Chapter 06 My Nursing Test Banks

Name: __________________________ Date: _____________

1.

A nurse is teaching nursing students about the nursing process. Which of the following is a true statement regarding a nursing diagnosis?
A) It is synonymous with a medical diagnosis.
B) It is considered the first step in the nursing process.
C) It only incorporates actual client problems.
D) It is the identification of a client problem based on conclusion from collected data.

2.

The nurse is developing appropriate nursing diagnoses for a client diagnosed with major depression. Which of the following would be inconsistent with the parts of the nursing diagnosis?
A) Actual or potential problem related to the clients problem
B) Causative or contributing factors
C) Nursing interventions specific to the client
D) Behavior or symptoms that support the problem

3.

A nurse is reviewing the care plan for a client diagnosed with schizophrenia and hallucination. Which of the following would be considered a long-term outcome for this client?
A) The client does not harm self in next 48 hours.
B) The client reports a decrease in anxiety level within 24 hours.
C) The client identifies environmental factors that precipitate hallucinations by discharge.
D) The client identifies feelings associated with hallucinations with each episode.

4.

The nurse is completing a psychosocial assessment. Which of the following would be an example of a social component of the client assessment?
A) Vital signs
B) Behavior
C) Affect
D) Awareness

5.

The nurse is completing an admission physical assessment on a client diagnosed with obsessive-compulsive disorder. Which of the following would be considered objective data?
A) Medical history
B) Thoughts
C) Present symptoms
D) Client self-report

6.

A nurse is completing a psychosocial assessment on a client diagnosed with depression. Which of the following terms could be used to describe observations of a clients mood during the psychosocial assessment?
A) Blunted
B) Flat
C) Euphoric
D) Inarticulate

7.

A client has been admitted to an inpatient mental health unit following a suicide attempt. Which of the following would be considered a priority nursing diagnosis for this client?
A) Ineffective individual coping related to life events
B) Self-injury related to a suicide attempt
C) Altered nutrition, less than body requirements, related to depression
D) Body image disturbance related to scar on wrist

8.

Which of the following is a measurable and realistic goal that anticipates the improvement or stabilization of the client?
A) Assessment
B) Nursing diagnosis
C) Expected outcome
D) Evaluation

9.

The nurse is reviewing the care plan of a patient diagnosed with bipolar disorder. Which step of the nursing process focuses on helping clients rechannel their energies in a constructive manner?
A) Assessment
B) Nursing diagnosis
C) Implementation
D) Evaluation

10.

A client has been diagnosed with an anxiety disorder. Which of the following would be considered a long-term outcome?
A) The client reports decreased anxiety within 24 hours.
B) The client demonstrates an understanding of need for continued medication compliance by discharge.
C) The client attends group therapy on day 2.
D) The client reports an increased ability to concentrate within 4 hours.

11.

The nurse is completing a health assessment on a patient diagnosed with an anxiety disorder. Which of the following would be considered emotional assessment data?
A) Family relationships
B) Somatic complaints
C) Self-concept
D) Orientation

12.

The nurse is completing a mental health assessment on a client diagnosed with schizophrenia. Which of the following is descriptive of a clients affect?
A) Apathetic
B) Suspicious
C) Blunted
D) Hostile

13.

The nurse is completing an initial assessment on a client diagnosed with depression. Which of the following is an example of cognitive assessment data?
A) Perception of current problem
B) Employment status
C) Current living situation
D) Family relationships

14.

Which of the following phases of the nursing process encompasses the establishment of a baseline to formulate the care plan?
A) Assessment
B) Nursing diagnosis
C) Planning
D) Implementation

15.

Which of the following is a vital component of the therapeutic milieu in mental health treatment?
A) Dependency
B) Biofeedback
C) Consistency
D) Electroconvulsive therapy

Answer Key

1.

D

2.

C

3.

C

4.

B

5.

A

6.

C

7.

B

8.

C

9.

C

10.

B

11.

C

12.

C

13.

A

14.

A

15.

C

 

Page 1

Leave a Reply