Chapter 04 My Nursing Test Banks

Name: __________________________ Date: _____________

1.

A client is admitted to the mental health unit with a diagnosis of bipolar disorder. What is the aim of this clients treatment?
A) To allow the client to live and function in society with improved personal and interpersonal skills
B) To allow the client to become successful in society
C) To allow the client to mentally even out
D) To allow the client to become used to the medication

2.

The support of the nurse for the client in a therapeutic relationship encourages what from the client?
A) Submission and growth
B) Change and goal setting
C) Growth and change
D) Interpersonal stability

3.

The parents of a 10-year-old child being admitted to the childrens behavioral unit ask the nurse what a therapeutic milieu is. What is the nurses best answer?
A) The dayroom on our unit
B) The school room on our unit
C) A safe and secure structured environment
D) A place where the client and the patients can interact

4.

A mental health nurse on an inpatient unit is often in a position to maintain the milieu as a place where there is what?
A) Toleration of acting out
B) A place to practice in the pool
C) Laughter and good will
D) Dignity and acceptance

5.

A new LVN/LPN is being oriented to the psychiatric unit at a local hospital. At the end of the day, the new nurse asks the preceptor to explain what the RN is accountable for on the unit. What would be the preceptors best answer?
A) Both the physical and the mental health care of the clients
B) Everything
C) The physical care of the client
D) The mental health care of the client

6.

An LPN/LVN is working on a closed (locked) mental health unit. What would his or her responsibilities include?
A) Administering medications and searching client rooms daily
B) Observing behaviors and administering medications
C) Documenting in the client record and preparing meals
D) Interacting with clients and notifying insurance companies

7.

As an LVN/LPN on a mental health unit, a basic part of your nursing assessment is what?
A) Performing the admission assessment of each client
B) Reinforcing inappropriate behavior
C) The observation of inappropriate behaviors
D) Teaching the client new skills

8.

A client asks the nurse to explain what is wrong with the client. What is the nurses responsibility in this instance?
A) Copy the diagnosis from the DSM-IV for the client
B) Tell the client that he or she needs to speak with the physician about this
C) Explain the diagnosis in medical terms
D) Provide an explanation at the clients level of understanding

9.

An essential part of the nurses role in the therapeutic process is what?
A) Unconditionally accepting the client as a person
B) Explaining to the client why the clients behavior is inappropriate
C) Unconditionally accepting the clients behavior
D) Raising the clients ego

10.

As the nurse sees the situation from the clients perspective and demonstrates an empathetic positive regard for client needs, what usually improves in the client?
A) Appropriate behaviors
B) Compliance with treatment
C) Regard for the nurse
D) Clients ego

11.

A mental health APN is talking with a client and the spouse about treatment for depression. The client asks what the most common method of treatment is. What would be the APNs best answer?
A) Inpatient treatment and medication
B) Outpatient treatment and psychotherapy
C) Medication and electroconvulsive therapy
D) Psychotherapy and medication

12.

A client in psychotherapy asks the mental health practitioner what the goal of this treatment is. What would be the practitioners best response?
A) The goal is to reduce the symptoms of the emotional disturbance.
B) The goal is to allow clients to make choices.
C) The goal is to help clients have the inner courage to act on their priorities.
D) The goal is to give advice to the client.

13.

A mental health nurse is passing drugs on an inpatient unit. Clients ask why they have to take medicine. What would the nurse include in the explanation to the clients?
A) The medicine helps you get better faster than counseling does
B) The medicine helps you to have a manageable level of existence
C) The medicine helps you act more inappropriately
D) When the drugs work in your system, you can go home

14.

How do psychotropic drugs work? (Mark all that apply.)
A) By affecting a clients psychiatric viewpoint
B) By affecting a clients psychiatric function
C) By affecting a clients behavior
D) By affecting a clients experience
E) By affecting a clients psychiatric desires

15.

What type of individual therapy is nondirective and focuses on helping the client to clarify his or her own feelings?
A) Behavioral
B) Cognitive therapy
C) Group
D) Humanistic

16.

A nurse is getting a patient ready for the first electroconvulsive therapy treatment. The clients spouse asks what the expected outcome of ECT is. What would be the nurses best response?
A) We expect this treatment to cause short seizures.
B) We expect this treatment to cure the client.
C) We expect this treatment to restore a chemical balance within the brain.
D) We expect this treatment to make the patient sleep for a period of time.

17.

On a mental health unit, the nurse spends a great deal of time with the clients. Because of this, the nurse is seen as what?
A) An authority figure
B) Part of the health care team
C) An authority on games
D) A role model for social behaviors

18.

What type of therapy uses monitoring devices during situations that trigger specific types of anxiety?
A) Play therapy
B) Biofeedback
C) Electroconvulsive therapy
D) Agitation therapy

19.

What are the functions of a mental health technician on most mental health units? (Mark all that apply.)
A) Assisting clients with physical and hygiene needs when needed
B) Planning recreational activities
C) Preparing meals and snacks
D) Monitoring unit activities
E) Assisting with group activities

20.

As a nurse leader in an outpatient setting, the mental health nurse maintains a therapeutic milieu by giving clients the opportunity to do what? (Select all that apply.)
A) Improve social relationships
B) Discuss their social plans
C) Voice complaints
D) Give feedback on other clients
E) Talk about the environment in general

Answer Key

1.

A

2.

C

3.

C

4.

D

5.

A

6.

B

7.

C

8.

D

9.

A

10.

B

11.

D

12.

A

13.

B

14.

B, C, D

15.

D

16.

C

17.

D

18.

B

19.

A, D, E

20.

C, D, E

 

Page 1

Leave a Reply