge or 18 gauge?

ANS:

18 gauge

Leave a Reply