Chapter 05: Passing NCLEX-RN My Nursing Test Banks

Chapter 05: Passing NCLEX-RN

Test Bank

MULTIPLE CHOICE

1. A nursing student is giving a presentation on the different organizations that support nurses. She has an adequate understanding of the American Nurses Association when she states, The American Nurses Association:

a.

sets the guidelines for entrance into nursing programs.

b.

represents and advocates for nurses.

c.

evaluates and updates licensure exams.

d.

determines who is eligible to take the NCLEX exam.

ANS: B

The American Nurses Association represents and advocates for nurses. The National Council of State Boards of Nursing evaluates and updates licensure exams to ensure that all nurses who enter into practice meet the minimum requirement for knowledge and skills. Individual schools of nursing set the guidelines for entrance into nursing programs.

DIF: Cognitive Level: Application REF: Pages 68-69

OBJ: Discuss the development of the NCLEX-RN.

TOP: Evolution of the NCLEX-RN Exam

2. A graduate nurse is submitting documentation so that she may take the NCLEX-RN within a few months. Which action shows an understanding of the content of the most updated test plan?

a.

Spending additional study time reviewing health promotion and maintenance

b.

Taking a cardiology course before the exam

c.

Reviewing notes from previous nursing classes

d.

Setting aside time to study pathophysiology of the brain

ANS: A

The graduate nurse should be aware that the most updated NCLEX-RN test plan will cover health promotion and maintenance, among other areas.

DIF: Cognitive Level: Application REF: Page 70

OBJ: Understand the evolution of the NCLEX-RN. TOP: NCLEX-RN Test Plan

3. A faculty member is discussing question types found on NCLEX. The faculty member knows that students need more teaching about question types if they select which question type?

a.

Fill-in-the-blank

b.

Multiple choice

c.

Essay

d.

Completing calculations

ANS: C

Candidates will be asked to answer types of questions such as fill-in-the-blank, multiple choice, and drug calculations. Candidates will not be asked to write answers in essay format.

DIF: Cognitive Level: Application REF: Page 72 OBJ: Prepare for the NCLEX-RN.

TOP: NCLEX-RNStyle Test Items

4. A student is a month into her LPN-RN program. She realizes that proper studying is key to success and passing the NCLEX-RN exam. What would be the most appropriate action for the student to take when it comes to studying?

a.

She should begin studying at the beginning of her program.

b.

She should wait until she learns more about becoming an RN.

c.

She should begin studying after graduation, so that she retains information better.

d.

She does not have to study for the exam at all; she will learn everything in class.

ANS: A

The student should begin studying for the NCLEX-RN at the beginning of her program in order to be the most prepared to take the exam on graduation. She should not wait until the end of her program to begin studying or assume that she will retain all information from class alone to pass the exam successfully.

DIF: Cognitive Level: Application REF: Pages 75-76 OBJ: Prepare for the NCLEX-RN.

TOP: Evidence-Based Strategies for Testing Success

5. Every 3 years the NCSBN conducts practice analysis to determine the expectations for entry level nurses who are newly licensed. The nurse manager understands and can state that nursing care activities are analyzed in relation to all of the following except:

a.

frequency of performance.

b.

time commitment.

c.

impact on maintaining client safety.

d.

client care setting where the activities are performed.

ANS: B

Frequency of performance, impact on maintaining client safety, and client care setting where the activities are performed are analyzed by the NCSBN. The time commitment of nursing care is not one of the activities that are analyzed by the NCSBN.

DIF: Cognitive Level: Application REF: Page 69

OBJ: Discuss the development of the NCLEX-RN. TOP: Computer Adaptive Testing

6. A student is studying the KATTS Framework in class. She has offered to tutor a friend who is struggling to grasp the concept of the framework. She knows that her teaching has been effective when her friend states that the KATTS Framework consists of all of the following,except:

a.

knowledge base.

b.

anxiety control.

c.

time management skills.

d.

test-taking skills.

ANS: C

The KATTS Framework focuses on knowledge base, anxiety control, and test-taking skills for success.

DIF: Cognitive Level: Application REF: Page 75

OBJ: Apply evidence-based strategies to achieve NCLEX-RN success.

TOP: KATTS Framework

7. When taking an exam the student remains positive, steady, and able to handle tensions that build. The course instructor interprets the students behavior as:

a.

confidence.

b.

control.

c.

common sense.

d.

content.

ANS: B

Remaining positive and steady and handling tensions demonstrates control. Confidence relates to the students ability to believe in himself or herself. Common sense refers to listening to intuition. The content component refers to knowing the specific content that is being studied.

DIF: Cognitive Level: Analysis REF: Page 77

OBJ: Apply evidence-based strategies to achieve NCLEX-RN success.

TOP: The Five Cs

8. Before beginning the exam, a student stops and reflects on the Five Cs: content, confidence, control, common sense, and comparison. Which statement made by the student indicates her understanding of confidence?

a.

I know I can do this.

b.

I just need to remember what I studied.

c.

I just need to narrow down the right answer.

d.

What do I think is the right answer?

e.

Relax, stay calm and focused.

ANS: A

When the student stops before beginning an exam and thinks, I know I can do this, confidence is being demonstrated. The content component refers to knowing the specific content that is being studied. Comparison refers to narrowing down to the right answer. Common sense refers to listening to intuition. Remaining positive and steady and handling tensions demonstrates control.

DIF: Cognitive Level: Application REF: Page 77

OBJ: Apply evidence-based strategies to achieve NCLEX-RN success.

TOP: The Five Cs

9. It is helpful to understand the difference between school exams and the NCLEX-RN in order to ensure that you are prepared to succeed. The student demonstrates adequate understanding of the NCLEX-RN when she makes which statement?

a.

The exam content will test only recall and recognition of knowledge.

b.

The exam will test my critical and higher thinking skills.

c.

The exam will test my understanding of basic nursing concepts.

d.

The exam will test my knowledge of how to care for patients in the hospital setting.

ANS: B

The NCLEX-RN specifically tests critical and higher thinking skills, in order to ensure that candidates meet the minimum criteria needed to practice safely.

DIF: Cognitive Level: Application REF: Page 75

OBJ: Apply evidence-based strategies to achieve NCLEX-RN success.

TOP: Evidence-Based Strategies for Testing Success

10. Students are applying the KATTS Framework in order to be successful in their nursing program. The instructor knows they are following the framework properly when they report which of the following?

a.

They are studying 1 hour for every 2 to 3 hours of question drill time.

b.

They are studying for 2 hours for every 2 to 3 hours of question drill time.

c.

They are studying in group for 3 hours total.

d.

They are engaged in question drill time for 2 to 3 hours per study session.

ANS: B

Students should spend 1 hour on focus content review for every 2 to 3 hours of question drill time.

DIF: Cognitive Level: Application REF: Page 76

OBJ: Apply evidence-based strategies to achieve NCLEX-RN success.

TOP: KATTS Framework

11. When taking the NCLEX-RN, students may pass or fail after completing _____ or up to _____ questions.

a.

65; 100

b.

75; 265

c.

85; 250

d.

80; 200

ANS: B

Students may either pass or fail the NCLEX-RN after completing 75 or up to 265 questions.

DIF: Cognitive Level: Knowledge REF: Page 76

OBJ: Discuss the development of the NCLEX-RN. TOP: Computer Adaptive Testing

12. Rigorous and ongoing testing has concluded that Computer Adaptive Testing is both _____ and _____.

a.

reliable; valid

b.

difficult; tricky

c.

inconclusive; time-consuming

d.

easy; efficient

ANS: A

Rigorous and ongoing testing continues to conclude that Computer Adaptive Testing is both reliable and valid. The NCSBN ensures this by continually evaluating tests and making changes as needed.

DIF: Cognitive Level: Knowledge REF: Page 69

OBJ: Discuss the development of the NCLEX-RN. TOP: Computer Adaptive Testing

13. It is critical that students have _____ and believe that they can pass the NCLEX-RN exam.

a.

good study habits

b.

a positive attitude

c.

a good support system

d.

adequate sleep

ANS: B

Having a positive attitude and believing in oneself are critical for students preparing for the NCLEX-RN exam.

DIF: Cognitive Level: Comprehension REF: Page 76

OBJ: Apply evidence-based strategies to achieve NCLEX-RN success.

TOP: KATTS Framework

14. A student is designing a study plan to prepare for NCLEX. The student analyzes testing processes and determines which goal is the best preparation process?

a.

Review the medical surgical book 15 minutes each day for each disease process in the book.

b.

Answer 2500 to 3000 NCLEX-type questions before taking boards.

c.

Make flash cards to study lab values.

d.

Outline chapters for exams with a score of less than 80%.

ANS: B

Students should complete upwards of 2500 NCLEX-RNstyle questions to prepare adequately for the exam. Although reviewing the medical surgical book, making flash cards, and outlining chapters for exams with a score of less than 80% are also helpful, completing NCLEX-type questions is the best preparation process.

DIF: Cognitive Level: Application REF: Page 75

OBJ: Apply evidence-based strategies to achieve NCLEX-RN success.

TOP: Evidence-Based Strategies for Testing Success

15. Studies have found that students tend to answer questions at a slower pace as they proceed through exams. With this in mind, students should be aware of _____ during school exams as practice for the NCLEX-RN.

a.

what their classmates are doing

b.

the amount of time they are spending on each question

c.

the wording of each question

d.

which questions they answer first

ANS: B

Students should be aware of time as they take exams in school so that they can practice pacing themselves before taking the NCLEX-RN.

DIF: Cognitive Level: Application REF: Page 76

OBJ: Apply evidence-based strategies to achieve NCLEX-RN success.

TOP: Evidence-Based Strategies for Testing Success

MULTIPLE RESPONSE

1. The use of Computer Adaptive Technology (CAT) has drastically changed the process of licensure testing. The graduate nurse understands this process when she makes which statements? (Select all that apply.)

a.

The implementation of CAT allows me to choose what study material to use when testing.

b.

CAT allows me to choose a testing center that is close to my home.

c.

CAT gives me the flexibility to select a testing time and date that fits into my work schedule.

d.

CAT implementation allows me to schedule multiple testing dates, in case I cannot make one.

e.

CAT ensures easier questions than the older written tests.

ANS: B, C

With the implementation of Computer Adaptive Technology, students are able to make testing plans that accommodate their lifestyles. These choices include choosing a date/time to test, as well as a center that is most convenient for them. Students are not allowed to bring study material to use on the test or schedule multiple testing dates. CAT implementation does not ensure easier questions.

DIF: Cognitive Level: Application REF: Page 69

OBJ: Understand the evolution of the NCLEX-RN.

TOP: Computer Adaptive Technology

2. A student is preparing to begin her final semester of nursing school. She is aware that academic and nonacademic factors can affect her ability to pass the NCLEX-RN. Which statements indicate an understanding of the nonacademic factors? (Select all that apply.)

a.

My self-esteem can impact my performance on the exam.

b.

Having test anxiety can prevent me from testing well.

c.

My ability to focus on studying can lead to a pass or fail.

d.

Role strain is a factor in testing success.

e.

Being good at testing would certainly help me pass.

ANS: A, B, D

Self-esteem, test anxiety, and role strain are all nonacademic factors that can lead to the students ability to pass NCLEX-RN exam.

DIF: Cognitive Level: Application REF: Page 75

OBJ: Apply evidence-based strategies to achieve NCLEX-RN success.

TOP: KATTS Framework

3. Students in a nursing class have just finished an exam on the KATTS Framework. The students should know that they can do which of the following, in order to strengthen the knowledge component of the KATTS Framework? (Select all that apply.)

a.

Complete NCLEX-RN pretests.

b.

Review past NCLEX-RN test plans.

c.

Create a study plan, and then identify knowledge deficits.

d.

Reread textbooks from nursing courses.

e.

Focus studying on strong areas of knowledge.

ANS: A, B, C

Completing NCLEX-RN pretests is a way for students to strengthen the knowledge component of the KATTS Framework. Students should review updated NCLEX-RN test plans and assess knowledge deficits before creating a study plan.

DIF: Cognitive Level: Application REF: Page 75

OBJ: Apply evidence-based strategies to achieve NCLEX-RN success.

TOP: KATTS Framework

4. A group of nursing students is planning to utilize the KATTS Framework for their group study this week. In order to complete a drill set effectively, they should do which of the following? (Select all that apply.)

a.

Complete a minimum of 50 questions within 1 hour, and work up to 100 questions in 2 hours.

b.

Create a study plan for gaps in knowledge.

c.

Understand the rationale for the both the correct and incorrect answers.

d.

Analyze the results of the drill set, and look for gaps in knowledge.

e.

Complete a minimum of 100 questions in 1 hour, and work up to 200 questions in 2 hours.

ANS: A, B, C, D

The steps for completing a drill set include completing a minimum of 50 questions in 1 hour and working up to 100 questions in 2 hours, analyzing the results of the drill set and looking for gaps in knowledge, understanding the rationale for the correct and incorrect answers, and creating a study plan for gaps in knowledge.

DIF: Cognitive Level: Application REF: Page 76

OBJ: Apply evidence-based strategies to achieve NCLEX-RN success.

TOP: KATTS Framework

5. A graduate nurse is preparing to take the NCLEX-RN exam. She knows that which self-care activities that will help her pass the exam? (Select all that apply.)

a.

Getting adequate sleep at night

b.

Eating a balanced diet

c.

Studying all night before the exam

d.

Consuming energy drinks to stay awake and focused

ANS: A, B

The graduate nurse should focus on self-care activities that will help her reach her goal of passing the NCLEX-RN exam. These include getting adequate sleep at night and eating a balanced diet. Staying up studying the night before the exam would be counterproductive, and consuming energy drinks is not a healthy self-care activity.

DIF: Cognitive Level: Application REF: Page 76

OBJ: Apply evidence-based strategies to achieve NCLEX-RN success.

TOP: KATTS Framework

Leave a Reply