Chapter 01(FREE) My Nursing Test Banks

Name: __________________________ Date: _____________

1.

When studying mental health and mental illness, the student nurse learns that which of the following is evidence of our mental health?
A) Our ability to function well with others
B) Our ability to defend what we believe
C) Our ability to perform demanding tasks on the job
D) Our ability to defend those weaker than we are

2.

A mental health nurse is teaching a class in anger management. She teaches the patients that recognizing what triggers their anger response allows them to do which of the following?
A) Manipulate the situation to get what you want
B) Stand up for ones beliefs against the cultural beliefs of a community
C) Gives them the opportunity to gain control of their anger
D) Control the things that trigger their anger

3.

Which of the following are factors that could be part of a persons cultural identity? (Select all that apply.)
A) Common family customs
B) Common language
C) Common stressors
D) Gender
E) Adaptive resources

4.

What would a culturally competent nurse know that some cultural and ethnic groups feel that mental illness is caused by?
A) Demon possession
B) Pretense
C) The stars
D) Hypnosis

5.

A staff educator is discussing stress and its impact on a disease process, whether it is physical or mental. What would be the best statement about stress that the educator could give?
A) Stress can be prostress or distress.
B) Stress can never enhance the feeling of well-being.
C) Stress can be either physically or emotionally exhausting, but not both.
D) Distress is actually harmful to ones health.

6.

A patient comes to the clinic to see the Mental Health Nurse Practitioner. The patient states, I seem to be miserable and upset all the time. My marriage is crumbling because my wife refuses to understand how I feel. What does the nurse practitioner understand about the factors contributing to the patients stress?
A) Internal situations often make us miserable and upset
B) External situations often make us miserable and upset
C) We choose to make ourselves miserable and upset
D) We choose to live with chronic stress

7.

As a mental health nurse, you know that when a person feels insulted, mental images of resentment and animosity may be formed. These images generate what?
A) The need to fight back
B) The need to change their behavior
C) The need to project blame onto the other person
D) The need to manipulate the situation

8.

Mental health nurses know that stress management is an important part of patient care. What is one way a mental health nurse could help the patient cope with stress?
A) Teach mentalization
B) Teach hypnosis
C) Teach imagination
D) Teach visualization

9.

To help patients deal with their stress, nurses must also learn to cope with their own. Which of the following is an adaptive coping strategy that might be used by the nurse?
A) Reframing
B) Mediation
C) Asset training
D) Mental blocking

10.

An 18-year-old college student is very anxious about auditioning for the schools famous chorale. Which of the following ways of dealing with this anxiety would the nurse recognize as being maladaptive?
A) Arranging for voice lessons
B) Practicing the songs used in the audition
C) Going to a concert
D) Singing with a group of friends

11.

Several steps occur in the crisis sequence. What is one of these steps?
A) Organization recurs
B) Violence
C) Autonomic response
D) Peripheral nervous system response

12.

A 70-year-old man is admitted to the hospital in a severe state of malnutrition. The nurse learns that he lost his wife 3 months ago and is living alone in a rural area. His family lives at a great distance and rarely visits him. He is not eating for several days at a time and is not paying his bills. He is now without electricity and phone service at his home. When his son asks the nurse what is wrong with his father, what would be the nurses best response?
A) He is grieving for his wife.
B) He has colon cancer and is dying.
C) He has a malabsorption disorder.
D) He feels alone and useless.

13.

A 28-year-old woman, whose husband and two children were killed in a hurricane 3 years ago, has dated several men in the past 18 months. She has never allowed a serious relationship to develop, always finding a reason to end the relationship after a couple of months. What is a reason that this woman may not be able to form a serious, lasting relationship with a man?
A) Unresolved grieving from a loss when she was 15 years old
B) The patient has had multiple losses
C) Guilt with regard to circumstances at or near the time of loss
D) The patient has ambivalent feelings toward the lost person

14.

A new nurse has just begun work in a mental health facility. During orientation, the nurse learns about chronic sorrow. What should this nurse learn that is considered chronic sorrow?
A) Twelve continuous months of coping with a loss
B) Inability to complete the coping process
C) A prolonged and intensified resolution
D) A prolonged and intensified reaction

15.

A patient who responds to acute stress by fleeing from the situation is demonstrating the fight-or-flight response. Which of the following describes this response?
A) A surge of adrenalin into the bloodstream in response to an immediate threat
B) A lapse of judgment that causes a person to avoid consequences
C) A positive response to an insulting situation
D) A result of chronic stress

16.

The nurse is caring for a patient whose husband is dying. The patient says that the doctors caring for her husband are very good and that she knows her husband will recover. The nurse recognizes that the patient is likely in which stage of grief?
A) Anger
B) Denial
C) Acceptance
D) Bargaining

17.

As a mental health nurse, you are initiating therapeutic strategies for a patient who is in psychological crisis. You initiate therapeutic strategies that are designed to do what?
A) Teach the person in crisis a lesson
B) Assist in preventing future emotional states of dysfunction
C) Assist in identifying future behaviors
D) Teach the person in crisis how to diffuse the anger

18.

During the mental health clinical rotation, a student nurse asks what types of triggers increase stress levels. What would be the most likely answer the student nurse could get?
A) Expected triggers
B) One-time triggers
C) Intense triggers
D) Controllable triggers

19.

A patient on the medical/psychiatric unit has been seen pacing back and forth in his room. The nurse asks him what is wrong. The patient responds, I dont know. What is this an example of?
A) Stress
B) Anxiety
C) Distress
D) Grief

20.

A nurse is collecting data on a new patient in the clinic. What is the best question the nurse might ask the patient to elicit data on the patients mental health?
A) What family members do you live with?
B) Do you often change things in your life?
C) How do you feel about yourself?
D) What do you do for a living?

Answer Key

1.

A

2.

C

3.

A, B, D

4.

A

5.

D

6.

C

7.

A

8.

D

9.

A

10.

C

11.

C

12.

A

13.

B

14.

D

15.

A

16.

B

17.

B

18.

C

19.

B

20.

C

 

Page 1

Leave a Reply